четвъртък, 15 септември 2011 г.

Гоогле + АПИ се ослобађа

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ND8SXXAvEbM/The-Google-API-Is-Released:
Анонимни читалац пише "Програмери су чекали од краја јуна за Гоогле да ослободи своје АПИ-ја за јавност Па, данас је тај дан само неколико минута пре Крис Цхабот, од Гоогле-а + Девелопер односе са иностранством, најавио је да Гоогле + АПИ је сада доступна.. јавности. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Дом америчког Конгреса "Креатор" на ЈРТ жели да га убије

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/RjCTI4cQ5kY/US-House-Creator-of-TSA-Wants-To-Kill-It:
Представник САД Џон Мића (Р Флорида), спонзор оригиналне куће рачун који је помогао да створи ЈРТ, постао отворени противник агенције. У недавном интервјуу "Мића каже Сцреенерс би требало да буде приватизована и агенција укинуте." Мића изгледа да се договори са другим ЈРТ критичара да је агенција "није заправо откривају све претње у 10 година. ' Мића је кућа транспорт и инфраструктуру председник Одбора и прима класификоване брифинга на ЈРТ. Можда би требало веровати њему више него што већина људи на ову тему.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Сони открива цене и величине ли Гоогле ТВ?

Занимљиве вести УРЛ:http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Изгледа да постоји неко унутар компаније, или нисте задовољни са својим платама и жели да уништи изненађење које је компанија припремила за уторак 12. октобра, или заиста имају потребу прошло. Зашто? Јер не само процуриле информације (још не знам да ли је реално) о могућем величинама да ће Гоогле ТВ, али и имена су се појавили који би се звао модели у питању.

Њихова имена су: НСКС-24ГТ1 24 инча, НСКС-32ГТ1 31 инча, НСКС-40-инчни 40ГТ1 НСКС-46ГТ1, (да, погодили сте) од 46 инча. Ипак, они су такође ризик да би њихове цене укупног броја између 1.300, 1.400 и $ 1.900.

Радознао ствар: ако је то истина, најјефтинији модел Гоогле ТВ ће бити још скупље (300 долара) у односу на 32-инчни модел скупљи од Сони је људе у свом каталогу.

Прво Екопланет надјена Орбитинг две звезде

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/VJunaUmLFWg/First-Exoplanet-Discovered-Orbiting-Two-Stars:
астроенгине пише "По први пут, астрономи су открили екопланет круже око двојне звезде Кеплер-16б, Сатурна величине свету далеко око 200 светлосних година. орбите Кеплер-16, две звезде закључан у заједничком плесу Иако је за друге егзопланета су. Познато је да постоји у бинарном системима, они су само Познато је да се кружи једна звезда бинарни пар, Кеплер-16б орбите и Нема сумње да је Кеплер-16б ће побудити успомене на Татооине, Лук Скајвокер је Хомеворлд, али двоструки залазак сунца где. . сличности крај Кеплер-16б би бити ништа друго него пустињу свет, то је отприлике величине Сатурна, изузетно је хладно, па је просечна густина воде ".

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


ВиевСониц В3Д241вм, монитора рачунара са 3Д

Занимљиве вести УРЛ:http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

ВиевСониц не жели бити остављен а је представио нови монитор који има технологију тренутно у моди у 3Д.

В3Д241вм ВиевСониц има 24-инчни ЛЕД панел са латенцијом од 2мс, 300 свећа за осветљење, контраст и 20.000.000:1 120Хз освежити стопа, фреквенције у зависности од произвођача да уживају 3Д садржаја користећи поларизовану наочаре испоручен уз монитор.

У овом тренутку не знамо шта ће цена у еврима, већ у Великој Британији је продаја за око 330 фунти, што по текућим девизним курсевима би била око 376 евра, мада не можемо да овај цену када се буде у продаји у Шпанији.

