събота, 15 октомври 2011 г.

Конгресмени забринути због Амазона свиле Приватност питања

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/M8Dkg9KkXuU/congressmen-worried-about-amazon-silk-privacy-issues:
сурај.сун шаље овај цитат из чланка на Арс: "Конгрес покушава да заврше свој колективног шефа око нових свиле Амазон Веб претраживач на приватност расправу јуче, Реп Џо Бартон (Р-ТКС) је изразио огорчење на" путу свиле у. поделити и дизајн може левак све корисничке податке прегледања кроз позадина сервера Амазон. "Моје особље је јуче ми је рекао да је један од наших водећих Интернет компаније, Амазон ће да креирају сопствене сервер и свој систем и они ће да натера све да се користи Амазон да прође кроз свој сервер и они ће прикупити све ове информације на сваку особу која то ради без знања те особе. Доста је довољно. " Данас је сличан снимак са друге стране олтара, са Реп Ед Марки (Д-МА), заносног ван писмо (ПДФ) Амазон генерални директор Џеф Безос отприлике у исто приватност забринутост "Потрошачи могу да купују нове Ватра запалити на. прочитао 1984, али они не схватају да __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__ је "Велики претраживача" гледати сваки њихов притисак на тастер, када су на мрежи, "Марки наводи се у саопштењу."

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Виндовс 7 преузима КСП на глобалном нивоу, Виста налази плач у углу

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/15/windows-7-overtakes-xp-globally-vista-found-weeping-in-a-corner/:
Према СтатЦоунтер, то је узима око две године за Редмонду најновије је да ће премашити КСП- а постао најпопуларнији оперативни систем на свету. Октобар 2011 је први пут да је Виндовс 7 је престигао глобално КСП-а, са 40 одсто удела на тржишту у односу на овог другог 38. Што се тиче Висте, то је било сталан држи око 11. Није да је много о изненађење, као у Северној Америци, Виндовс 7 је круну још у априлу ове године . Заокружују првих пет су ОС Кс (мада није јасно да ли снима све Цупертино је звери) и Линук, који долазе у у 7 и 0.82 процената, респективно. Али не узимају наша реч за то, хоп на преко извору везе и добили интерактивну табелу на.

[Хвала, Пипера]

Виндовс 7 преузима КСП на глобалном нивоу, Виста налази плач у углу првобитно појавио на Енгадгет дана Суб, 15 Окт 2011 13:23:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк ВинРуморс | извор СтатЦоунтер (1) , (2) | Емаил тхис | Коментари

Ради науке са виртуелним Биолози

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ThOG-ZuCtXs/doing-science-with-virtual-biologists:
Анонимни читалац шаље глас новог истраживања аутоматизацију рачунарске експеримената. Тим научника је развила софтвер, назван Еурека, да помогне у решавању сложених, рачунарски интензивне биолошке проблеме. Нови папир у часопису Пхисицал биологију детаља њихов успех (апстрактно). "Истраживачи изабрао овај специфичан систем, који се зове глицолитиц осцилације, за обављање виртуелни тест софтвера, јер је то један од највише проучаван биолошких система контроле Џенкинс и Валлабхајосиула користи један од детаљних процеса" математичким моделима за генерисање скуп података. одговара мерења научник би под различитим условима Да бисте повећали реализам теста. истраживачи слани података са 10 одсто случајне грешке Када су хранили података у Еурека, она изведена низ једначина које су готово идентичне. да зна једначине "Оно што је заиста невероватно је да се производи ове једначине приори". изјавио је Валлабхајосиула. "Једино што софтвер унапред знали су сабирање, одузимање, множење и дељење."

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Недеља у науци: ДНК и праисторијска лигње

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/iRsGwHlILPk/week-in-science-dna-and-prehistoric-squid.ars:

Колико је слаба ДНК доказа раилроадед-а онда спасили-Аманда Нокс : Аманда Нокс амерички студент је осуђен за убиство у Италији на основу ДНК доказа, онда ослобођени прошле недеље, када тај доказ је коначно открила да буде слаб. Арс објашњава зашто ДНК докази нису сасвим Смокинг Гун људи понекад верују.

Нови хардвер власти, кроз ДНК тестова у оквиру 3 минута : Истраживачи додају "Турбо" дугме да бисте ПЦР-машине, стварајући онај који може да иде кроз пуну реакција за мање од три минута.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Гоогле ради на томе да ускоро покреће Продавница Музика

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/RQ_BwrUIh0I/google-working-to-launch-music-store-soon:
афаббро пише са вестима да је Гоогле ради на томе да прати своје услуге облак музику са МП3 продавница у стању да се пореди са Амазон и Аппле. НИ Тимес пише да "Према бројним директорима музике, Гоогле жели да отвори продавницу у наредних неколико недеља", али је нејасно "да ли ће Гоогле-бити у стању да затвори неопходне бави са ознакама и музичких издавача на време да отвори пуну услугу продавнице. " Валл Стреет Јоурнал потврђује у својој (паиваллед) извештај да су преговори са Варнер, Универсал и Сони су још увек далеко од последица договор.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Цоррелатинг Псицхопатхи Са говор

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/8uA3Ix8A-L0/correlating-psychopathy-with-speech-patterns:
флоресцент_беиге пише "Истраживачи са Корнел и УБЦ извештавају да анализа говора модел користећи Вматрик, као и нешто што се зове Речник утицати на језик (види овде је демо), показује да психопате говоре другачије од других људи, бар статистички (апстрактно). иако кажу да су ове разлике су "по свој прилици изван свесне контроле, 'не аутори не рећи да ли метода има било предвиђање користи обзира. популарне штампе је већ отишао наслов-нелинеарни о томе."

