четвъртък, 7 юли 2011 г.

Питајте Сласхдот: Отворене патентних лиценци?

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/wXS7ZYC7nOw/Ask-Slashdot-Open-Patent-Licenses:
фелипе13 пише "Радимо на новом део кода који ће бити заштићен ГПЛ лиценцом, ово је добро за самог кода, али шта је са нашим" иновације "? Да ли постоје" Отворено патентна лиценца "модела сличан ГПЛ или Цреативе Цоммонс смо да Гоогле патентирање врхунац претраге појава, Фацебоок заштити реч "књига", и Аппле регистровање покрета тела Ово постаје смешно до тачке сада патента тролови што убија, као... Да ли отворено? соурце заједнице је добар начин да заштити своје иновације и проналасци Постоје неке иницијативе да се купи патенте и отпустите их у јавност или бар ставите их је заштићено подручје, али где би ми веома мала фирма региструје нови начин да укључе наслове? у приватној поруци где се Друпала патента употреба 'куке' да пусти програмерима интеракцију са језгро апликације (ако су измислили ово, ја нисам баш сигуран.) ја не? желим да се пробуди у 10 година и открити да је Кс огромна компанија патентирана моја иновација и да сада заиста треба да их плаћају за то. " Постоји ОпенПатентс.орг, постоји Опен Соурце хардвера и дизајн Савеза, постоји ЦЕРН-ново-ажуриран отворено Хардвер лиценцу, а ту су и домен-специфични патента дељење организације као што су Опен Патент Аллианце, шта друго је тамо?

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Поглед са тла на индијски цалл центра

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/zkTVFh5cFiQ/The-View-From-the-Ground-At-an-Indian-Call-Center:
Прича у Мотхер Јонес даје фасцинантан поглед на унутра како је волео да ради у Делхију цалл центар. У овој области сам, каже аутор, "100.000 Цалл-Центер агенти зарађују за живот продају витамине Британци или Американци решили помогну својим штампачима сам скоро сигурно једини који је стекао случајно његов конверзацијски вештине -. Тако што рођена у Сједињеним Државама ". Слотове на позив центри су ограничени и веома су тражени, а тренинг је интензивна, а инфраструктура је лоша.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Цхицаго берзи Тајне процурео Кина

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/rrm4y_L0fjU/Chicago-Mercantile-Exchange-Secrets-Leaked-To-China:
цхицксдадди пише са овим извод из претња порука: "10 година запослен у КМЕ групе у Чикагу је наводно украдена пословне тајне и власнички изворни код се користи за покретање система за трговање Чикагу берзи и прошао их званичницима у Кини, где је надао да постави фирму софтвер да помогну у стварању електронске размене, у складу са кривичну пријаву подноси у америчком Окружном суду у Илиноису Цхунлаи Јанг, 49, је наводно преузели "на хиљаде фајлова" садржи "изворни код и власничке алгоритама" који се користи. од КМЕ да покренете своје системе трговине фајлови су преузети од компаније у власништву складиште кода одржава КМЕ за рад рачунара Јанг је., а затим их копирати у преносиви "палац" погона жалбе такође наводи лична е-маил кореспонденција између Јанг и. функционер у Кини која је садржала власништву КМЕ информације. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


ИЕТФ разматра Радна група за ИПв6 Кућно умрежавање

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/1Fh4f-qed7U/IETF-Mulls-Working-Group-For-IPv6-Home-Networking:
алпхадогг пише "Интернет Енгинееринг Таск Форце разматра оснивање радне групе која ће глатко неке од предстојеће питања око постављање и одржавање ИПв6 засноване на Интернет везе у домовима" колекцију протокола треба да буде договорено., тако да произвођачи опреме која се користи у кућним мрежама имаће интероперабилне скуп протокола на располагању, "рекао је Ралф Дромс, истакнути инжењер за Цисцо и међу онима који желе да се формира радна група ИЕТФ Кућно умрежавање је прилично нова област за ИЕТФ.. Многи од њених стандарда су дизајниран за велике организационе мреже, пре него кућну употребу ".

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


НАСА Нови Торба Укључује урина у пиће Спорт

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/FhUQVkVrSJU/NASAs-New-Bag-Turns-Urine-Into-Sports-Drink:
Анонимни читалац пише: "НАСА Атлантис шатл ће бити лансиран у петак, а његова посада ће се тестирање иновативних уређаја који може рециклирати људски урин у слатке пиће спортска торба користи напред осмозе технологију и има полу-мембрану способан. изоловање воду из буквално било ког течног рециклаже урин на овај начин има значајан утицај на носивост брода, и. имајући у виду да један фунти додаје 10.000 долара трошкова, то мала маса разлика може да преведе до озбиљне уштеде. " ЦТ сам на Кеннеди Спаце Центер сада, Твеетинг као @ цмдртацо. И мислим да ћу остати далеко од спортских пића.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Медијских компанија Направи Ауторска права за спровођење __Б__756457дц85ф13450б3дфба2цбц1465е5__Е__

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/XTY9sytDNow/Media-Companies-Create-Copyright-Enforcement-Framework:
Анонимна читалац пише са Арс Тецхница чланак у. Од чланак: "Амерички корисници Интернета, спремите се за три пута прецртан ^ В ^ В" шест напада. " Велике америчке интернет провајдери - укључујући компаније АТ & Т, Веризон, Цомцаст, Цаблевисион и Тиме Варнер Цабле - управо потписао уговор да добровољни споразум са филма и музике предузећима да стане на пут на форуму ауторских права прекршилаца Али, они ће заштитити претплатника приватност и победили. 'т филтер или прате сопствене мреже за повреду и после шестог. "штрајк", не значи да ће бити "тамо". "Није сумњиво уопште да је већина ИСП потписивања за ово су у власништву или сопствених медија предузећа.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Нелегална филм Преузимање Горе 33% у Великој Британији

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/nW41gjjXLQc/Illegal-Film-Downloading-Up-33-In-the-UK:
модераторс_аре_в * НКЕ пише "ББЦ је покупио извештај из компаније" интернета интелигенције "Енвисионал показује илегалне филма преузимање је до 33% у Великој Британији од 2006 решење је очигледно за садржај провајдерима 'такмиче са пиратерију и да се њихов садржај ван. ту се лако као и што брже и што јефтиније могуће "'

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


ХТЦ купити С3 Грапхицс Од ВИА

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/NsLStSy-dQY/HTC-To-Buy-S3-Graphics-From-VIA:
јонес_супа пише "Тајвански смартпхоне произвођача ХТЦ је купио на Графичком одсеку ВИА Тецхнологиес, ​​С3 Грапхицс Ово $ 300 милиона долара договор доноси ХТЦ власништво нових патената и графика визуелизацију технологија.." Поред традиционалних тржишта у рачунаре и играчке конзоле, С3 Грапхицс компресија текстура технологија се све више примењује на смартпхоне и __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с ХТЦ рекао '"Изгледа да ће ХТЦ бити окретање табеле на најмање Мицрософт и вађење накнаде од њих за промену..

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Бил Гејтс о енергетици

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/s17Vbv8bixY/Bill-Gates-On-Energy:
Сам Немесис поднео интервјуу Жични са Бил Гејтс о будућности енергије. Гејтс види нуклеарну као једини изводљиво опција за генерисање базе оптерећења. Своје ставове о актуелним правцу енергетске финансирања су посебно забрињавајуће: "Али економије су тако, тако далеко од доношења смисла Па ипак ту субвенције су сада иде смо стављањем 90 одсто субвенција у размештању - то је истина.. у Европи и Сједињеним Државама -. не у Р & Д И тако, нажалост, добијате технологије које, без обзира колико их купите, нема пут ка као економски Морате основних открића, које долазе још из основних истраживања ".

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Милион чвор суперкомпјутера

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/yB-pQ24-j2g/A-Million-Node-Supercomputer:
Анонимни читалац пише "ветеран мицроцомпутинг Стив Фурбер, у својој улози ЦАД професор Цомпутер Енгинееринг у Школи за компјутерске науке на Универзитету у Манчестеру, позвао је неке старе пријатеље за свој најновији пројекат: мозак-симулира суперкомпјутер заснован на више од милион АРМ процесорима. " Детаљније информације се могу наћи у истраживачки рад.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.