четвъртък, 5 май 2011 г.

Питајте Сласхдот: Постаните администратор мреже?

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/M-EJizYFWUg/Ask-Slashdot-Becoming-a-Network-Administrator:
ЈЛ бубањ пише "После много година, као звезде програмер, сам узео позицију која подразумева одржавање и обнову у кући мреже малих предузећа Можда су 100 машине, мешавина блејд серверима који користе Линук и стоних рачунара са оперативним системом Виндовс. У основи свих укуса, ја. морати да науче умрежавање од нуле сам добио "неограничен" Буџет за куповину рутери, прекидачи, итд, да оснују своју малу мрежу тестирање као део процеса учења.. Дакле, питање је:? Шта се овде праву стратегију Шта би требало да рутере или прекидача и друге опреме да набавим Које књиге би требало да читам треба да узимам часове из компанија Цисцо, глобални знања, моје локалне заједнице колеџ, или негде другде? "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Линус о Линук-у, 20 година у

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/gnHfeaPU0TU/Linus-on-Linux-20-Years-In:
Радиум_ пише "Уз 20. годишњицу објављивања првог Линук језгра, Линукфр - француски језик Линукс сајт -. Објавио интервју са Линус Торвалдс је креатор Линук одговара на питања о Линук кернелу лиценцирање [Интервју на енглеском језику.] његов допринос развоју и модела језгра Линук у 2031. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Креативни деби компактан, Блуетоотх зен Стил М300 ПМП

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/05/05/creative-debuts-compact-bluetooth-enabled-zen-style-m300-pmp/:
То не може бити толико погодан за ношење као сат, али креативно нови Зен стил М300 ПМП нема ноге горе на нешто мање иПод нано у једном кључном питању: да поседује уграђени Блуетоотх 2.1 тако да можете да користите бежичне слушалице са њим. Такође можете да проширите меморију ПМП изван својих основних 4ГБ, 8ГБ, 16ГБ или капацитете захваљујући мицроСД слот, мада нећете овде добити екран осетљив на додир - 1.45-инчни екран је једноставно допуњена пар тоуцх тастера. У супротном, добићете уграђени ФМ радио, микрофон за снимање гласа, обећао 20 сати трајања батерије, а ваш избор четири различите боје: црна, бела, црвена или жута. Они који могу да ураде без Блуетоотх-могу се одлучити за нешто јефтиније, а иначе идентичан М100 моделу - погледајте како бити на располагању у јуну, са ценама од $ ради 40 до 90 долара. Пуна је саопштење за јавност након паузе.

Наставити читање Креативни деби компактан, Блуетоотх зен Стил М300 ПМП

Креативни деби компактан, Блуетоотх зен Стил М300 ПМП првобитно појавио на Енгадгет дана Чет, 05. мај 2011 14:44:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | | Емаил тхис | Цомментс

ВиевСониц В3Д241вм, монитора рачунара са 3Д технологијом

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

ВиевСониц не жели да заостане и представила нови монитор који има модне технологија у овом тренутку, 3Д.

В3Д241вм ВиевСониц има 24-инчни ЛЕД панела са латенцијом од 2мс, 300 цанделас осветљености, контраста и 20.000.000:1 120Хз освежавања, фреквенције у зависности од произвођача да уживају у 3Д садржај помоћу поларизоване наочаре Укључено у овај монитор.

У овом тренутку не знамо шта ће цена бити у еврима, али у Великој Британији продаје за око 330 фунти, што по тренутним стопама ће бити око 376 евра, али не можемо то бити цена када је у питању се продаје у Шпанији.

Више | ВиевСониц

Делл КСПС-15З Модеран нови лаптоп површине

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/05/05/dells-stylish-new-xps-15z-laptop-surfaces/:
Управо смо чули говорити о новом 15.6-инчном Делл лаптоп је јуче да је речено да је танак и унапређени, и Мобиле преглед сада је постигао неке слике онога што може бити да исти лаптопа. Иако, нажалост, не постоји много начина детаља, лаптоп је очигледно назван КСПС 15З, и то је рекао да пакет подршке за Санди Бридге Цоре и5 и Цоре и7 процесоре. Као што је раније наговестио, овај лаптоп рачунар је такође рекао да буде само део серије, са обе 14-инчни и 17-инчне моделе и на путу. Хит на линк испод за неколико додатних снимака.

