петък, 30 септември 2011 г.

Акцелератор гашење води на папир се повукао

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/GtxNYRKqLfo/accelerator-shutdown-leads-to-paper-being-retracted.ars:

Научни радови се повукла све време за проблеме у распону од искрен грешака у отворено преваре. Најчешћи разлог за откривање проблем је неуспех да произведе сличне податке као део експеримента праћења. Данашње питање за науку садржи повлачење који је дошао због тога што кључним рад не може бити репродукован, као објекат у коме је учињено је затворена.

Оригинални рад је поново објављена у 2006, и веома је занимљив. Ковалентне између атома имају способност да се протегне и уговора, стварајући вибрације између атома. Ове вибрације могу се узбуђен светлу специфичних таласних дужина апсорбује фотон прави ће поставити обвезница вибрира. Папир је тврдио да је први да покаже да је могуће да погоди силицијум-водонична веза са довољно фотона да би вибрације бити довољно да се пробије обвезница, ослобађајући водоник из силицијумске подлоге. Укратко, резултати су показали да је могуће да вибрира молекул у комаде.

Из било ког разлога, најмање један од аутора недавно је покушао да добије сличне резултате, вероватно као део новог, али у вези пројекта. И аутор није могао. Одговарајући одговор у том случају је да се вратимо и покушамо да понове условима оригиналном експерименту као тачно онако како је то могуће. И опет, аутор цоулдн'т-у овом случају, јер је објекат био затворен у међувремену: "слободан електрон ласера ​​објекат на Вандербилт, јединствен извор светлости за овај експеримент, има затворе, забрањује даља истраживања. " Дакле, аутори су одговарајуће ствар и повукао своје раније папир.

Фрее електрон ласера ​​су, у суштини, мали честица акцелератора који стварају интензиван светлосни сноп присиљавањем високе енергије електрона да низ брзо окреће, што доводи до тога да емитују фотоне. Глобално, постоји приличан број њих (цео Стенфорд линеарни акцелератор је претворен у један), али изгледа да они са правом енергијом да циљате силицијум-водонична веза или су веома ретки или не постоје уопште.

Репродуктивност је кључни део науке, али то је често много компликованије постићи него једноставно "само не опет експеримент над" став сугерише. Технологија је сада централни део већине наука, а она им је донела низ изазова, брзог темпа застарелости и трошкове одржавања ван датума хардвера међу њима који би требало да буде познато не-научника. И технолошке промене могу јасно да репродукује тачан условима изазов, који ови аутори очигледно не може да удовољи.

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар