неделя, 23 октомври 2011 г.

У фокусу: 10 година од иПод-: дизајн ретроспектива

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/TnA75jqveCk/10-years-of-the-ipod-a-design-retrospective.ars:

Онда кад је оригинални иПод-први изашао пре 10 година, концепт изгледа није роман за оне који су већ скочила на МП3 плејер воз. Оно што је ново-поред своје дубоке интеграције са музиком Аппле продавница, био је физички дизајн. Минималистички изглед, екран са плејлистама, лако приступа дугмад и ох, сцролл точкић! То су били сви елементи који чине потпис Аппле дизајна.

ИПод у свим његовим манифестацијама је сада део нашег живота за десет година сада, и постало је јасно да је свет симпатише његов дизајн. Без обзира да ли у свом оригиналном облику или у скупљен доле и мало манипулише формату, утицај оригиналног иПод је остао део америчке поп културе за деценију. Где год погледате, ту су иПод-иПод меша прилогу људи у теретани, иПод дотакне и свака генерација нано се фиддлед са на метро, ​​иПод класика, а иПхоне се тотед на авионима.

Како је иПод-у оригинални дизајн претвори током времена? Хајде да гледам уназад.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Више разговора са Светском Соларни изазов Такмичари

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/-vGo5eS-1FY/more-interviews-with-world-solar-challenge-competitors:


Мике_ЕЕ_У_оф_И пише са "Настављајући покривеност светског Соларни изазов у ​​Аустралији Сада до су разговори са другом месту екипа (Нуон из Холандије), а треће место Универзитета у Мичигену. Ту је такође и интервју са организатор манифестације. Крис Селлвоод Званични пута. нису се још, али Нуон стигао у финиш 65 минута после лидера, и Мичиген достигао заврши 103 минута након Нуон ".

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.

Влада Велике Британије залажу за "Рачунарство са поверењем '

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/eyUYVBOpweI/uk-government-pushing-for-trusted-computing:


Мотор пише "Као што је одавно очекивано - сада почињемо да видимо владе залажу за коришћење такозваних" употребу рачунара са поверењем "- плочице инсталиран у свим рачунарима који ефикасно уклања контролу над рачунаром од власника Мада могу постојати безбедности. предности за неке од идеја, мало може да сумња да представља фундаментални помак у ИТ свету радикалан потез од отвореним технолошким пејзаж и ка систему који пориче све приступне осим ако немате право акредитиве.. Владе ће захтевати право акредитиве за приступ њиховим услугама - што значи одобрени софтвер гомиле (нпр. Виндовса) са правом дигиталне потписе Вернор Винге је то право "..

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.

Сони 3Д ХМД-иде ексклузивно за Харродс, оставља Америку чека

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/23/sonys-3d-hmd-goes-exclusive-for-harrods-leaves-america-waiting/:
Сони Лични 3Д приказивачу је коначно нашла далеко салон пода и на полицама Хародс Тако је?, два екрана 1280 к 720 0,7-инчни ОЛЕД спортске хеадсет'лл у почетку бити ограничен искључиво добро потпетицама Великој Британији трговац на мало, са општим широм земље издање сет за касније овог месеца. САД играчи ће морати да држи се само још неколико дана до њеног краја октобра лансирање, али ако сте нестрпљиви супер, увек постоји то увоз опцију. Мислиш да можеш да се унајми за £ 800 (око $ 1,276) цена ? Затим планирају да се покупи следећи пут сте у граду да види краљицу.

Сони 3Д ХМД-иде ексклузивно за Харродс, оставља Америку чека првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 23 Окт 2011 11:29:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор Т3 | Емаил тхис | Коментари

Коришћењем горива Уместо Див ракете

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/r-ntlPbUQcc/using-fuel-depots-instead-of-giant-rockets:


ЕццентрицАномали пише "Њујорк тајмс је прича о процурела НАСА је студије која је показала да ће коштати 80 милијарди долара мање и да астронауте на астероид раније ако НАСА-користи складиштима горива уместо развоја нове ракете Према чланку, НАСА одговор на. процурила студије је да почнемо да развијамо складишта горива поред наставља свој нови ракетни програм, јер, на крају крајева, ко не треба више кул ствари.. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.

Мицрософт Мастила Десети Андроид патенте понуде, потписала споразум са Цомпал Елецтроницс

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/kk1ycCDCoFo/:
compal

Мицрософт је потписао још један Андроид патента договор, овај пут са Кином је Цомпал Елецтроницс . Тренутни списак Мицрософт патента споразуми морају укључити Самсунг , ХТЦ, Вистрон, Куанта , Ацер и Генерал Динамицс Итроник. Ово је десети споразум у вези са Мицрософт-ов Андроид патената, а девети споразума у ​​последња четири месеца.

Према ослобађање, патент споразума обухвата све __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с, мобилни телефони, е-читача и других потрошача усмерена уређаје који раде на Андроид или Цхроме ОС платформе. Слично Куанта договор, Цомпал Елецтроницс исплати хонорар исплате накнаде на телефонима, __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с или е-читачи који раде на Андроид или Цхроме. Као и код многих од ових послова, тачан структура хонорар накнада је непознат.

У блогу , Мицрософт је открио да Цомпал, која производи смарт телефонима и рачунарима __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__ за трећа лица, има приход од око 28 милијарди долара годишње.

Од издања: "Ми смо задовољни што смо постигли овај споразум са Цомпал, један од лидера у оригинални дизајн производњу, или ОДМ, индустрија. Заједно са лиценцом уговора потписаних у протеклих неколико месеци са Вистрон и Куанта Цомпутер, данашњи споразум са Цомпал значи више од половине ОДМ индустрије у свету за Андроид и Цхроме уређаја је сада под лиценцу за патентним портфолио Мицрософт ", рекао је Хорацио Гутиеррез, корпоративне потпредседник и заменик генералног заступника, Интелектуална својина групе у Мицрософту. "Поносни смо на континуиран успех нашег програма лиценцирања у решавању питања у вези ИП адреса Андроид и Цхроме."

Мицрософт наставља да зарађује Андроид, и тај посао само додаје више горива на ватру када је у питању поглед Гоогле на Мицрософт праксе. Гоогле верује Мицрософт настоји да профитира искључивање Андроид је изнуду , а одузима од Гоогле уверење да Андроид је бесплатна платформа. Наравно, извршни директор Мицрософта, Стив Балмер јасно не слаже са овим .

Али је Мицрософт шалтерима да своје споразуме смањи број патентних тужби, као што је представљено у табели испод. Од Бред Смит и Гутиерез (Смит је Мицрософт-ов извршни потпредседник и генерални саветник) пише данас, као споразуми обезбеди поштовање и разумне накнаде за Мицрософт патентних портфеља. Једнако важно, они омогућавају лиценци да искористе наш патентирани иновација на дугорочне и стабилне основе ... Док парница може да доминира многих наслова, ови су преузете по броју уговоре о лиценцирању који је потписао. У овом тренутку, брзи темпо издавања дозвола је преобликовање правни пејзаж за смарт телефона патената.

Компанија додао да је након Самсунг уговор о лиценци, Мицрософт сада има уговоре о лиценцирању у месту са ОЕМ који чине 53 одсто свих Андроид

3Д принтери Да бисте сачували Пустињак ракови

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ZImAnFcpako/3d-printers-to-save-hermit-crabs:


Дељење пише "Макербот само покренуо пројекат Схеллтер, који ће искористи Макербот заједнице мрежа од 5.000 3Д принтера да би граната за пустињака ракова -. Које се суочавају врсту претњи, Вештачка несташица љуске (у коме живе напуштена шкољке)"

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.

