петък, 7 октомври 2011 г.

Витх Волвес одлутају угрожена листи, требало би да држава корак до очувања популације?

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/dLimfNIT6f0/with-wolves-going-off-the-endangered-list-should-states-step-up-to-preserve-populations.ars:

Вук-једном буквално симбол зла-је био веома близу вођен на уништење у Сједињеним Државама пре него што мере заштите су почели да нуде заштиту икона предатора. Да је заштита кулминирало угроженим врстама из 1973, што је федерални злочин да убије било које врсте на списку угрожених. У последњих неколико година, популација у неколико региона (укључујући и Јелоустоун парк, где су били пре свега поново уведено у 1995) су у сталном опоравља.

Као резултат тога, питање да ли вука треба уклонити из листе угрожених врста је покренуто. У ствари, САД рибе и дивљачи сервис је покушао да уради управо то три пута у последњих девет година. Сваки пут, конзервацију групе су оспоравале потез у суду и успела да га блокира. Питање је компликовано за неколико разлога. За почетак, постоји велики број одвојених популација у различитим државама. Неки народи могу бити спреман за делистед, док други не може бити одржив без заштите.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар