вторник, 18 октомври 2011 г.

Истраживачи закључати Андроид да податке из одлазак врата

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/8RtRm9Zhdjs/researchers-lock-down-android-to-keep-data-from-walking-out-the-door.ars:

Група истраживача на Виргиниа Тецх су развили софтвер за оперативни систем Андроид који може да спроведе политика на мобилним уређајима на основу онога соби да унутра да га чак и да се уверите да се осетљиви подаци не изађеш врата са њима га брисање из меморије телефона. Технологији, која је добила пажњу федералне владе Гоогле групе и још неколико интеграторима система одбране, могао би на крају да се користи за заштиту података о пацијенту __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с лекара и осетљивим војним и обавештајним информацијама. Виргиниа Тецх истраживачи су чак сугеришу да може да се користи за спречавање студената из унос текста током наставе.

Иако постоје постојеће апликације које управљају безбедност мобилних уређаја, као и технологију за лоцирање телефона путем ГПС је лако доступна, ГПС сигнала не може бити тачно користити унутар зграде за стварање зоне политику као мали као конференцијску салу. Дакле, Виргиниа Тецх истраживачи су тражили на друге начине да користе смарт телефона уграђеног у хардвер смислу, где је уређај. Њихов систем прототип, који треба да буде објављен као опен соурце пројекат, користи Блуетоотх и Неар Фиелд Цоммуницатионс (НФЦ) бежичне сигнале да потврди аутентичност локације уређаја.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар