събота, 25 декември 2010 г.

Дали писане скорост Really Matter за програмисти?

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/CWTsFqAP_Is/story01.htm:
theodp пише "Не може да се забави сериозно, колкото и машинопис програмисти", пише кодиране на ужасите на Jeff Atwood миналата есен. "Кога за последен път, когато видях на лов-и-кълват пианист? тирада Atwood е подкана Джон Кук да разследва само колко е важно да могат да пишат бързо. "Да се научим да тип и е добра инвестиция за тези, които са физически неспособни да направят това", заключава Кук ", но това не е толкова важно. След достигне умерено умения, подобряване на скоростта няма да се подобри производителността си много. Ако писател за написването 1000 думи дневно са в състояние да въведете безкрайно бързо, той или тя може да спаси може би един час на ден. " При 150 WPM, отбелязва Кук, най-бързият машинописец на света все още е само 10 пъти по-бързо от Стивън Хокинг. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




VLC За Android може да пристигне в началото на 2011

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/boTd84jfFho/story01.htm:
dkd903 пише "Развитието на клиента Android за VLC е бил тук в продължение на месеци, но тя е забавена от факта, че Android е мултимедиен изход библиотеки в Java. VLC себе си е на базата на C и така да ги превежда на Java е трудно и отнема време. С по-новите Android НДК, обаче, като се използват местни кодове за приложения Android е все по-лесно. Така че, VLC фирми са разработени два основни модула за аудио и видео изход, основани на новата НДК и голяма част от библиотеките VLC Си беше адаптирана към Android. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Toshiba аутсорсинг производството на полупроводници за съперник Samsung

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/25/toshiba-outsourcing-semiconductor-production-to-rival-samsung/:
"Тис на сезона за производство на сделки? Разбира се, каквото изглежда. Само час след Sony обяви намеренията си за обратно изкупуване на Cell чипове съоръжения за производство на Toshiba, тя изглежда като че ли Тош е на път да влезе в още едно споразумение. В този случай, тя ще бъде аутсорсинг на нерентабилни производството на полупроводници за съперник Samsung, който ще отговаря за избиване на мозъците зад редица смартфони, телевизори и цифрови уреди вкъщи. Многобройни източници обясниха, че Toshiba има интерес в областта на реорганизацията своя фокус върху бизнес цъфтеж чип памет, а освен това му се надява да избегне скъпо съоръжение подобрения, които биха били необходими, за да останат конкурентоспособни в системата LSI бизнес.

С други думи, компанията се избягват инвестиционните разходи и поставяне на по-голямо внимание на един сектор, който вече е рентабилно (NAND флаш производство, за тези любопитни), и след като инсталацията Оита се предава на разстояние, тя ще се използва за изображение сензори в цифрови фотоапарати. Заводът Нагазаки, както чухме по-рано, ще бъдат предадени на Sony. запаси на Toshiba бяха изпратени на север след като инвеститорите приветстваха новината, но, разбира се, остава да се види какъв вид на потребителите това ще има въздействие. Независимо от всичко, се надяваме, Toshiba никога не работи в нито проблеми с Sammy - не е като да си топ месинг могат да бъдат докоснати, независимо от нарушението .

Toshiba аутсорсинг производството на полупроводници на Samsung съперник първоначално се появи на Engadget на Съб, 25-ти декември 2010 година 14:40:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink EE Times | източник В Япония Times , предаде АФП | Изпрати | Коментари

Google прекратява On2 Flix Encoder двигателя видео

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/QWOmlnY33sM/story01.htm:
trawg пише "Google наскоро прекрати продажбите на Flix Engine, последните останки от покупката на On2, че те са продавали директно на крайните потребители. On2, разработчиците на кодека VP8 видео, което е в основата на новото си видео формат WebM, е купен от Google в началото на 2010. В Flix двигателя е цялостен API за Windows и Linux, които позволяват интегриране на On2 енкодери директно в софтуерния продукт. Макар че все още можете да закупите някои On2 продукти от друга компания, не е ясно какъв ефект ще има върху Крайната видео на Google стратегия. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Индийски експлодира Launch Vehicle след излитането

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/CD-1Pz8SqUw/story01.htm:
Индийски комуникационен спътник GSAT-5P е разрушен от експлозия на ракета-носител, на геостационарна сателит Launch Vehicle. В GSLV отделните точки, докато все още в първата си фаза от своето въвеждане Коледа, след по-малко от минута от полета. YouTube има видео на експлозията, взети от TV9 Каннада.

