неделя, 20 февруари 2011 г.

Аппле патента указује на гушће батерије, боље пуњење техника

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/02/20/apple-patent-application-points-to-denser-batteries-improved-ch/:
Неки би помислили десет сати МацБоок батерију моћни у реду, али смо срећни да кажем да Цупертино није сасвим задовољан повећава. АпплеИнсидер приметио пар јабука патентних пријава детаљима побољшани начин цеђење до оних литијум-полимер ћелије, што би требало да у великој мери број допуне циклуса могу издржати - или, опционо, дозволите да користе Аппле-гушће батерије које трају дуже од пуњења. Ми ћемо га разбити за Вас: граф у горњем левом показује колико литијум-јонске батерије се тренутно наплаћује, прво врло брзо (константна струја, повећање напона), а затим спорије (константан напон, опадајући струје) на врх ћелије Искључено.

Оно што Аппле предлаже је мулти-корак метода приказана на десној страни, где је струја и напона трампа, за пуњење батерија, док се много мање оштре на физичку хемију електрода унутра. Као што можете видети у доњем графикону, Мулти-корак ЦЦ-ЦВ-ћелије губе много мање од њихове потенцијалне после 300 допуне циклуса, али то није све Аппле кување Уп - Компанија бројке које могу да се повећа дебљина електроде на побољша животни век батерије (чак 28Вх / л, према једном графикону) без негативног ефекта захваљујући мекше пуњења. Наравно, радије ћемо имати биљака једу графин суперцапциторс , али ово звучи као план за сада.

Аппле патента указује на гушће батерије, боље пуњење техника првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 20 Мар 2011 15:31:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Аппле Инсидер | Соурце УСПТО (1) , (2) | Емаил тхис | Цомментс

Нокиа Ц5-03, пун смартпхоне за 170 евра

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Већ ове недеље смо представити неке од иновација финске компаније Нокиа. Овога пута је ред на Ц5-03 Нокиа старији брат Ц5 Нокиа мобилни, а ми присутни пре неког времена у Гизмос

Нокиа Ц5-03 карактерише терминала лаган (тежак само 90 грама), који допуњује свог претходника са екраном осетљивим на додир и неке друге функције које га чине врло комплетну цену тржишту смарт телефона који се нуди, 170 евра.

Поред екрана осетљивог на додир 3, 2 инча, Нокиа Ц5-03 поседује камеру од 5 мегапиксела који омогућава видео запис, радио и ГПС везе, Блуетоотх, ВиФи и УСБ.

Што се тиче меморије, Нокиа Ц5-03 нуди 40 МБ интерне, који се може претворити у до 16 ГБ ако користите мицроСД картицу, али серија ће садржати 2 ГБ

Као оперативни систем Нокиа Ц5-03 ради на Симбиан 1, који је до сада познате као Симбиан С60. Појављивати у менију уређаја нуди добру збирку икона које пружају директан приступ поште и социјалне мреже.

Неке апликације врхунац Нокиа Ц5-03 су приступ Нокиа Мусиц Сторе, и Ови Сторе, од којих можете да купујете музику и апликације за Нокиа телефоне. С друге стране, Нокиа Ц5-03 обезбеђује приказ свих врста Мицрософт Оффице документе, ПДФ и Зип.

Цена Ц5-03 Нокиа као што сам рекао да ћемо бити 170 евра.

Хрома опада бар УРЛ адресу

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/XQT7upKZFqo/Chrome-May-Drop-the-URL-Bar:
Анонимни читалац пише: "Нема много Гоогле може да елиминише из даље интерфејса претраживача Гоогле-Ипак, чини се да с обзиром на драстичан корак да би се ослободио простор у корисничком интерфејсу:.. То је једноставно може да убије бар УРЛ адресе Уместо показује УРЛ-Бар све време, можда ће бити скривена унутар картице Постоје и неке друге функције, као и долазе На пример, Гоогле. ће омогућити корисницима да буду пријављени на различите Гоогле налоге у исто време, под условом да користите те рачуне у различитим прозорима.. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Енгадгет Подцаст, живи у 4:15 АМ ЕСТ!

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/02/20/the-engadget-podcast-live-at-4-15pm-est/:
МВЦ је сумануто луд, а ми идемо да потрошите Подцаст сат само покушавам да рачунају све Андроид телефона који су лансирани ове недеље. Ако сте свесни сваког доброг целе бројеве, ми смо волели да придобије вашу помоћ! Погледајте уживо и цхат после паузе.

ПС и не заборавите да Устреам је андроид и иПхоне клијентима , као и, ако сте ван и око, а ви не можете придружити у на флеш забаву испод.

Наставити читање Енгадгет Подцаст, живи у 4:15 АМ ЕСТ!

Енгадгет Подцаст, живи у 4:15 ЕСТ! првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 20 Мар 2011 15:52:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | | Емаил тхис | Цомментс

Уеирд наука није херој

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/9SAF5rTNae4/weird-science-is-no-hero.ars:

Ако сте урадили нешто добро, можда најбоље да га задржи за себе: Или, зашто је вероватно добра идеја да се провери на рехабилитацију након радите нешто глупо. Ова студија погледао у ситуацијама када појединац има јасно урадили нешто погрешно, и испитати различите стратегије руковања испадање. Они који су "херој" пут и нагласио последњих добрих дела заврсио пијан у основи: "херој стратегија у најбољем неефикасним, ау најгорем штетна." Насупрот томе, представљајући себе као жртве прошлих недаћа изазвао заправо изазвало да људи забораве шта је то што је лоше у првом месту.

Ми ћемо то оставити нашим читаоцима да легло коментаре са костима шали: Код жена, ниво естрогена имају значајан утицај на здравље скелета. Код мушкараца, ствари чини се да раде у супротном смеру : кости-специфични хормон који се зове остеоцалцин сигнале ћелија у тестисима, наносећи им да повећају своју производњу тестостерона, као и јачање здравствених мушке клице ћелија. Раније, хормона је једноставно мислио да помогне промовисати раст кости.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Рођен Тхис Ваи

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/x1k-XsY6Ik4/:

Да ли ће Гоогле Супротставите ДРМ заштите на ХТМЛ5 видео?

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Pel6cp00qfM/Will-Google-Oppose-DRM-On-HTML5-Video:
Анонимни Кукавице пише "Мозила се обавезала да не примењује ДРМ у Фирефок ВебМ ХТМЛ5 видео, иако је теоретски могуће Мицрософт је затражио Гоогле и ВебМ заједницу неколико других питања која још нису одговорили, али ово изгледа важније:. Е гоогле обавезати на задржавање ВебМ у Цхроме без ДРМ-? Да ли је наша заједница сматра да је важно за Опен Веб и слободни софтвер? "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


ВиевСониц В3Д241вм, монитора рачунара са 3Д технологијом

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

ВиевСониц не жели да заостане и представила нови монитор који има модне технологија у овом тренутку, 3Д.

В3Д241вм ВиевСониц има 24-инчни ЛЕД панела са латенцијом од 2мс, 300 цанделас осветљености, контраста и 20.000.000:1 120Хз освежавања, фреквенције у зависности од произвођача да уживају у 3Д садржај помоћу поларизоване наочаре Укључено у овај монитор.

У овом тренутку не знамо шта ће цена бити у еврима, али у Великој Британији продаје за око 330 фунти, што по тренутним стопама ће бити око 376 евра, али не можемо то бити цена када је у питању се продаје у Шпанији.

Више | ВиевСониц

Империја Плуг-ин хибрид чини 0 - 60 у четири секунде, изгледа отмено док то раде

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/02/20/imperia-plug-in-hybrid-does-0-60-in-four-seconds-looks-classy/:
Ако сте уморни од хибрида попут Приуса или Волт , аутомобила који лако може изгубити у Херц паркингу, погледајте ГП. То је први и једини производ из васкрсао белгијског ауто-произвођач Империа, који је раније радио у раном 20. веку, али осим изречене предњој масци нуди мало сличности са својим форбеарс било изнад или испод тог изречене хаубе. Она има четири цилиндра редни турбо мотор нуди 212к.с. који је упарен са 134хп електрични мотор, сам по себи подржава литијум-полимер батерије. То ћемо учинити око 45 миља на батерије само, али, још важније, ће бити пребачена 0 - 60мпх Спринт за мање од четири секунде. Или, барем, да ће ако се икада хитова производњу. Концепт аутомобил је представљен на сајму аутомобила у Бриселу, али никоме погодити када се она може погодио пут за реалним бројевима.

Галерија: Империја ГП

Империја Плуг-ин хибрид чини 0 - 60 у четири секунде, изгледа отмено док радите је првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 20 Мар 2011 14:02:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Јалопник | Соурце Империја | Емаил тхис | Цомментс

Жене и Технологија: Фокус на Женски потрошача и Оснивачи Вилл Фоллов

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/XR7jNldc1t0/:

Кинецт хакери нам ИОС-пријатељски између две ватре и људска Тетрис

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/02/20/kinect-hackers-give-us-ios-friendly-dodgeball-and-human-tetris/:
Запамтите да Мицрософт рели лопту демонстрација од пре неколико дана који су показали Виндовса 7 Телефон интеграцију са Ксбок? Па, банда у Супертоуцх је украо мало је Болмер грома са новим Кинецт пијук који вам омогућава да дигиталне орбс бацити на ваш Кинецт-контролу пријатељ који користи ИОС уређаја уместо ВП7 телефона. Графике за игру и иДевице контроле нису ни приближно лепа као платформи Гаминг Мицрософт решења, али крајњи резултат је прилично исти - флингин 'лоптице са телефоном док је ваш пријатељ да их избегава љубазношћу Кинецт.

У међувремену, жаба дизајн је додао људским Тетрис игра Кинецт репертоару где играчи савршено своје Вогуе-Инг вештина које представљају упечатљив да одговара приближава исецених на екрану. На крају, сви облик-Схифтинг забаве са ниједан од сребра Гоофи јумпсуитс. Учитајте ову страницу поново су, након паузе.

[Хвала свима који су послали ово у]

Наставити читање Кинецт хакери нам ИОС-пријатељски између две ватре и људска Тетрис

Кинецт хакери нам ИОС-пријатељски између две ватре и људска тетрис првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 20 Мар 2011 12:14:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Кинецт-хаковање (1) , (2) | Пошаљите овај | Коментари

СОНИ открива цене и величине на "Гоогле-ТВ-у?

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Изгледа да је неко унутар компаније, или нисте задовољни са својим платама и желе да поквари изненађење које је компанија припремила за уторак 12. октобра, или заиста имају нагон прошло. Зашто? Јер не само да су процуреле информације (које ми не знамо да ли је то реално) о могућим величинама у којима Гоогле ће телевизор, али и имена су се појавили који би се позвао модели у питању.

Њихова имена су: НСКС-24ГТ1 24 инча, НСКС-32ГТ1 31 инча, НСКС-40-инчни 40ГТ1 НСКС-46ГТ1, (ви претпоставили) од 46 инча. А ипак, и ризик да њихове цене би укупно између 1.300, 1.400 и $ 1.900.

Радознала детаљ: Ако је то тачно, најјефтинији Гоогле телевизора ће бити још скупљи (300 долара) да 32-инчни модел скупљи од Сони је људи у свом каталогу.

Исланд Очи Течни Магма је као извора енергије

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/7i3Ck-MQEpQ/Iceland-Eyes-Liquid-Magma-As-Energy-Source:
Анонимни читалац пише: "Научници на Исланду су проучавање и коришћење енергије геотермалних извора за 2009 година у једном таквом студија погодио застој када је група Магма налетео на пола пута у своје копају.. Блокади постала срећа у несрећи, као што новија истраживања су показала да магме делује као моћан новог извора геотермалне енергије довољно моћна да се топлоте 25.000 до 30.000 кућа. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Следеће Масовна потрошача Друштвене талас: политички израз

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/_0fsJNxPf3I/:

Куора вс СтацкЕкцханге: Зашто, Јоил, зашто?

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/1OnCH9Xgnwc/:

Гоогле Нативе Цлиент готово "спреман за полетање", спремни да се АцтивеКс изгледа визионар

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/02/20/googles-native-client-almost-ready-for-takeoff-ready-to-make/:
Гоогле Нативе Цлиент готово "спреман за полетање", спремни да се АцтивеКс изгледа визионар
Ми смо скоро ту, скоро до ослобађање Нативе Цлиент смо први добили ветар у мају прошле године. То је, у суштини, начин да се покрене матерњем код унутар прегледача - јефтине ствари може да испоручи довољно добре перформансе за 3Д игре и слично. Кристијан Стефансен, Гоогле менаџер производа, рекао је да ствари се приближава испоруке, да иза ње екипа достигла "важну прекретницу", који код ће бити "као преносив и безбедан као и ЈаваСцрипт-а." То је наравно безбедност, или недостатка истог, да је пореметио Мицрософт с плановима за ову врсту функционалности у програму Интернет Екплорер преко АцтивеКс-а, стигме да технологија још увек треба да побегне од. Хоће Нативе Цлиент боље? Црисис це икада бити доступна у Цхроме-веб продавнице ? Може ЦР-48 ионако га покренем? Питања питања ...

Гоогле Нативе Цлиент готово "спреман за полетање", спремни да се АцтивеКс изгледају визионарски првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 20 Мар 2011 10:36:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк ТецхЦрунцх | Соурце Хром блог | Емаил тхис | Цомментс

У фокусу: Питајте Арс: Како да моја организација приступ ИПв6 транзиције?

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/0GPZUUzbdSc/ask-ars-how-should-my-organization-approach-the-ipv6-transition.ars:

Кад год Арс води чланак о повећању глобалне оскудице ИПв4 адреса или ИПв6 у вези теме, ми смо неминовно чујемо од неких читалаца да би они волели да виде Арс доступан преко ИПв6. Мислили смо да бисмо објаснили зашто нису направили такав потез још.

Зашто се то тебе тиче?

Прво иако, желимо да помогнемо вашој организацији или пословни одлучити да ли треба да се спроводи циљ чинећи ваш сајт или апликација доступна на ИПв6. Постоји толико много врста бизниса и апликација тамо да је тешко генерализовати, али прво питање треба да поставите себи је да ли да овај прелаз има смисла чак и сада.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


У фокусу: Блацк Опс: како ХБГари написао бацкдоор за владу

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/g07oRDKeWPE/black-ops-how-hbgary-wrote-backdoors-and-rootkits-for-the-government.ars:

Дана 16. новембра, 2009, Грег Хоглунд, суоснивач фирме за безбедност рачунара ХБГари, послала е-маил на два колегама. Поруку је дошао са прилогом, Мицрософт Ворд фајл који се зове АЛ_КАЕДА.доц, што је додатно компресованих и заштићен лозинком за безбедност. Њен садржај су опасно.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост