петък, 30 септември 2011 г.

Канадски лед полице преполовити за шест година

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/nMicHepht50/Canadian-Ice-Shelves-Halve-In-Six-Years:
елдавојохн пише "су прекограничне сарадње извештаји о новим истраживања која показују хиљаду-годишњи леда полице (много другачије од морског леда) разбијање и да је преполовљена у региону Канаде током последњих шест година" Овог лета сам видео. Серсон лед полици скоро потпуно нестати и Ворд Лов полици поделити на пола леда губитак износи око три милијарде тона, или око 500 пута маса Велике пирамиде у Гизи.. " Детаљније слика може се видети на Разговор са цитатом професора Стивена Шервуд, ко-директор Универзитета климатских промена Новог Јужног Велса је истраживачки центар: "стварни значај овог, по мом мишљењу, јесте да је овај лед је наводно био тамо хиљадама година. Исто важи и за глечера који су недавно нестали у Андима Ова запажања требало би да отклони у једном налету сваку помисао да би недавно глобалног загревања буде природан. '".

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Орацле: поносни, самопоуздан, све више изоловани

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/sRdaewcUpD8/Oracle-Proud-Self-Reliant-Increasingly-Isolated:
јфрухлингер пише "Један од наведених циљева Орацле, када је купио Сат пре више од две године био је да створи пуно стек апарати: СПАРЦ сервера ради Солариса или Орацле Линук и Орацле-ов пакет од око сервера и наравно своје свеприсутног базе података Његова нова Т4 процесор. . реафирмација те стратегије, али је компанија се офарбан у углу Иако је опрезно прихватила облак, своје цлоуд сервисе не раде са Виндовс или другим компанијама "понуде, која убија велики део њихове потенцијалне вредности, у међувремену, они '? сте успели да отуђи градитеља отвореног изворног кода и велике сватхс од Јаве заједнице. Изгледа да Орацле неспособност да се добро игра са другима их закључавање из мултиполарног будућности. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Амазон у разговору са ХП купује Палм

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/06XMn_0oLRY/Amazon-In-Talks-With-HP-To-Buy-Palm:
Немилар пише са овим извод из ВентуреБеат: "Ко ће спасити оно што је остало од палме са ХП-помало неспретни То може бити Амазона, као онлине малопродаје гигант је у озбиљним преговорима да искористите Палм ХП-Ниједна друга компанија изгледа као уклапа дом за. длан и вебОС софтвера. Вреди напоменути да је бивши директор Џон Рубинштајн Палм, који сада има улогу нејасан "иновације производа" на личну групу ХП-ов сервис, придружио Амазон одбора крајем прошле године. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Анализирајући Дата Ретентион бежичним превозника

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/6UMmwVM1jfE/Analyzing-Data-Retention-By-Wireless-Carriers:
адееларсхад82 пише "Колико ваш мобилни телефон носилац задрже информације о својим позивима, СМС поруке, и податке користити Према подацима добијеним од стране Министарства правде?, може да буде само неколико дана или до седам година, у зависности од се свом провајдеру. подаци су објављени након америчке уније за грађанске слободе поднели Слобода захтева информацијама у вези са истрагом локација мобилног телефона праћење од стране полиције. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


ИБМ-ов МИСЛИ доказни напада Њујорку, има за циљ да инспирише (видео запис)

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/09/30/ibms-think-exhibit-invades-nyc-aims-to-inspire-video/:
Остављање граница Менхетну стана, Линколн центар је незгодну способност да чине једну релативно мала у односу осећа. Дом извођачких уметности и прогањати у Њујорку глиттерати, обележје добио ИБМ-Макеовер као део МИСЛИ изложбе компаније - интерактивна инсталација пројектована за ткање приче технологије који се односи на тканину живота, достигнућа и промене .

Прва ствар која привлачи пажњу је ИБМ-пенушаво 123-нога дугачак, 12 метара висок зид ЛЦД екран поставом тунел који води у утробу Њујорку оријентир. "Живи" зид буја ван окружења, замишљајући саобраћају и анализу одговарајућим квалитет ваздуха из оближњих Бродвеју. Она такође показује соларни потенцијал сваког крова у граду, финансијске трансакције и количине воде цури из главног водовода. Као догађаја произвођач Ли Зелена једноставно речено, идеја која стоји иза подешен је да "делегирају разумевања" у "интриге и инспирише", чак и најмање технолошки склони.