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Ускоро, нема више филма Филм фотоапарати

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/7NUXnIhmWbg/soon-no-more-film-movie-cameras:
Пхил Реед пише "Креативна крава Магазин наводи да су произвођачи фотоапарата филм тихо прекинути производњу филмске камере и даље постоје неке тржишта - не у САД - где се продају филмске камере, али они бројеви су много мање него што су некада била.. Ако разговарате са људима у камеру изнајмљивање, износ коришћења филмска камера у укупном распоред је вероватно између 30 до 40 одсто, међутим, филмски употреба је брзо опада, што је последице горе и доле производне линије.. су забринути Архивисти. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


ЛибреОффице Одлазак Онлине и мобилни

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/s9bbAh6UbUI/libreoffice-going-online-and-mobile:
итвбеннетт пише "Вести из ЛибреОффице конференцији у Паризу стизали из Блоггер-Брајан Проффитт има заокру` уваве на конференцији најавама до сада Наиме укључени су планови за бровсер-басед верзија ЛибреОффице зове ЛибреОффице Онлине;.. и луке ЛибреОффице на Андроид и Иос платформе. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


САД Епископ наплаћује непријављивања дечје порнографије свештеник да полиција

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/jXEC6UQ3JSo/us-bishop-charged-for-not-reporting-priests-child-porn-to-police:
ПолигамоусРанцхКид пише "Канзас Сити је католички бискуп је оптужен петак не говори полиције о дечје порнографије налазе на рачунару свештеника, што га највиши амерички католички званичник оптужен задужен не да заштите децу Финац је признао. Да су он и други епархије Званичници су знали месецима о више стотина "узнемирујуће" слике деце која су откривени на рачунару свештеника, али није пријавила случај власти или преда рачунар. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Тагстанд Подиже $ 1.1 милиона које вам помажу да НФЦ-Мејнстрим

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/-xQyvHd-LdY/:
tagstandlogo

Нови иПхоне можда неће имати, али следећи ће вероватно - и то је све више опште на Андроид и друге смартпхоне платформи подједнако.

Да, Неар Фиелд Цоммуницатион (НФЦ за кратко), коначно почиње да се пробије у руке потрошача. И ЈК подржава компанију Тагстанд тражи да помогне програмерима да искористе технологију, омогућавајући им (и брендова) све алатке и специјалне, НФЦ опремљена налепницама које су им потребне.

Данас ЈК подржавају компаније, који смо први покривена у августу, најављује да је подигао $ 1.1 милиона финансирање округли која обухвата велики број значајних анђела. Комплетну листу: Јуриј Милнер, СВ Анђео, поморске Равикант, Пол Буцххеит, Јаел Схазеер, Кристина Бродбецк, Ананда Агаравала , Мајк Беролзхеимер, Би партнери, свакодневних подухватима, Теец (кинески анђео мреже), Ваизра Инвестиције (израелски фонд), Деан Смитх , Кристофер Мортон, и Ананд Сваминатхан.

У овом тренутку Тагстанд је каталог обухвата различите НФЦ омогућен налепнице за различите случајева употребе (на отвореном налепнице, налепнице да ћете отказати мешање тако да они раде на металне површине, итд) и НФЦ читач / писаца. Када на терену, ових налепница се може управљати из веб засновани контролни панел.

Суоснивач Кулвеер Таггар каже да је компанија, која је већ генерисање пет фигура приходе сваког месеца, је видевши посебно велики раст у тзв "паметних-плаката", у малопродаји и оглашавањем. У овом тренутку постоје различита 20.000 налепница на терену, а та бројка расте око 50% месечно од месец дана. Можда је још важније, ангажовање на сваком од ових ознака се повећава три пута сваког месеца (другим речима, више људи користе НФЦ).

Већи део овог раста је међународни, где НФЦ је јаче присуство - на пример, Тагстанд сарађивао са Адсхел да покрене највеће НФЦ кампања у Аустралији ланац супермаркета под називом Цолес, који има 50 објеката у Мелбурну). И Таггар каже да САД почиње да покупи паре у смислу НФЦ јастука.

Шире гледано, Таггар каже да све већи број НФЦ омогућене телефоне (можете видети списак овде ) доприноси општем порасту интересовања од програмера. Трећина НФЦ-компаније наређења долазе из предузећа, а две трећине су из инжењера и хобисте заинтересовани за експериментисање са технологијом.


ОццупиСФ Админи Применом педале Снага за протесте

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/O80Tnb5Q6fE/occupysf-it-admins-using-pedal-power-for-protest:
99луфтбаллон пише "ОццупиСФ тим се приказују на ад-хоц рачунарске мреже на улицама Сан Франциска, без сталан извор енергије, нема Ви-Фи, па чак и повремене полицијске рације. Испоставља се да најбољи начин да се светла акумулатора и педале моћи. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Мицрософт Воркс за победу над десктоп кориснике да Почетни екран

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/8gxc_zMccFI/microsoft-works-to-win-desktop-users-over-to-the-start-screen.ars:

Најупадљивија, ин-иоур-лице, и приметан део оперативног система Виндовс 8 је свој нови метро кориснички интерфејс, а посебно њене Почетни екран . Почетак екран је замена за Старт мени који је функција оперативног система Виндовс у последњих 16 године. Почетни екран је осетљив на додир-пријатељски, преко целог екрана, и испуњен живот, активно плочице. Она није могла да изгледа много другачије од менија Старт. Мицрософт је свестан тога, и почела подешавање Почетни екран, као одговор на повратне информације од корисника.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак