вторник, 18 октомври 2011 г.

Комета Скоро Хит Земље? Не тако брзо

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/F1tiwmWyrqk/comet-nearly-hit-earth-not-so-fast:
Фил кика ("Лоше Астроном") пише са скептични преузме недавном извештају да комете имају уско пропустили земљи. Према повезане порука од плетеница, "Када комета разбија, простире се Чак и када нетакнута, материјал око комете може бити неколико десетина или чак стотине хиљада километара. Тврдећи да комета распала, али је успео да ограничавају своје делове и запремине простора мање од неколико хиљада километара преко лаковерност сојева Пазите. Бонилла је тврдио да су видели ових објеката током два дана То значи да би сте били испружене уз пут који је милион. километара у најмању руку, али толико уска да само једна опсерваторија на Земљи виде да их транзит Сунца. То је мало вероватно још горе, сама чињеница да нико други није видео ништа чини ову тврдњу још мање одржива.. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Нокиа Ц5-03, потпуно Смартпхоне за 170 евра

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Већ ове недеље представљамо неке од наглашава од финске фирме Нокиа. Овај пут то је ред на Нокиа Ц5-03 старији брат Нокиа Ц5, мобилни и представљамо вам пре извесног времена у Гизмос

Нокиа Ц5-03 карактерише терминала светлости (тежак само 90 грама), што употпуњује његов претходник са екраном осетљивим на додир и још неке царацтериситцас који га чине веома комплетан тржишту смарт телефона по цени која је понуђена, 170 евра.

Поред екран осетљив на додир од 3, 2 инча, Нокиа Ц5-03 поседује камеру од 5 мегапиксела која омогућава видео, радио и ГПС конекције, Блуетоотх, ВиФи и УСБ.

Што се тиче меморије, Нокиа Ц5-03 нуди 40МБ интерне, које се могу конвертовати у до 16 ГБ ако користите мицроСД картице, али ће укључити Стандард 2 Мб

Као оперативни систем Нокиа Ц5-03 ради са Симбиан 1, која је била позната до сада, као Симбиан С60. Уређај мени нуди добра збирка икона које пружају директан приступ налозима е-поште и друштвених мрежа.

Неке апликације врхунац Нокиа Ц5-03 укључује приступ Нокиа Музичка продавница и Ови Сторе, од којих можете купити музику и апликације за Нокиа телефоне. С друге стране, Нокиа Ц5-03 обезбеђује приказ свих врста Мицрософт Оффице докумената и ПДФ и ЗИП.

Цена Нокиа Ц5-03 као што смо разговарали ја ћу бити 170 евра.

Мојолициоус 2.0: Савремени Перл за веб

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/kGnlTpd1KSs/mojolicious-20-modern-perl-for-the-web:
Кворг пише "Након годину дана убрзаног развоја, недавно објављена верзија 2.0 Мојолициоус, нове генерације у реалном времену Перлу Веб __Б__756457дц85ф13450б3дфба2цбц1465е5__Е__ написао Себастијан Риедел и многи други, нуди разноврсна и елегантна веб __Б__756457дц85ф13450б3дфба2цбц1465е5__Е__ да је добар на веб стругања и једноставно скрипте као што је у комплекс, интерактивне апликације у реалном времену са ХТМЛ5 и вебсоцкетс подржава лако 0-зависности инсталира, одличан програмер режим, више сценарија, многи ЦПАН модула и додатака.. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


РИМ-ов БлацкБерри за паковање за Андроид појављује у процурела видео

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/18/rims-blackberry-packager-for-android-emerges-in-leaked-video/:
Па, шта имамо овде? РИМ је управо постављен видео сумирајући своје нови БлацкБерри за паковање за Андроид, само неколико сати пре данашњег ДевЦон догађај. Ова алатка, која је добила кратко помиње у конференцијској распореду РИМ, у суштини омогућава програмерима да Андроид луке своје апликације за Плаибоок платформу конвертовање њихове АПК фајлове у Бар фајлове. Као што је објашњено у снимак, програмери треба прво добију кључеве потпис од Девелопер зоне БлацкБерри пре предузимања било портовање или развоја. Одатле, они могу да провере компатибилност своје постојеће апликације са Плаибоок. Ако је све провери, све што би треба да урадите је једноставно кликните на "спакују и поднети", и систем ће аутоматски потписати и пакет га. Очекујемо да би добили више детаља о новом програму за паковање РИМ-у врло блиској будућности, али можете ухватити се ушуњао врхунац у видео, после паузе.

[Хвала, Ферганер]

Наставити читање РИМ БлацкБерри за паковање за Андроид појављује у процурела видео

РИМ-ов БлацкБерри за паковање за Андроид појављује у процурела Видео првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 18 Јун ​​2011 03:39:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор БлацкБерри (ИоуТубе) | Емаил тхис | Коментари

Делл, ЕМЦ-развод после 10 година Реселлер односе

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/LsrQhteLEjw/dell-emc-divorce-after-10-year-reseller-relations:
Луцас123 пише "изузетно профитабилна веза између Делл и ЕМЦ је дошао до краја, након 10 година У последњих пет година, као Делл је наставио да продају више својих производа за складиштење података -. Иде све даље и даље узводно на тржишту - док ЕМЦ је наставио да продаје више производа у циљу доњем крајњем купцу Као резултат тога, конкуренција између два произвођача је порасла.. Али, партнерство довело у велике приходе за обе компаније, са Делл извештавање чак 50% својих прихода од складишта ЕМЦ ребрандед производа у неколико година. "Ако ништа друго, Делл чини много више новца на крајњој линији сада толико што се тиче развода иде, ово је прилично једноставна.", рекао је аналитичар Стив Дуплессие. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Самсунг вс. Јабука Мило за драго Довн Ундер

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/eH_orsKghyE/samsung-vs-apple-tit-for-tat-down-under:
Нови подносилац ГумпхМастер пише "У најновије издање Аппле-вс Самсунг патента борби, АБЦ је извештавање да је Самсунг поднео у Аустралији и јапански судови траже налог да зауставе продају иПхоне-4С због наводног кршења патентних 3Г Остаје да. се види да ли је Самсунг бољи среће са одмазде штрајк у Аустралији и јапански судови него што је са судовима у Холандији Нажалост, ја очекујем да ће Нокиа успети делимично због иностранству преседан, али пре свега због своје патенте су нормалан, техничке и. уске обима (за разлику од патента-правоугаоник природу опозиције) Ако је ово глупост икада престане, онда би милионе долара, евра или Вон које се троше на адвокате заправо иду у иновације да се патенти треба да промовише. Ко зна где то би могло довести. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Четири бита лавиринт усуђује да реши своје загонетке, рад свој пут до Ламент Конфигурација

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/17/four-bit-maze-dares-you-to-solve-its-puzzles-work-your-way-up-t/:
Имате рођака који држи варање свој пут из своје тисе лавиринта? Овај празник сезоне, можда би требало да размотре различите врсте изазова: Оскар комби Девентер Четири бит лавиринт. Очигледно једноставан циљ је да се креће квартет клизача од нула до један, али Ардуино ОУН микроконтролер чини ствари мало теже. Је програмиран је са десет различитих слагалица, свака захтева другачији редослед покрета решити. Ардуино мотора штит функционише моторфадерс, и цела ствар УСБ програмирати, што значи да можете да подесите да садржај вашег срца. Види у дубину демонстрација Видео након паузе ако ово звучи као своју идеју о фиендисхли тешко забаве.

