петък, 25 март 2011 г.

Нокиа Ц5-03, пун смартпхоне за 170 евра

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Већ ове недеље смо представити неке од иновација финске компаније Нокиа. Овога пута је ред на Ц5-03 Нокиа старији брат Ц5 Нокиа мобилни, а ми присутни пре неког времена у Гизмос

Нокиа Ц5-03 карактерише терминала лаган (тежак само 90 грама), који допуњује свог претходника са екраном осетљивим на додир и неке друге функције које га чине врло комплетну цену тржишту смарт телефона који се нуди, 170 евра.

Поред екрана осетљивог на додир 3, 2 инча, Нокиа Ц5-03 поседује камеру од 5 мегапиксела који омогућава видео запис, радио и ГПС везе, Блуетоотх, ВиФи и УСБ.

Што се тиче меморије, Нокиа Ц5-03 нуди 40 МБ интерне, који се може претворити у до 16 ГБ ако користите мицроСД картицу, али серија ће садржати 2 ГБ

Као оперативни систем Нокиа Ц5-03 ради на Симбиан 1, који је до сада познате као Симбиан С60. Појављивати у менију уређаја нуди добру збирку икона које пружају директан приступ поште и социјалне мреже.

Неке апликације врхунац Нокиа Ц5-03 су приступ Нокиа Мусиц Сторе, и Ови Сторе, од којих можете да купујете музику и апликације за Нокиа телефоне. С друге стране, Нокиа Ц5-03 обезбеђује приказ свих врста Мицрософт Оффице документе, ПДФ и Зип.

Цена Ц5-03 Нокиа као што сам рекао да ћемо бити 170 евра.

Унив. Илиноис иде Рат-оф-светова о ученицима

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/NF5VkZap0s8/Univ-of-Illinois-Goes-War-of-the-Worlds-On-Students:
тхеодп пише 'Чудна бића која се искрцале у Њу Џерсију вечерас су авангарда освајачка војска са Марса ". (Орсон Велс, 1938) "Активна Схоотер на изградњи НАЗИВ / раскрснице. Бекство подручју Ако је сигурно да то уради или штит / обезбедите вашу локацију. '. (Унив. у Илиноису, 2011) за обавештавање о поруци послао четвртка до 87.000 е-порука и мобилних телефона прималаца упозорење да побегне од "активног стрелца" на Универзитету у Илиноису. Да ли је грешка, Канцеларија начелника полиције потврдила ". Упозорење упутио је данас изазвао лица које грешку ", објаснио је е-поште. 'Уместо да притиском на дугме Сачувај да бисте ажурирали пре скриптоване поруку, гурнуо лице на дугме Пошаљи Радимо са провајдер Иллини.- Упозорење услуге имплементирати додатне безбедносне функције у програму да спречи ову врсту грешке. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Скраћенице Интернета Додано на Оксфорд речник

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/hIMaNcyZgU8/Internet-Abbreviations-Added-To-Oxford-Dictionary:
ф1влад пише "филолози додао популарне Интернет скраћенице на сто двадесет и шест година Оксфордски енглески речник Међу њима су популарни ОМГ, лол, и за вашу информацију." Речник компајлерима је. да, иако термини су повезане са модерним електронским комуникацијама, неке су изненађујуће старе Први потврдио употреба "ОМГ". Да ли је у писму у 1917 ", ствари које људи мисле да су нове речи обично имају дужу историју". Грејем Дијамант, речник главни уредник за нове речи, рекао је петак. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Мозилла каже да је погрешио на ДЛС напад Откривање

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/-vu59A-ohSI/Mozilla-Says-It-Erred-On-SSL-Attack-Disclosure:
Траилруннер7 пише "Само неколико дана након вести појавила напада на ауторитет за регистрацију у Европи везан за Цомодо која је изазвала опозив броја лажних потврда из великих претраживача, Мозилла званичници су признали да су направили грешку што не открива детаље Инцидент својим корисницима раније. "У ове перспективе, док је је у доброј вери, ово је била погрешна одлука Требали смо информисани веб корисницима брже о претњама и потенцијалне митигатионс као и њихове нежељене ефекте. '".

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Гроупон је "Реал" УС Приход бројеви за фебруар

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/pHmS3GJhFLQ/:
Арраи

Да ли је ваш иПад 2 доживљава интермиттант ВиФи конекције питања?

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/25/is-your-ipad-2-experiencing-intermittant-wifi-connection-issues/:
Неке ствари, они никада не мењају. Дечаци ће бити дечаци, без никада стварно јесте, и иПадова ће имати ВиФи питања. Ако ћете подсетимо, оригинални Аппле-Слате је такође имао проблема са таквим забрињавајуће одржавање бежичне везе које људи у Цупертино заправо је обећање да поправи ствари у време. На крају, да је закрпа је заиста избацио, али онда смо чули да је ИОС 4,2 гура мало због - погодили сте - више ВиФи питања. Сада када иПад 2 је направио свој пут ван у предивне јавности рукама, ми смо почиње да видимо све кадар купаца подизање сличне замерке. Наши у кући иПад 2 није показала никакву ВиФи конекције питања као још, али постоји 10 + тема преко Аппле-у форумима који су нас питали да ли смо међу неколико среће. Да ли сте приметили било који Интернет куиркс са вашим новим иПад? Или су сви ови људи једноставно извести користећи најгоре рутер на свету? Дозволите нам да знамо у коментарима испод.

[Хвала, Брајан]

Да ли је ваш иПад 2 доживљава интермиттант ВиФи конекције питања? првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 25 Апр 2011 14:59:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Јабука | Емаил тхис | Цомментс

Тјурингова машина изграђена од дрвета, старог гвожђа и магнета, "монструм" достигнућа откључана (видео)

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/25/turing-machine-built-from-wood-scrap-metal-and-magnets-geek/:
Узимамо га здраво за готово данас да сличице величине чипова Силицон може кризу кроз најсложеније прорачуна, али је почетком прошлог века, задаци су математички и даље спроводе од стране људи. Било је то време да је један Алан Тјуринг, енигма код прекидача и опште Информатика пионир, дошао на оно што је суштински мисаони експеримент, механичка машина способна да симулира и решавање алгоритама као одрасла процесора. Па, знате где се ово се дешава сада, један британски софтверски инжењер одлучио да изгради управо такав уређај, од старих бита и БОБС је лежао око његовог Геек јазбину, производећи радни модел који је недавно приказан ван на кафу Фаире Велика Британија у Њукаслу. Само Даунер, како истиче, јесте да би требала "месецима заједно додали два броја", али све добре ствари кренути скромно. Видео након паузе.

Наставити читање Тјурингова машина направљена од дрвета, старог гвожђа и магнета, "монструм" достигнућа откључана (видео)

Тјурингова машина изграђена од дрвета, старог гвожђа и магнета, "монструм" достигнућа откључана (видео запис) првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 25 Апр 2011 15:24:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк НевСциентист | Соурце сримецх | Емаил тхис | Цомментс

Визио први 2011 позоришта 3Д телевизоре откривено, може да брод за мање од $ 500

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/25/vizios-first-2011-theater-3d-tvs-revealed-could-ship-for-less/:
Један детаљ нисмо могли полемисати из Визио о својим предстојећим 3ДТВ линије на ЦЕС-у је била цена, али сада мало средње класе модела имају поппед уп на сајту компаније са почетком потпуне информације. 47 -, 42 - и 32-инчни модели Е3Д Спорт $ 899, $ 729 и $ 549 прицетагс и датум "ускоро", након преседан за 65-инчни модел објављен прошле јесени. Ако то није довољно јефтин, један од наших читалаца је обезбедила информације које Уалмарт очекује да Е3Д320ВКС и Е3Д420ВКС доступан за $ 498 и $ 698, респективно, са почетком у априлу. Сви ови телевизори су 1080п ( барем у 2Д ​​), има ВиФи и Визио Интернет апликације изграђена (са новим ИЦ даљински уместо старог Блуетоотх-КВЕРТИ један) и долазе са два пара пасивних 3Д наочаре. видели смо 3ДТВс деби на испод $ 1.000 пре и више од неколико година модела прошле су пала на $ 800 ~ до сада, али са почетна цена ове мале и јефтине прибор, ми не би био изненађен уколико Визио се слави продаје победа поново наредне године.