Делл КСПС-15З Модеран нови лаптоп рачунар површина првобитно појавио на Енгадгет дана Чет, 05. мај 2011 15:10:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Мобилни преглед | Емаил тхис | Цомментс

Нокиа Ц5-03, пун смартпхоне за 170 евра

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Већ ове недеље смо представити неке од иновација финске компаније Нокиа. Овога пута је ред на Ц5-03 Нокиа старији брат Ц5 Нокиа мобилни, а ми присутни пре неког времена у Гизмос

Нокиа Ц5-03 карактерише терминала лаган (тежак само 90 грама), који допуњује свог претходника са екраном осетљивим на додир и неке друге функције које га чине врло комплетну цену тржишту смарт телефона који се нуди, 170 евра.

Поред екрана осетљивог на додир 3, 2 инча, Нокиа Ц5-03 поседује камеру од 5 мегапиксела који омогућава видео запис, радио и ГПС везе, Блуетоотх, ВиФи и УСБ.

Што се тиче меморије, Нокиа Ц5-03 нуди 40 МБ интерне, који се може претворити у до 16 ГБ ако користите мицроСД картицу, али серија ће садржати 2 ГБ

Као оперативни систем Нокиа Ц5-03 ради на Симбиан 1, који је до сада познате као Симбиан С60. Појављивати у менију уређаја нуди добру збирку икона које пружају директан приступ поште и социјалне мреже.

Неке апликације врхунац Нокиа Ц5-03 су приступ Нокиа Мусиц Сторе, и Ови Сторе, од којих можете да купујете музику и апликације за Нокиа телефоне. С друге стране, Нокиа Ц5-03 обезбеђује приказ свих врста Мицрософт Оффице документе, ПДФ и Зип.

Цена Ц5-03 Нокиа као што сам рекао да ћемо бити 170 евра.

Нацрт закона би се створили Агенција Порески аутомобила Милета

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/BWUVDqJmY5A/Draft-Proposal-Would-Create-Agency-To-Tax-Cars-By-the-Mile:
тхеодп пише "Хил извештава да Обамина администрација има летјели превоз овлашћење рачун који би захтевао проучавање и примену плана за возаче пореза аутомобила на основу тога колико миља возе план је део саобраћаја администрације" Могућности закона. , и позива на потрошњу 200 милиона долара за спровођење новог површинског Транспорт приходи алтернативе Канцеларија задатак са стварањем "студију __Б__756457дц85ф13450б3дфба2цбц1465е5__Е__ који дефинише функционалност система заснованог километража корисника накнаде и друге системе." Канцеларија ће бити у обавези да размотре четири фактора - способност државе да спроведу плаћања, поузданост технологије, административни трошкови, и "Упутство за прихватање" - у области суђења најављено да почне у року од четири године на неодређено сајтовима Форбс предлаже тзв. зове возила миља путовала (ВМТ), порез би требало да се зове Рубе Голдберг пореза на бензин, јер док његов циљ је исти као и пореза на бензин, начин на који прикупља приход је изузетно сложен, скуп и гломазан. " Дисцлаимерс су дебеле на терену, мада, напомена, ово је "Као рани нацрт," не чекању законодавства.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


ЛастПасс Пасворд Сервис Хацкед

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/OQsxwqnvquY/LastPass-Pasword-Service-Hacked:
Траилруннер7 пише "ЛастПасс, популарни Веб базирани управљање лозинкама фирме, саветује својим клијентима да промени лозинку за приступ користе услугу након онога што су компаније рекао знаци да је његова мрежа је можда угрожен."

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Екран Грабс Цисцо Циус игра лош полицајац на НЦИС: Лос Ангелес (видео)

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/05/05/screen-grabs-cisco-cius-plays-bad-cop-on-ncis-los-angeles-vid/:
Екран Грабс Цхроницлес користи (и злоупотребе) од реалног света гаџета у филмове и ТВ данас. Слање на вашем виђења (са екрана зграби!) Да сцреенграбс на Енгадгет дот Цом.

Цисцо може бити циљ за пословање публику , али ако ми сматрамо да НЦИС: Лос Ангелес "златни стандард реалног света гаџет апликација, Циус __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__пхоне ће револуцију у испитивање. "Нисам вам каже 'Нотхин бакра, а не север - Ох, да је Цисцо Циус ти било то урадио? Да сам у реду. " Гее, није само технологија Фабулоус? Хит паузе да бисте видели Нелл и Ериц изврши будућност __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__ бази кривично испитивања.

[Хвала, нмрулес20]

Наставити читање екрана Грабс Цисцо Циус игра лош полицајац на НЦИС: Лос Ангелес (видео)

Екран Грабс Цисцо Циус игра лош полицајац на НЦИС: Лос Ангелес (видео запис) првобитно појавио на Енгадгет дана Чет, 05. мај 2011 14:17:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | | Емаил тхис | Цомментс

Нови перо капа СпацеСхипТво су неки пријатељи корисника

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/CL_gMOnYeyg/New-Feather-In-SpaceShipTwos-Cap:
Пхогхат пише "Рано је 4. маја 2011, на небу изнад Мојаве ваздуха и Спацепорт, ЦА, СпацеСхипТво, први светски комерцијални свемирски брод, показао конфигурацију своје јединствене реципрочних 'перо' за први пут ове пробни лет, трећи за мање од два. недеља, означава још један велики корак на путу ка напаја летова тест и комерцијалног пословања СпацеСхипТво (СС2), под називом ВДС предузећа, сада. авионом Соло седам пута од његовог јавног ролл-оут у децембру 2009, а од завршетка свог тла и ропство -носе тест програм. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Суд Брише Новелл да тужи Мицрософт Преко ВордПерфецт

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/SoBui9gxZE8/Court-Clears-Novell-To-Sue-Microsoft-Over-WordPerfect:
Анонимни читалац пише: "15 година после продаје компаније Новелл софтвер за Цорел, Новелл суд је дао право да туже Мицрософт због програма ВордПерфецт, која је имала 50 одсто удела на тржишту у раним 90-их."

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Да ли Гаџети деградира Наша заједничка смислу?

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/i7zPufeIuGc/Do-Gadgets-Degrade-Our-Common-Sense:
СхеллеиПортет пише "У свету у којем гаџети су све софистициранији, људско понашање се мења -. А не на добар нацин То је оно што Роберт Вамоси, аутор Када гаџети АИ Ти Ме Изневјери нас тврди у својој књизи, која испитује опасности од наше све веће зависности од Као на технологију гаџете развију способност да раде више ствари одједном наизглед бескрајне функције, Вамоси. тврди да су људи све у стању да мисле својом главом. 'Уместо подизања главе, гледајући око себе и мисли за себе ", пише Вамоси, неки од нас више не видим света као људска бића су хиљадама година и једноставно прихватити било коју нашу Гадгетс нам покаже. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Јава добија Визуелни Са Ватербеар

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/2vnMvODStEQ/JavaScript-Gets-Visual-With-Waterbear:
микејук пише "Ватербеар, нови" Греб-као што су 'визуелни програмски језик је свој деби на ЈаваСцрипт-конференцији ове недеље суштини можете ставити заједно Јава програма тако што блокира и улазак заједно неких параметара. излаз је Јава-које можете да користите. у другим веб страницама Ватербеар систем ради у прегледачу., његов ХТМЛ5 бази, и не захтева инсталацију Не можете. помоћи, али мислим да је то начин на који све программнг ће се обавити у будућности. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Сони Покретање решених сервери са Без заштитног зида

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/g8PJHZgQX6s/Sony-Running-Unpatched-Servers-With-No-Firewall:
евхенн пише "Стручњаци за безбедност праћење отворите Интернет форумима сазнао месеци да је Сони користио је застареле верзије Апацхе Веб сервер софтвер који" је решених и није имао заштитни зид инсталиран "Питање је" пријављено у отворени форум прати од стране компаније Сони запослених. " два до три месеца пре недавне повреде безбедности. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.