Наставити читање Четири бита лавиринт усуђује да реши своје загонетке, рад свој пут до Ламент Конфигурација

Подастрт под:

Четири бита лавиринт усуђује да реши своје загонетке, рад свој пут до Ламент Конфигурација првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 17 Оцт 2011 23:21:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Хацк дан | извор ОскарПуззле (ИоуТубе) , ТвистиПуззлес | Емаил тхис | Коментари

Канон најављује ЕОС-1Д Кс: фулл-фраме сензор 18МП, 14 фпс, 204,800 врх ИСО, $ 6,800 цена

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/18/canon-announces-eos-1d-x-full-frame-18mp-sensor-14-fps-204-80/:
Штап комад старчић траку преко непогрешиве Кс и Цанон најновији ЕОС-1Д ПРО нивоу камера ће изгледати готово идентично сваки 1Д модел који је дошао пре њега. Али када Флип до клизач снаге, овај нови краљ џунгле ће Хум као ниједан други. Цанон феноменално моћан ЕОС-1Д Кс заиста звучи као ДСЛР да влада их све. Својих 18 мегапиксела пуног кадра сензор користи огроман пиксела да се бори буке и подржан је од стране пар ДИГИЦ 5 + слике процесоре, који такође помажу диск 61-тачке високе густине ретикуларне АФ систем, врхунски ИСО вредност од 204.000 (51,200 матерњи) , 252-зони систем мерења, 14 кадрова у секунди ЈПЕГ (или 12 фпс РАВ) Мод узастопног снимања и уграђен жичану Гигабит ЛАН конекција, за даљинско снимање и пренос слика. Камера Занимљиво је једном писмо име представља трио индустрије прекретница: Кс је 10. генерација Цанон-професионални СЛР (датира из Ф1 у 1970), то је кросовер модела, попуњавање и за 1Д Марк ИВ и 1Дс Марк ИИИ (који је више не производе), и, добро, то звучи да буде прилично дарн "Кстреме".

1Д Кс је у промету на сваки категорији професионални фотограф, из комерцијалних студија стрелци за новине пхотогс. То је познато, са сличним контролом распоред, али различита, захваљујући потпуно редизајниран систем менија - контактиран коришћењем 3,2 инча, 1.040.000 тачака ЛЦД екран. Ту је и невероватно оштар интелигентан оптичко тражило, са на захтев мреже, АФ индикатор статуса, дуал оси електронски ниво и снимања режим очитавања. Видео стрелци могу да бирају између 1080п видео снимање на 24 (23.97), 25 или 30 фпс, односно 720п при 50 или 60 фпс. Цанон је такође елиминисан 4ГБ клип ограничење, иако индивидуалне клипови су ограничени на 29:59, да би се избегло европских пореских стопа које утичу на ХД камера које може да снима ХД видео записа један дуже од 30 минута. Ми забринуто сте чека шансу да иде руку-на са ЕОС-1Д Кс, и мораћете да сачекате до марта пре додавања овог $ 6,800 лепоту своју опрему колекција, али скочи иза паузе за меснати Рундовн компаније Цанон, и кликните кроз прилично танак производ галерији испод.

Галерија: Цанон ЕОС-1Д Кс

Наставити читање Цанон најављује ЕОС-1Д Кс: фулл-фраме сензор 18МП, 14 фпс, 204,800 врх ИСО, $ 6,800 цена

Канон најављује ЕОС-1Д Кс: фулл-фраме сензор 18МП, 14 фпс, 204,800 врх ИСО, $ 6,800 цена првобитно појавио

У фокусу: иПхоне 4С: Сири-оусли гладак, брз смарт телефона

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/7MSQwswH9UA/iphone-4s-a-siri-ously-slick-speedy-smartphone.ars:

Нови иПхоне 4С је овде, мада можда не знате на први поглед. Као прелаз од иПхоне 3Г на 3ГС у 2009, промене од иПхоне-4 до 4С није козметичке један. Јабука Чини се да што навику наизменично између великих козметичких промена и велике унутрашње промене када је реч о иПхоне-хардвер, а то је дефинитивно "интерне промене" врста године. Али, то је оно што је унутра да броји, зар не?

ИПхоне 4С је сада једини уређај који долази са оним што Аппле описује као глас активира виртуелни лични асистент зове Сири. ИПхоне 4С такође поседује потпуно редизајниран антену која ће Аппле тврди да драстично побољшају квалитет позива и брзине преноса података преко иПхоне-4. А иПхоне 4С долази са новим А5 процесор представљен у иПад 2 раније ове године, дајући му перформансе унапређења у односу на свог претходника. Чак уграђене камере добила неке лепе спецификације испупчења.

Ово су најважнији нове елементе за иПхоне 4С, а они шта ћемо се фокусирати на у овом прегледу. Ако желите да прочитате више о основним иПхоне 4 дизајна, можете да прочитате нашу темељну ревизију од 2010 . А ако желите да сазнате све о новим функцијама које долазе са иОС 5 који ради на разним Аппле хардвера имамо преглед за то, превише ! Али сада, време је да се фокусира на главне нове карактеристике иПхоне-4С.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Све Електрични аутомобил ДеЛореан да удари улице у 2013

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/T4pYvKp8YsM/all-electric-delorean-car-to-hit-the-streets-in-2013:
Анонимни читалац пише "ДеЛореан Мотор Цомпани пре неколико дана најавио планове да покрене све-електричног верзију свог галеб-крилата Повратак у будућност аутомобила у 2013 Иако се не ради на Фусион снага (још увек), и даље има врху. брзину од 125 мпх покреће 260 коњских снага електрични мотор. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Више ефикасним хладњацима могли спортски нановире бркова

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/17/more-efficient-heat-sinks-could-sport-nanowire-whiskers/:
Нановире бркови
Синтеровање је заједнички процес за креирање бакра хладњацима који подразумева паковање у праху метала у одређени облик и печење је у вакууму. Интересантна ствар се дешава ако и изоставити део вакуум једначине: не добијете чврст облик, али порозна гомилу честица са шупљим, нановире бркове вири из ње. Серендипитоус откриће могло би довести до нових начина да се судопере топлотне енергије за све, од процесора до котлова у термоелектранама. Сада су истраживачи са МИТ покушавају процес практично сваки материјал који могу добити своје руке на. Од посебног интереса је цирконијум, који би се могао користити са горивне шипке у нуклеарним реакторима за побољшање ефикасности. Идеја длаку покривене хладњацима може звучати чудно, али потенцијал за побољшање термичке управљање кроз спектар апликација је огромна. Само не покушавајте и за кућне љубимце га - ове ствари имају тенденцију да се мало тоасти.

Више ефикасним хладњацима могли спортски нановире бркове првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 17 Оцт 2011 21:08:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор ПхисОрг | Емаил тхис | Коментари

Британски цензори Широкопојасни: гомила студената

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Rh6s7vu8cQA/britains-broadband-censors-a-bunch-of-students:
нк497 пише "су британски ИСП речено од стране владе да својим клијентима понуде родитељског системи за регулацију блокирања садржаја као што су коцкање сајтова и порнографије, али МцАфее систем који се користи од стране БТ и Ски оставља тешке цензурисања одлуке о малој групи једва обучених студената Иако велики део категоризације рада се врши помоћу аутоматизовани систем, одлука о томе да ли порно је "хардкор" или само "еротика", односно да ли страница садржи говор мржње, остаје да се тим од пет до десет људи са даном. обука - и посао је очигледно популаран са ученицима МцАфее не објављује листу сајтова је рукама да ИСП блокира, због чега је тешко видети ако ваш сопствени сајт је класификација "..

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Самсунг даје кернела извор за Т-Мобиле-Галаки ИИ програмери сада могу прикупити све три

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/17/samsung-delivers-kernel-source-for-t-mobile-galaxy-s-ii-develop/:
Програмери, започети моторе. Т-Мобиле верзија за Самсунг Галаки ИИ је био најспорији у породици да се званични извор кернела . Овде је сада, међутим, стиже на сајту Семи је цела четири дана после пуштања телефона, што није вечност на било који начин, али колега је извор доступан најкасније стварног лансирања датум. Без обзира на разлог, да свој пут до официјални сајт Самсунг да роните у и да неку магију десити.

[Хвала, Обри]

Самсунг даје кернела извор за Т-Мобиле-Галаки ИИ програмери сада могу да прикупи сва три првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 17 Оцт 2011 19:11:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор Самсунг | Емаил тхис | Коментари