[Хвала, кконтхеедгекк]

Визио први 2011 позоришта 3Д телевизоре откривено, може да брод за мање од 500 долара првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 25 Апр 2011 14:12:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Визио | Емаил тхис | Цомментс

Кабловски канали паника око иПад стреаминг апликација

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/pqmONiu-tEc/Cable-Channels-Panic-Over-iPad-Streaming-App:
јфрухлингер пише "Тиме Варнер Цабле овог месеца објавио иПад апликацију која ће омогућити својим корисницима да Стреам (неке) канала су већ плаћају за своје иПад, докле год сте повезани на сервис код куће интернет пружа Тиме Варнер Цабле. апликација вероватно изгледа као беба корак за већину Сласхдоттерс, и био је изузетно популаран међу претплатника - али то је бачен власници тих канала у паници, и они прете тужбама Тиме Варнер каже да су они уговори потписани са каналима. омогућавају емитовање на било који уређај у кући - "Не знам шта више ТВ", каже једна компанија Ексец - али канал власници страхују да ће то пореметити садашње и будуће изворе прихода и да треба да га заустави сада. "Ако дозволимо то без судског спора, сви ће то урадити сутра", каже анонимни извор "Ако смо ићи на суд, имамо шансу да победимо. '".

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Цомцаст је Ксфинити ТВ-апликација за ИОС ажурирана са више стреаминг и прилагођавање

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/25/comcasts-xfinity-tv-app-for-ios-updated-with-more-streaming-and/:
Цомцаст је поново са оним што је позивање трећи главно издање свог Ксфинити ТВ- апликација за ИОС, и док производ тима каже да је додао стримовање садржаја из ИФЦ-а, Адулт Свим, ББЦ и више кључних надоградња у прилагођавања. Поседује нову омиљених листу која је највише напредовала по својој способности да буде синхронизован са КсфинитиТВ сајту, нови канал тастатуру за брзо мења када се користи као даљински и способност да скочите на одређене датуме у ТВ Листингс. ИПхоне верзију је такође добио штипање, са додатком "Флип канала кроз претходне" опција претходно ограничена иПад верзију. Наравно, следеће питање је када можемо да очекујемо овим побољшањима за филтрирање преко до недавно је покренуо Андроид верзију , и када Цомцаст планира да следи Тиме Варнер преко канала стримовање уживо врата, упркос гласним протестима неких ТВ мрежа против она .

Цомцаст је Ксфинити ТВ-апликација за ИОС ажурирана са више стреаминг и прилагођавање првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 25 Апр 2011 14:34:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Цомцаст Гласови , иТунес | Емаил тхис | Цомментс

САД Размишљајући 'возила Мајлс Путовао' порезу

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/4AaxzS0x6kg/US-Contemplating-Vehicle-Miles-Traveled-Tax:
давгс72 пише "Ове недеље Конгресна Канцеларија за буџет је објавио извештај каже да опорезивање људи на основу тога колико миља возе је могућа опција за подизање нових прихода, а да ови порези се могу користити за покриће трошкова одржавања аутопута предложио пореза. би се спроводити кроз коришћење електронских мерних уређаја инсталирани на сва возила километража порез се сматра уместо повећања пореза на бензин, како би се пореским хибрида, ЕВС, и конвенционалне аутомобила подједнако.. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Унутар Веризон Бежични Суперсвитцх

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Orr5HA_pdTw/Inside-a-Verizon-Wireless-Superswitch:
Анонимни читалац пише "Геек.цом је објављена опис за Веризон Вирелесс Суперсвитцх, 45.000 квадратних метара, 50 милиона долара објекат из члана:" Суперсвитцх смо посетили, који се налази у Орландо, ФЛ, један је од око 25 по.. Ови САД контролним центрима. су дизајнирани за руковање мобилним разговоре, СМС, ММС и мобилне широкопојасне за њихове регионе Ова посебна Суперсвитцх. суочава нешто јединствено проблема с обзиром на близину несрећна екстремних временских услова, и као такав је поново спроводи се преживи ураган категорије 5 и даље обезбедити ту услугу на свом подручју Док одређени бројеви били недоступни., овај центар бави милиона разговора и текстова, као и десетине хиљада гигабајта мобилних података о просечном дану, а дизајниран је да се скала брзо за велике догађаје или хитне случајеве. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Самсунг почиње печење 30нм 4Гб ЛПДДР2 чипова, паковање 2ГБ мобилни РАМ у априлу