Спојлер Алерт: Стив Џобс Уживао сам много врста чаја, Књига каже

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/fT3cV1daxaY/:
steve jobs1

Као и многи од вас сам гледао сталан ток инкрементални Стив Џобс у вези вести у последњих неколико дана, које проистичу из непосредне покретање Послови биографији Валтера Иссацсон је:

Послови смислио име Аппле-а на фруитариан дијети, он је одустао хришћанства у 13 година, волео је Краљ Лир, био је разочаран у председника Обаму, његов први посао је био на Атари, он цени једноставност, корисност и лепоту, он је мрзео Фокс, он је био опседнут Боб Дилан, он је од Јоан Баез, он је отпор рано операције рака панкреаса, био је инспирисан Цусинарт хране процессер, био је инспирисан пут у Јелли Беан фабрици, он је саветовао Била Клинтона да кажем земље о његовој афери са Моником Левински, он је мислио Јохн Маиер је "ван контроле", рекао чак ни консултовала психички.

"То је као књига стриптиз", рекао је Твиттер корисника Нуно Маја, када сам питао да ли читаоци и следбеници оријентисане све микро спојлери. "Ако сам прочитао у својој биографији да је убио бизона, ја ћу престати интернета за годину дана", нашалио Шон Фарнер, позивањем на смешан причу о Фацебоок-генерални директор Марк Зуцкерберг који је претходно направио Тецх Блог рунде. "Људи је досадно," Технологија Пундит Ден Фромер рекао, објашњавајући навале инкрементални Стив Џобс, насловима и прегледаних страница које неминовно донети, "Ја сам на Стив Џобс читање ембарга све док књига у мојим рукама."

Иссацсон је "Стив Џобс" званично излази понедељак, али многи књижарама већ га на лагеру - што може да објасни зашто Хуффингтон Пост и АП тврде да су купили своје копије. Након њихово вођство и ја покушао да купи рано копију, питамо људе који долазе и из СФО да провери своје књижаре, као што сам чуо да су неки људи њихов набавио тамо.

Резултат? Без коцке, чак и након ГеекЛист оснивач Рубен Кац понудио књижару цоунтерперсон 1000 долара за књигу, организовање новац у сто новчанице се на шалтеру. (Напомена:. Нисам га питам да понуди готовину) Кац је од тада три пута покушао да добије копију на другим књижарама, без успеха. Понедељак је тада.

У међувремену, већина оних који су заинтересовани у животу визионарски и времена ће се халапљиво крилу сваку Послови у вези са малчице и цурења. То једноставно своди на понуде у односу на потражњу.

Као Џош Ронин одговоре на Куора , "Доња линија: Стив је био веома приватна момак. Када је Волтер га је питао зашто му је што му је дозволио (новинар) да пише о његовом приватном животу, он је одговорио: "Желео сам да ме моја деца знају. Нисам био увек ту за њих, и желео сам да они знају зашто и да разуме шта сам урадио. " Чак и његова деца нису знали много о њему. Па зашто нам је стало? Да бисте добили чак и увид у његов приватни живот је само обичан интересантно. Ми не чујемо много о томе уопште. "

"То држи га живог за оне од нас који се надамо да ће заувек живети", рекао је Томас Мураца, објашњавајући да чак и нешто тако као световне перусинг Послови "читање Лис

Самсунг стратосферу, Моторола Дроид РАЗР да буде први Веризон ЛТЕ телефоне са микро СИМС?

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/23/samsung-stratosphere-motorola-droid-razr-to-be-first-verizon-lt/:
Изгледа да Веризон има хардверски заљубљен у теенси 3ФФ Микро СИМС . Превозника два најновија 4Г телефона, Самсунг Стратоспхере и Моторола РАЗР Дроид , како изгледа да се везе са деминутив картицама. Ни би, међутим, бити први, јер је част била поверила верзија превозника од __Б__ф72300ц3дц5е05е07бб70524887цдд39__Е__ 10.1 . Ако сте жељни да позовете неки од ових уређаја сопствене, али већ спортски Биг Ред ЛТЕ услугу, онда се подесити да се биста из маказе за мало СИМ картицу уметности и заната. Даље ликовни доказ тих итси, Битси модули вас чека на извору.

