четвъртък, 29 септември 2011 г.

Патент Троллс у биотехнологији

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/8G6yIshMrsw/Patent-Trolls-In-Biotechnology:
ГНУман пише "вест у природи ове недеље листу говори о патента тролови нападају биотехнолошке компаније, наводе случај у којем америчке федералне Апелациони суд потврдио" патента који покрива идејом да повеже дете вакцинације са касније имуни поремећаји.. ' Вест и референце интересантан чланак из Истраживачи на Универзитету у Бостону Правном факултету (Бессен, Јамес Е. ет ал, 2011, "Приватни и друштвени трошкови патента Троллс"), у којем су анализирали утицај парнице на богатство оптужених преко вредности својих акција, пре него што и после парнице, а обзиром на то да се тај губитак минимално преводи у прираста у богатству проналазача, утврде да је патентна спора штети друштву и уклања подстицаја за иновације. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Зашто Цхилиес су топла и јогурт гаси пожара

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/upgjtskcc4s/Why-Chilies-Are-Hot-and-Yogurt-Puts-Out-the-Fire:
баззалунатиц пише "најтоплијег Цхили у свету је направио Аустралијанци раније ове године, али како су се цхилиес тако топла Изгледа да црв сок је кључ за реввинг горе капсаицин? и млеко и јогурт су најбоље угасити топлоте. , као што су масти које могу да апсорбују капсаицин -. који заправо хијацкс неурона који детектују топлоту "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Нокиа Ц5-03, потпуно Смартпхоне за 170 евра

Занимљиве вести УРЛ:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Већ ове недеље представити неке од наглашава од финске фирме Нокиа. Овај пут то је ред на Нокиа Ц5-03 Нокиа старији брат Ц5 мобилне и дајемо пре извесног времена у Гизмос

Нокиа Ц5-03 карактерише терминала лаган (тежак само 90 грама) који употпуњује његов претходник са екраном осетљивим на додир и још неке царацтериситцас које га врло комплетно тржишту смарт телефона по цени која је понуђена, 170 евра.

Поред екрана осетљивог на додир 3, 2 инча, Нокиа Ц5-03 поседује камеру од 5 мегапиксела која омогућава видео, радио и ГПС везе, Блуетоотх, ВиФи и УСБ.

Што се тиче меморије, Нокиа Ц5-03 има 40 мегабајта интерне, које се могу конвертовати у до 16 ГБ ако користите мицроСД картице, али ће бити стандардна 2 Мб

Као оперативни систем Нокиа Ц5-03 ради са Симбиан 1, који је био познат до сада као Симбиан С60. Уређаја мени нуди добра збирка икона које пружају директан приступ налозима е-поште и социјалне мреже.

Неке апликације врхунац Нокиа Ц5-03 су приступ Нокиа Музичка продавница и Ови Сторе, из које можете да купите музику или мобилне апликације за Нокиа. С друге стране, Нокиа Ц5-03 обезбеђује приказ свих Мицрософт Оффице докумената, ПДФ и ЗИП.

Цена Нокиа Ц5-03 као што смо сте дискутовали ће бити 170 евра.

Питајте Сласхдот: најбоље дугорочно видео / Слика складиштење?

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/soXA6hx92p4/Ask-Slashdot-Best-Long-Term-VideoPicture-Storage:
Први пут прихватио подносиоца (и први пут родитељ - честитам). СоилентРед пише "Недавно сам имао мој први клинац, диван здраву ћерку која је сада само нешто више од 6 месеци Као што се може очекивати, имамо обиље фотографија и . видеа, и почели су да гребање главу о најбољи начин за складиштење ове датотеке и поново их дугорочно Моји родитељи су нас питао (Смешна ствар је да је моја мама - најмање технички потковани особе међу нашим породице) шта Наш план је да се уверите ове датотеке се чувају и доступни за њу када је старији - који ме схватају да ми заправо не имати добар план Тренутно користимо ТимеМацхине на МацБоок Про моје жене;! за сада радимо . реду са тим као бацк-уп, али моји родитељи су понудили да помогну плате за нешто што би могло да буде боље решење Могли смо да гори ДВД - али то је досадно и добија се бол као што би требало да се врати они горе (. или рецопи) их сваке године или тако да будемо сигурни да не пате од понижавајуће ДВД-а. Да ли је наша најбоља опција у овом тренутку да покупи два хард диска, направите резервну копију свих наших слике и видео снимке на први, а затим користите 3рд парти апликацију на огледало да диск на други само у случају да је један од њих Црапс напоље? Да ли постоји онлине решење које би било боље Ми смо још увек далеко неколико година да буду у могућности да приуште ДВД / ЦД-ова које су 100 + година дискове? Да ли постоји боље решење нисам помислио. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Трећина налик Сунцу звезда Маи Да Топла аналога Земље