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/25/samsung-starts-baking-30nm-4gb-lpddr2-chips-packaging-2gb-mobil/:
Када је у питању мобилни РАМ меморије, капацитет је често оно што искаче на памет прво док смо превидимо брзина и потрошња енергије, али је Самсунг-ов најновији испоруке вреди обратити посебну пажњу. Раније овог месеца, рекао Корејски гигант је почео са производњом 30нм 4Гб 1066Мбпс ЛПДДР2 (или једноставно Мобилни ДДР2) чипове, како би се постепено 40нм 2Гб врху оних који на 800Мбпс преноса. Да би се у перспективи, 40нм 1ГБ пакет састоји се од четири 2Гб чиповима, док нови 30нм један ће морати само два 4Гб чипа, чиме се смањује дебљина пакета од 20 одсто (до 0.8мм) и потрошњу енергије за 25 одсто. Тешко је рећи када ћемо почети видети ових бита силицијума уласка потрошачком тржишту, али је Самсунг већ сузбијању 1ГБ модула овог месеца, са 2ГБ верзију да пратите следећи месец. Ох да, дефинитивно ми смо допада звук 2ГБ РАМ-а за мобилне телефоне.

Самсунг почиње печење 30нм 4Гб ЛПДДР2 чипова, паковање 2ГБ мобилни РАМ у априлу првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 25 Апр 2011 11:57:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Тецх-ОН! , Нокиа хуб | Емаил тхис | Цомментс

ТЕРООС роботски аватар даје вашем даљину девојка мала, гоогли очију лице (видео)

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/25/teroos-robotic-avatar-gives-your-long-distance-girlfriend-a-tiny/:
Да ли борове аниматрониц за очи и роботи који шапат слатко нотхингс у ухо? Па, геекс са удаљеним Радуј се девојке, јер ТЕРООС, рамена монтиран, даљински контролисан ТелеПресенце аватар је стигла. Креирано од стране истраживача са Кеио универзитету у Јапану, мало Бот је камеру и микрофон тако далеко пријатељи могу да виде и чују шта радите, а усмерен звучник држи приватне преписке. Комуникација је љубазношћу Скипе , док неки прилагођени код корисницима омогућава контролу уређаја шест-осе артикулацији главу. То није независан систем, међутим, као што се ослања на смартпхоне са релеј команде са рачунара на аватар преко Блуетоотх везе. Корисници такође може да промени бота изразе лица захваљујући неколико гоогли очију и капака механички, иако нема баш емоционална низ других андроида из земље излазећег сунца. Заинтригирала? Проверите Вид после паузе.

Наставити читање ТЕРООС роботски аватар даје вашем даљину девојка мала, гоогли очију лице (видео)

ТЕРООС роботски аватар даје вашем даљину девојка мала, гоогли очију лице (видео) првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 25 Апр 2011 12:26:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце ДигИнфо | Емаил тхис | Цомментс

Први пластике процесора рачунара

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/KRXy-UAzEsg/The-First-Plastic-Computer-Processor:
јцомбел пише "Дошло је много разговора у последње време о развоју замена за силицијум;? колико о готово-транспарентни филм од пластике, уткани у одећу или причвршћена директно на опрему из члана" Истраживачи у Европи користи 4.000 пластике, или органска, транзистора за стварање пластичне микропроцесор, који мери отприлике два центиметра квадрата и изграђена је на врху флексибилне пластичне фолије ... процесор је до сада покренути само један једноставан програм од 16 инструкција.. Команде су хардцодед у другом угравирана фолије са пластична кола које се могу повезати са процесором на "Лоад" Ово омогућава програму за израчунавање процесор ради у просеку долазног сигнала, тако нешто. чип који учествују у обради сигнала из сензора може да уради '. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Суперпроводник истраживања указују на нову фазу материје

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/vkTAiBekvOE/Superconductor-Research-Points-To-New-Phase-of-Matter:
унил_1005 пише "Научници су пронашли доказе да најјачи збуњујуће јаз у електронској структурама неке високе температуре суперпроводника може да указује на нову фазу материје Разумевање ове" псеудо "је 20-годишње потраге за истраживаче који покушавају да. контролу и унапређење ових материјала продор, са крајњим циљем проналажења суперпроводника који раде на собној температури. "Наши налази указују на управљање и контролу ове друге фазе, као исправну путању ка оптимизацији тих нових суперпроводника за употреба енергије, као и тражење нових суперпроводника, "рекао је Џи-Сјин Схен на Стенфорду Института за материјале и енергију науке."

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.