Самсунг стратосферу, Моторола Дроид РАЗР да буде први Веризон ЛТЕ телефоне са микро СИМС? првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 23 Окт 2011 08:33:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Елецтрониста | извор СласхГеар | Емаил тхис | Коментари

Недеља у Аппле: биографске извод издање

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/BMU717PgCTA/week-in-apple-biographical-excerpt-edition.ars:

иПхоне 4С: Сири-оусли гладак, брз паметни телефон : Користимо поглед на најновију итерацију Аппле иПхоне-у да одлучи да ли Сири, побољшана камера, "паметни" антена, а бржи процесор вреди надоградњу.

Зашто Аппле додао мало познати Ц-Спире као амерички носач иПхоне Аппле ће се проширује своје иПхоне-4С доступност на други амерички носач у наредних неколико недеља. Не, то није Т-Мобиле, већ Ц Шпире Вирелесс мали, регионални превозник који је популаран у Мисисипију и џепове на југоистоку.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Недеља у играма: 48 утакмица џем епске, Аркхам Град, Стари Републике

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/BazxT-R8sIM/week-in-gaming-48-game-jam-epic-arkham-city-the-old-republic.ars:

Највећа прича ове недеље је био 24.000 речи епске детаљима целину 48-часовни дуго игра џем, где тимови се такмиче за стварање најбољих утакмица у брутално кратко време. Разговарали смо о томе зашто је штампа често показао старији кода приликом обављања прегледе предстојећих игара, и дајемо наше мисли на број великих утакмица.

Бојно поље 3 покреће следеће недеље. Да ли сте спремни?

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Како Питцх Џеф Безос (и друге "Див-мозак странаца")

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/M676AkRgqn8/:
big.brain.alien

Да ли је Џеф Безос заиста као у категоризацију необично геније Амазона оснивача "гигант-мозак Алиен", Гугл (и бивши Амазон) инжењер Стив Иегге пореди Безос и оне попут њега да "хипер-интелигентни ванземаљци са тангенцијална интерес у људским пословима. "Он не покушава да буде непоштовање. Он само покушава да објасни како да се о бацање идеја да неко као Безос. (Кратак одговор: Претпостављам да је већ све зна о теми коју ће представити, без слајдова и "избрисати сваки трећи параграф" вашег терена).

Иегге чини на праћење порука на Гоогле-у + да му раније галами на Гоогле-у + и Амазона.

Ако нисте чули за Стив Иегге ипак, он је човек који случајно деле 4,500 плус речи указао критику на недостатке Гоогле +, његов бивши послодавац, Амазон, између осталог, јавно на самој друштвеној мрежи да је критикује . Пост је требало да се дели међу својим колегама, али изгледа да се Гоогле + 'с круговима Дељење чак бити збуњујуће за оне који раде на Гоогле. ( пуни галами је оглашен на Хакер вести овде .)

Почетна порука је рунде, чак и ради све до ланцу Гоогле Суоснивач Сергеј Брин. У Веб 2.0 ове недеље, Брин је постављено питање о меморандуму, до које је донекле у шали одговорио: "Ја сам престао са читањем после прве странице или 1000 тако". Кредитним Гоогле, упркос томе што епске одговор Све врсте неуспех и да је "потенцијални ПР-ноћна мора" написао све што је изнад, компанија изабрана да се не смени Иегге, а уместо тога узимајући његов говедине у обзир. Окретање мрштење наопачке, или минус у плус, уколико то желите. Лично, аплаудирају Гоогле-због начина на који је обрађују ову ситуацију. Сви ми правимо грешке, и јасно Иегге је, у најмању руку, покушавајући да буде конструктиван у својој критици. У различитим степенима, сви смо били тамо.

После које се баве много медија (и унутрашње) пажњу, Иегге вратио на Гоогле-у +, и одлучили да користе платформу за појасни неке од његових ранијих изјава , посебно око његовог бившег послодавца, Амазон и њеном оснивачу, Џеф Безос. У својој почетној манифесту, Иегге из Безос као "Дреад пиратских".

У петак ујутру, Иегге (тренутно инжењер у Гоогле-) објашњава:

Још увек имам много пријатеља на Амазону. У ствари месту је клин-пун људи се дивим и поштовање. И до сада сам се придед на мој професионализам када сам говорио о Амазону. Баггинг о компанији, чак и у интерном допису, био је неуобичајено непрофесионално од мене. Тако сам осећај прилично крив за последњих недељу дана.

Дакле, у свом посту, Гоогле инжењер покушава да боја уравнотеженији слику милијардер геније иза Амазона, флесхинг се његове мисли кроз које се односе специфично искуство је бацање ЦЕО један од његових идеја.

Садржај је веома сличан порука Џоел Сполски писао за часопис Инц давне 2008 , у којем је испричао своје искуство радећи за Мицрософт-а, а посебно, Бил Гејтс. Сполски написао пост убрзо после Гејтса повукао из Мицрософт да се фокусирају на свој добротворни рад. Он је дао много аутсајдера увид у стил управљања Гејтс "и увео је многе да милијардера

Брет Тејлор: "неколико година од сада, већина свака особа на Фацебоок ће се радити на мобилни"

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/43Cpn4Ox0P0/:
Bret Taylor

Колико је важна мобилни на Фацебоок? Већ 350 милиона њених 800 милиона активних корисника месечно су на мобилним уређајима, и тај број је само ће добити већи. "У суштини ми је видели као стварно велики помак за нашу компанију, као основни као прелазак са десктопа апликације на Интернет," Фејсбук ЦТО Брет Тејлор ми говори у интервјуу ТЦТВ изнад (који је сниман на Веб 2.0 Самиту раније ове недеље ). "Компаније стварно треба да се редефинише у овом свету уређаја пре него претраживачи на лаптоповима људи."

Тејлор иде још даље у ову поражавајућу предвиђање: "неколико година од сада, скоро сваки појединац на Фацебоок тамо ради ће радити на мобилним готово искључиво." Мобилни и социјалне иду руку под руку. Фацебоок жели да створи савршен доживљај преко десктоп и мобилне, као и између мобилних уређаја.

Овде је место где пројекта спартански може доћи унутра Пројекат спартански је незванична име дато на мобилни напоре Фацебоок ХТМЛ5. "Нисам сигуран шта пројекта спартански било", демурс Тејлор пре него што наставите да објасни како на мобилном Интернету се уклапа у укупну Фацебоок-мобилни стратегије. Фацебоок жели да буде доступна свуда на било ком уређају. Ако то значи матерњи Мобиле Аппс, то је у реду. Али ако неко нема Фацебоок-Мобиле Апп на свом уређају, увек ће постојати мобилни веб верзију, као добро.

"Где можемо да играмо улогу у мобилном је само помаже око откривања и ангажовање", каже Тејлор. Амбиција је заправо прилично велика. Апп откриће је као што су потрага за мобилне уређаје. Ко год да је контролише, контролише оно што људи могу да ураде на својим телефонима.

Овде су везе са Мери Меекер мобилни слајд а сам поменуо на почетку, а први видео са Таилор из овог интервјуа.

У видео испод, говоримо о интересу графа и како постоји отвор за стартупс да га истражују. На крају, и ја питам Тејлор шта мисли о Гоогле +.

Питајте Енгадгет: најбоље Аирплаи звучници за путовања?

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/23/ask-engadget-best-airplay-speakers-for-travel/:
Знамо да имате питања, а ако сте довољно храбри питати свету одговоре, ево излазу да то учини. Ове недеље Аск Енгадгет упит долази нам од хришћанске, који изгледа да је у идеју путовања без жица. Ако сте у потрази да пошаљете упит за своје, нас пад линије на питајте [у] Енгадгет [давт] Ср.