Више информација | ВиевСониц

Нокиа Ц5-03, потпуно Смартпхоне за 170 евра

Занимљиве вести УРЛ:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Већ ове недеље представити неке од наглашава од финске фирме Нокиа. Овај пут то је ред на Нокиа Ц5-03 Нокиа старији брат Ц5 мобилне и дајемо пре извесног времена у Гизмос

Нокиа Ц5-03 карактерише терминала лаган (тежак само 90 грама) који употпуњује његов претходник са екраном осетљивим на додир и још неке царацтериситцас које га врло комплетно тржишту смарт телефона по цени која је понуђена, 170 евра.

Поред екрана осетљивог на додир 3, 2 инча, Нокиа Ц5-03 поседује камеру од 5 мегапиксела која омогућава видео, радио и ГПС везе, Блуетоотх, ВиФи и УСБ.

Што се тиче меморије, Нокиа Ц5-03 има 40 мегабајта интерне, које се могу конвертовати у до 16 ГБ ако користите мицроСД картице, али ће бити стандардна 2 Мб

Као оперативни систем Нокиа Ц5-03 ради са Симбиан 1, који је био познат до сада као Симбиан С60. Уређаја мени нуди добра збирка икона које пружају директан приступ налозима е-поште и социјалне мреже.

Неке апликације врхунац Нокиа Ц5-03 су приступ Нокиа Музичка продавница и Ови Сторе, из које можете да купите музику или мобилне апликације за Нокиа. С друге стране, Нокиа Ц5-03 обезбеђује приказ свих Мицрософт Оффице докумената, ПДФ и ЗИП.

Цена Нокиа Ц5-03 као што смо сте дискутовали ће бити 170 евра.

УБС Рогуе Трговац губи 2 милијарде долара Неовлашћено Трговина

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/qnQCZLeqAzI/UBS-Rogue-Trader-Loses-2-Billion-In-Unauthorized-Trades:
ПолигамоусРанцхКид пише са овим исјечка из агенцији Ројтерс да звучи као готов филмски сценарио: "Швајцарска је УБС рекао је у четвртак да је открио неовлашћено трговање трговац у својој инвестиционој банци је изазвао губитак од око 2 милијарде долара" питање је и даље. истрагу, али УБС тренутни процену губитка од трговине је у опсегу од $ 2 милијарде, "саопштила је банка у кратку изјаву непосредно пре берзи отворена." Питајте РанцхКид:. "Питам се како ће то поново расправа о улози рачунарских система у трговину и заштите који би требало да заштите од тих ризика Али, ако микросекунди значи милионе у трговини ... ко има времена за чекове? "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Волфенстеин Реј пратити и анти-алиасинг, на 1080п

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/k_NB8vDNrIM/Wolfenstein-Ray-Traced-and-Anti-Aliased-At-1080p:
Анонимни читалац пише: "Након што Интел приказује своја истраживања Демо Волфенстеин: Реј пратити на __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с, најновији напредак на ИДФ се фокусира на високо (ЕСТ) на крају игре сада ради на 1080п Поред слике на основу пост-процессинг (ХДР, дубину поља. ) сада постоји и имплементација паметан начин обрачуна анти-алиасинг кроз коришћењем мреже ИД и нормала и примену адаптивног 16к суперсамплинг Све што се напаја преко "облака", који се састоји од сервера који има осам Витезови Фери картица (укупно. од 256 језгра / 1024 теме). много хардвера, али следеће итерације "Многи интегрисано графичко језгро" (МИК) архитектура, названа Витезови кутак (и карактерише 50 + језгара), може бити само око углу. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Дивље Папагаји Учење то талк Од Есцапед за кућне љубимце Птице