Наставити читање ИБМ МИСЛИ доказни напада Њујорку, има за циљ да инспирише (видео запис)

ИБМ-ов МИСЛИ доказни напада Њујорку, има за циљ да инспирише (видео запис) првобитно појавио на Енгадгет на Сат, 30 Оцт 2011 14:47:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор ИБМ- | Емаил тхис | Цомментс

Оперативни систем за градове

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Mu3LvwNnU2U/An-Operating-System-For-Cities:
ЦПрограммер98 пише "ББЦ извештава да могу градова ускоро добити свој оперативни систем из члана:" Урбани оперативни систем ради као ПЦ рачунар Оперативни систем, али држи зграде, саобраћај и услуге ради глатко софтвер узима податке из сензора туфне око.. град да пазите на оно што се дешава у случају пожара, Урбан оперативни систем може да управља семафоре тако ватрогасних камиона да брзо достићи лиса.. сензори прате све од великих догађаја, као што су саобраћајних токова у целом граду доле на више локалних појава као што су сензори температуре унутар једне просторије. оперативни систем у потпуности заобилази људе да управљају комуникације између сензора и уређаја, као што су саобраћај за маглу, клима или пумпи за воду које утичу на квалитет градског живота. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Мицрософт безбедност производа Застава Гоогле Цхроме-у као вирус

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/G-msUVf_OX4/Microsoft-Security-Products-Flag-Google-Chrome-As-a-Virus:
Нови подносилац маелтор пише "Извештаји сипа у јутрос да је Мицрософт безбедност производа, и то Мицрософт Сецурити Ессентиалс и Форефронт Цлиент Сецурити су обележавање Гоогле Цхроме као вирус (Аеродром: Вин32/Збот) и уклањање претраживача уколико корисници одлучили да чисто и поново покренути њихове машине кориснике. известио да је једини начин да се ублажи проблем је био да постави МСЕ и Форефронт да "увек дозвољава 'Збот, који се генерално сматра да лоша идеја." Гоогле-ов службеник у горе белешке подршку нити да Мицрософт сада гурнуо још један исправку да бисте решили проблем. "30. септембра, 2011, детекцијом за Аеродром:. Вин32/Збот је идентификован 30. септембра, 2011, Мицрософт је објавио исправку која се бави питањем Потпис верзије 1.113.672.0 и већи су ово ажурирање.."

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


МИТ "Вештачки лист" Чини Гориво од сунца

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/VCFhzTgpuDU/MITs-Artificial-Leaf-Makes-Fuel-From-Sunlight:
Нови подносилац нфн пише "МИТ-објавила нови папир (апстрактно), заједно са видео радни прототип, о томе шта они описују као" вештачка Лист "која раздваја воду у кисеоник и водоник користећи јефтине, не-егзотичне материјале "вештачки лист - силицијум соларне ћелије са различитим каталитичким материјала везан на своје две стране -.. не захтева спољни жица или контролна кола за рад Једноставно смештен у посуду воде и изложена сунчевој светлости, убрзо почиње да ствара токове мехурића :. кисеоника мехуриће са једне стране и водоник мехурића од других Ако смештена у контејнер који је препрека да раздвоји две стране, две струје мехурића могу бити прикупљене и сачуване, и користи касније за испоруку енергије: на пример, храњење их у горивим ћелијама који их комбинује поново у воду док се испорука струје. " Нема речи о доласку "вештачки Салате ', или када било који од њихових других алхемије пројекти ће имати вештачку плодом."

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Фирефок 8.0 бета доступан

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Vsz0l2veTes/Firefox-80-Beta-Available:
Анонимна савети читач вести који Мозилла је објавила бета верзију Фирефок-8, само неколико дана после одласка живе са финалне верзије Фирефок-7. Према саопштењу, велике промене овог пута укључују способност да користи Твиттер као подразумевани претраживач, више разноврсности у враћању картице приликом покретања, као и побољшана контрола корисника над додатке. "Корисници ће добити једнократну обавештење да размотри и потврди треће стране додатака које желите да задржите, онемогућите или избрисати када је Фирефок почиње и утврди да програм независног произвођача је инсталирао додатак, Фирефок ће онемогућити додати. -све док корисник има изричито определио у, дајући корисницима бољу контролу над својим веб искуство. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Питајте <em>Тхеи Мигхт Бе Гиантс</em> О скоро 30 година Музика

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/n5ZJ8AYcm4Y/Ask-emThey-Might-Be-Giantsem-About-Almost-30-Years-of-Music:
Назад у 1982, Џон Флансбургх, Џон Линнелл и ритам машина формирана Тхеи Мигхт Бе Гиантс. Током последњих 29 година ТМБГ су издали 15 албума, освојио 2 Греми награда, и постали један од НЕРД-волела бендова икада. Поред пројеката као што су диал-Сонг, ТМБГ били један од првих бендова да стварају сопствене онлине продавнице музике, те су чинећи подцаст на полу-месечно од 2005. Бенд је пристала да одговори на сва ваша питања о именовању конвенција турских градова, изградња духовног птица кућа, као и музички бизнис. Као и обично, питајте што многа питања као што желите, али имајте то на једно питање пер пост.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.