"Ја сам у потрази за неке Аирплаи омогућена звучници који могу да користим да путују са Они треба да подржава 110 до 240 волти и имају уграђени Ви-Фи у, тако да не морате да носите око АП.. Такође, било би кул ако ово ВиФи да се повеже на мрежу хотела, ако је могуће Хвала. "


Такође, би било кул ако делите било које релевантне савете доле у ​​коментарима испод. Живели!

Питајте Енгадгет: најбоље Аирплаи звучници за путовање? првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 23 Окт 2011 00:39:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | | Емаил ову | Коментари

АмтракЦоннецт ВиФи сада доступан на најмање једном Еаст Регионални воз

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/23/amtrakconnect-wifi-now-available-on-at-least-one-northeast-regio/:
У реду, тако да је мало касније него што се очекивало , али смо срећни да пријаве да су барем неки Еаст Регионални возови сада појачана АмтракЦоннецт. Овај (бесплатно) Ви-Фи је доступна на Ацела возови за сада неко време, и у неколико срећни регионални возови на северозападу. Амтрак још није потврдио постојање овог повезивања, тако да не може са сигурношћу рећи колико је многи њени возови су одговарајуће увећана, али знамо да је најмањи број 69, Адирондацк, она је, зато што смо користећи га у овом тренутку. Повезивање је мало груба и брзине су одлучно низак - проблеме који свакако може да се примени на одређене реликвија пруге у целини.

АмтракЦоннецт ВиФи сада доступан на најмање једном Еаст Регионални воз првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 23 Окт 2011 06:27:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | | Емаил ову | Коментари

ЦОБИ Кирос МИД7012 __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__ добија ФЦЦ раскидање, флаунтс простран случај

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/23/coby-kyros-mid7012-tablet-gets-an-fcc-teardown-flaunts-a-roomy/:
ЦОБИ најновији у буџету шкриљци погодио савезне тестирање табеле у петак, добијање уобичајено раскидање и реци-све снимање. Цоби Кирос МИД7012 удобно стаје 800МХз процесор, 256МБ РАМ меморије, 4ГБ интерне меморије, ВиФи и мицроСД слот за картице у свој случај. Седам инча __Б__47ф57д6ае0д8б8ф30е0544992ф9804е4__Е__ __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__ није слетео на америчке сајту Цоби је још, али окретна прста Гооглера могу наћи плочу за око 100 долара.

ЦОБИ Кирос МИД7012 __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__ добија ФЦЦ раскидање, флаунтс пространи случај првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 23 Окт 2011 03:35:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Бежични Доброта | извор ФЦЦ- | Емаил тхис | Коментари

Јументум уводи сингле цхип Линук систем

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/6eECFNM6v8A/jumentum-introduces-a-single-chip-linux-system:


Анонимни читалац пише "Јументум опен соурце пројекат је најавио на једном чипу програмирање систем базиран на НКСП ЛПЦ1768 (исто као у мбед) који могу да генеришу ПАЛ / НТСЦ видео и користи ПС / 2 тастатура, тако да може да ради као самостални ОСНОВНА програмабилни рачунар, слично многим старих ОСНОВНЕ рачунара (нпр. Аппле] [, или Ц64) стара времена Пројекти као што су малине Пи дају мултицхип Линукс решење, а хуману рачунара користи три АВР микроконтролера, међутим, Јументум. Систем може да обезбеди прави један чип решење видео је генерисана од стране софтвера, и само неколико спољних отпорника се захтева да интерфејс за композитни улаз видеа.. Са Јументум систем, можете да понесете мале један чип рачунар на- иду, или је користите као део сопствене електронике пројеката (користећи, на пример, мбед) да га дају погодан интерфејс (заједно са Јументум је етхернет интернет и УСБ интерфејса). "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.