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/DXQJddMrCDM/A-Third-of-Sun-Like-Stars-May-Have-Warm-Earth-Analogs:
Лоше Астроном пише "астроном учење подацима из првих 136 дана Кеплер мисија опсерваторије израчунао је да чак 34% свих Сунца као звезде (апстрактно) могу имати Земље величине планете које круже у њиховој становање зонама, у којима су услови су право на живот какав познајемо имам неке резерве са својим бројевима, али они не одговарају друге студије.. Може бити 15 милијарди топло, Земља величине световима у нашој галаксији на миру. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Панасониц и здравља Роботи помоћник

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/f00lkN-m-jk/Panasonic-To-Unveil-New-Helper-Robots:
цилонловер пише "Са старењем становништва у многим земљама широм света, нарочито Јапана, све су већи број старијих да се брину о, али релативно мање младе људе да раде посао Роботи. већ дуго гледа као средство за пуњење јаз и Панасониц је постављен да представи своје најновије технологије дизајнирана да ради управо то три роботски уређаји скуп да би свој деби на предстојећем 38. Међународном кућна хемија & Рехабилитација изложбе (ХЦР2011) у Токију укључују комуникацију робот за помоћ и нових модела. Коса-Прање робот компаније и РоботицБед ".

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Кина лансира свемирску станицу модул лабораторије

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/E6gOkFBstLI/China-Launches-Space-Station-Laboratory-Module:
висебабо пише са вестима из ЦНН-а да је "Кина је први свемирски модул лабораторије покренуо четвртак, у складу са државним медијима, важну прекретницу у плану Кини да изгради свемирску станицу." Модул, познат као Тиангонг-1, карактеристикама за спавање области и опрему за вежбање. Пише висебабо:. "У другом универзуму (Артур Кларк је 2011), то би било на свом путу ка Европа је до сада ико зна шта орбиталне равни / висина је на Да ли се може доћи од стране НАСА / Сојуз ли пристајање порта компатибилан? Шта мислите о ваздушном притиску / дисање ти "?

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Конгрес може дозволити Позиви робота да Мобилни телефони

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ukJ33PkaXw0/Congress-May-Permit-Robot-Calls-To-Cell-Phones:
ТЦПАЛав пише "Док многи превара су у оптицају у прошлости о бројевима мобилних телефона који се отвара до Телемаркетерс, сада може заиста десити рачун, ХР 3035 (ПДФ), уведен је у Конгресу, да би се створили бројни изузеци од телефона. заштиту потрошача Закон, који забранила аутодиалед и фабричке робота позиви на бројеве мобилних телефона уколико буде усвојен, Високи 3035 би омогућили широк спектар аутодиалед и фабричке позива на мобилне телефоне који су тренутно забрањени, и да ће практично спречи све законе држава пружа сличне заштите.. Ово се поздрављен од стране дуга колектора и банака (ПДФ) ... као да за спасавање није било довољно, сада добијају да плаћате за своје позиве ка вама. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Роб Малда Улоге Јадед ока на свиле Амазон

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/gYaLLteScVk/Rob-Malda-Casts-a-Jaded-Eye-at-Amazons-Silk:
м.дуцхарме пише "Сласхдот је недавно напустио уредник и неустрашиви вођа муза о безбедносне импликације свиле Амазон, који користи Амазон цлоуд цомпутинг масовно услуга да обезбеди пред-кеширање" за нове уређаје пожара ". Још један потенцијални мана је имати на уму (у зависности од тачно колико свиле ослања на Фаллс инфраструктура) је у томе што пружа једну тачку неуспеха, а понекад облак Услуге Иди доле.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Ригхтхавен губи у Колораду; злостављане ауторским правима

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/3SLLYbpSOH8/Righthaven-Loses-In-Colorado-Abused-the-Copyright-Act:
Први пут прихватио подносилац дјл4570 пише "федерални судија Џон Кејн је пресудио да Ригхтхавен ДОО у Лас Вегасу недостајала стоји да поднесе тужбе кршење ауторских права у Колораду под њеном тужбу уговор са Денвер Пост и злостављали ауторским правима у томе. Ригхтхавен је наређено да надокнади Оптужени му трошкови, укључујући разумне адвокатске трошкове. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


НАСА је да се покаже највећу Соларна једрилица у простору

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Nnp2hmysRgY/NASA-To-Demonstrate-Largest-Ever-Solar-Sail-in-Space:
Зотхецула пише "НАСА предстојећи технологије Демонстрација Мисије имају за циљ да" трансформише своје комуникације простор, Дееп Спаце навигацију и у простору погон могућности. ' Три предлога пројеката су изабрани за ове мисије, која би требало да буде покретање у 2015 и 2016. Један од тих пројеката ће укључивати показује мисију у стању да соларна једра Иако НАСА је недавно тестиран соларног једра за мерење 100 квадратних метара (9.29 квадратних метара). , ово ће бити највећа икада летео, која обухвата невероватних 409 квадратних метара, или 38 квадратних метара. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.