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/jiDtv64NVXQ/Wild-Parrots-Learning-To-Talk-From-Escaped-Pet-Birds:
баззалунатиц пише "Пазите шта научити папагаја Неки брбљив љубимца папагаја које су поново побегао у дивљину да уче дивљи папагаји да разговарају Изгледа феномен може бити интегрисан у стадо кроз генерације из члана:..." еволуцију језика . могло би се пренети генерацијама, каже Кен "Ако родитељи талкерс и они производе рибе, њихове девојке ће вероватно да покупи нешто од тога", каже он Овај феномен није јединствена, још увек неки лиребирдс у јужној Аустралији. репродукује звуке осе и старих затварача оквир камере њихови преци некада учили "Док се то не постигне невероватне ниво Васхое шимпанзе наставе знаковни језик., и даље је занимљив и подсећа на нешто из Алфред Хичкок филм.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Сони ПСН ТоС: Класа Акција Одустајање Укључена

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/uRUhQ63VJ4A/New-Sony-PSN-ToS-Class-Action-Waiver-Included:
рввен пише "Јуче СОНИ послат емаил ПлаиСтатион Нетворк члановима у вези са променама у условима коришћења услуге за ПСН Када пристао на овај нови Термс оф Сервице, морате одрећи својих права на тужбу класе акција против компаније Сони.. Ја, за један, неће бити пристане на такве ствари можете видети одељак 15 нових ТоС овде (ПДФ).. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Питајте Сласхдот: лов-цост Алати за праћење употребе запослених веб?

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/1ilhPZl-HDM/Ask-Slashdot-Low-Cost-Tools-To-Track-Employees-Web-Use:
Први пут прихватио подносилац црвено-НЗ пише "Ја сам дошао са Новог Зеланда где је нова за борбу против пиратерије закони ступају на снагу да кривично гоне власника интернет конекције за кршења ауторских права Ово је сада главно питање за пословне кориснике., Јер су наравно Дон 'т ванна бити одговоран за повреде запослених Ми имамо неке добре фиревалл који су у стању да раде основне филтрирање по. "категорији," на пример П2П сајтовима, итд, али идеално би волели да пронађете јефтин или, још боље Отворени алтернативних извора на скупе алатке за извештавање (као што су ВебМарсхал или Вебсенсе) који је у стању извештавања о коришћењу појединих запослених са пријатељским извештаја (тј. Донт само показују УРЛ адресе 3000 артикала свом веб претраживачу тражио да дан). Можда је превише питати, али Ако је софтвер моћи да се приказују колико дуго су провели на свакој локацији, то би било фантастично Свако је добио било победника тамо они могу да деле. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Италијански Хакер Објављује 0даи СЦАДА-хацкс

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/zZagmVqjmi8/Italian-Hacker-Publishes-0day-SCADA-Hacks:
маск.оф.санити пише "италијански безбедност истраживач, Луиђи Ауриемма, има објављене веша листу ненадоградјени рањивости и детаљне доказ-оф-цонцепт екплоит који омогућава хакерима да у потпуности компромиса великих индустријских система за контролу напада раде против шест СЦАДА система. укључујући једног произвођача америчког софтверског гиганта Роцквелл Аутоматион. истраживач објавио корак-по-корак екплоит који дозвољава нападачима да извршавају потпуне удаљене компромиса и дениал оф сервице нападе. Ауриемма појавио каје за обелодањивања у пост на свом сајту. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


НРО Да скинути ознаку поверјливости хладноратовске Шпијун-Суб Технологија

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/r3ReX1_WkA8/NRO-To-Declassify-Cold-War-Spy-Sat-Tech:
Муад'Даве пише "Национална канцеларија извиђање је постављен да открива детаље о два од најспособнијих хладни рат програмима шпијунски сателит 17. септембра - Гамбит и Хексагона пројеката, званог кључаоницу КХ-7, -8, -9 и сателита. Ови аутобуси величине сатс пружали су кључну слике у јеку хладног рата, и да су вероватно инспирација за филм Ице Статион Зебра чланак везе пола пута низ првој страни пружају фасцинантан поглед у свет реалних шпијунских-вс-шпијун. , шпијунски за прикупљање обавештајних података ".

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.