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Така че, what'd да получите?

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/25/so-whatd-you-get/:
Нека просто да го наречем, че е: най-добрите Коледа. Защо? Ами, за начало, това е 25 декември. На второ място, това е в събота в голяма част от света. Колко често се случва това? технология съоръжения "около света са успели да доставят по-скоро луди стека на хлебарски, да разгледа тази година - от страшно желателно стоки за боклук, че не би искал на най-големият враг на враговете ни - и сега е наш ред да се измъкнат в бизнеса си и да разберете какво Дядо Коледа дъмпинговия (или не изхвърлят) под дървото за една нощ. Хит ни с вашите оценки в коментарите по-долу, и не забравяйте да хвърли своя вот за това дали не е дете на правото е feigning вълнение над новата си лаптоп. О, дете във видеото просто минало на почивка - това е може би полезна информация.

Когато сте готови, проверете това, което хората трябва jazzed за по 2004 , 2005 , 2006 , 2007 , 2008 и 2009 .

Продължавам четене Така че, what'd да получите?

Така че, what'd получавате? първоначално се появи на Engadget на Съб, 25-ти Декември 2010 година 11:55:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Великобритания банки опит за цензура Академик публикуване

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/0cOMqQQ-pnM/story01.htm:
Анонимен читател пише "представители на банковия сектор в Обединеното кралство са изпратили разглобяем информация (PDF линк) към университета в Кеймбридж, настоявайки, че те цензурират уеб страница на студента, както и учителите си теза (PDF). Възражение на банките е, че Информацията, съдържаща се в доклада, може да се използва да използва уязвимост в чип и ПИН система, които се използват в цяла Европа и Канада, за плащания с кредитни и дебитни карти. Системата бе разкрито да бъде погрешна, по-рано тази година, тъй като тя позволи на престъпниците да се използва откраднати карти с ПИН код. Кеймбриджкия университет се противопостави на искането и изпрати отговор на банкерите обяснява защо те ще запазят страницата онлайн. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Пикънс Вятър-Power план дума за хленчи End

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/lCbpi3cgunA/story01.htm:
Spy Handler пише "През 2008 г. Т. Буун Пикънс милиардер представи своя" План Пикънс "по националната телевизия, която призовава за Америка да сложи край на зависимостта си от вносния петрол чрез увеличаване на използването на вятърна енергия и природен газ. През следващите две години, той изразходвани $ 80 милиона за телевизионни реклами и $ 2 млрд. турбини Общи вятър Electric. съжаление пазарните сили не са благоприятни за г-н Пикънс, и през декември 2010 г. той обяви, че излиза от бизнеса за вятърна енергия. Той какво планират да правят с му стойност $ 2 милиарда на свободните вятърни турбини? Той се опитва да ги продават в Канада, защото на канадския закон, че мандатът на потребителите да купуват повече електроенергия от възобновяеми източници независимо от цената. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Визуализира: ето ви гледа, fanboy!

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/25/visualized-heres-looking-at-you-fanboy/:
Вашата мисия, трябва да решите да го приеме, е да се подиграват по-горе автопортрет без да прибягват до очевидно вицове за iPhone нуждае от броня , на IPAD липсва камера на собствените си , или обиди поставят с писмо аз. Хайде, това е Коледа, нека да е малко по-скоро като Сан Диего и да го класа. От своя страна, Дейвид Polette, авторът на тази част, признава, че не измама Photoshop изобщо, като се позовава само на своята камера, Apple джаджи и не малко количество търпение, за да ред нещата както трябва. Android на потребителите, грижи да играят заедно, както и?

[Благодаря ти, Давид]

Визуализира: ви гледа, fanboy! Тук първоначално се появи на Engadget на Съб, 25-ти Декември 2010 09:39:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Какво робота за Коледа

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/17aZHRwloss/story01.htm:
Анонимен читател пише: "Няколко лаборатории роботиката в САЩ и Европа са решили да направят тематични Коледа / Нова Година видеоклипове. Този въпрос бе оставен отворен, но в крайна сметка това би трябвало да са имали) нещо общо с роботиката изследвания във всяка лаборатория и б) връзка с празника Ето и официалното съобщение на IEEE блог спектър на видео, включително компютърно контролирани quadrocopter се опитват да играят Звънете звънчета на клавиатурата Ямаха, са на разположение на Роботика Подкаст канал в YouTube (Общи условия:... аз прави един от клиповете!) "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.