петък, 28 януари 2011 г.

Какво точно е Галакси?

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/o2nXLc1euuo/What-Exactly-Is-a-Galaxy:
sciencehabit пише "изненадващо да звучи, астрономите все още нямате отговор на този основен въпрос. Няма споразумение за това кога една колекция от звезди престава да бъде един клъстер и започва да се нещо повече. Сега, като ехо на неотдавнашните спорове около статут на Плутон като планета, чифт астрофизици от Австралия и Германия искат да започнат дебат по въпроса - и те дори са се създаде уеб сайт за хората да гласуват ". Докато сме на тема галактики, четец mvar посочи, че астрономите използват данни от "Хъбъл" са забелязали това, което може да бъде нов рекорд за най-отдалечени известни галактики, разположени около 13,2 милиарда светлинни години от Земята.

Прочетете повече на тази история в Slashdot.


ЕС одобрява McAfee Покупка на Intel След оперативна съвместимост залог

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/nekOPHrJFeQ/EU-Approves-Intels-McAfee-Purchase-After-Interoperability-Pledge:
Анонимен читател типове новината, че Европейският съюз е дал съгласието си за покупка на Intel на McAfee за 7,7 милиарда щатски долара, след като производител на чипове обеща, че няма да се опита да ограничи конкуренцията на други програми за сигурност работи на хардуер Intel или McAfee софтуер, работещ на съперник хардуер. "По силата на споразумението, Intel ангажира да предоставя други производители на защитен софтуер с технологията, необходима да се възползват от същата функционалност в своите процесори и чипсети на разположение на McAfee. В допълнение, Intel обеща да продължи като McAfee софтуерна поддръжка на продуктите на конкурентните chipmakers, която да включва Advanced Micro Devices. Европейската комисия ще следи за спазването на Intel. "Ангажиментите, представени от Intel се намери точният баланс, тъй като те позволяват запазване на конкуренцията, така и на полезния ефект на сливането," Хоакин Алмуния, вицепрезидент на Комисията, отговарящ за политиката на конкуренция, се казва в изявление. "Тези промени ще се гарантира, че ожесточената конкуренция се поддържа и че потребителите получават най-добрия резултат по отношение на цена, избор, и качеството на сигурността на ИТ продукти."

Прочетете повече на тази история в Slashdot.


Razer пача на лек ремонт DeathAdder Black Edition USB геймърска мишка

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/28/razer-trots-out-mildly-overhauled-deathadder-black-edition-usb/:
Когато имаш добър подвижен нещо, защо да спираме? Това е мантрата прилага за Razer Последният, който всъщност е третата DeathAdder да бъдат освободени. Може би си спомняте първоначалното се slinking обратния път през 2006 г. , с southpaws присъстват най-накрая се един от тях през март миналата година. Днес, за да отпразнуват годишнината Дърво на устройството, на Razer загуба на USB-свързани DeathAdder Black Edition. За всички намерения и цели, това е същото DeathAdder, че сме дошли да се обичат последното десетилетие, но с все по-така леко променени дизайн, който добавя без приплъзване гумени страни и изцяло черен цвят. Ще кораб в световен мащаб през следващия месец за $ 59.99 / € 59.99, като поръчките се вземат правилно ... за .. сега.

Продължавам четене Razer пача на лек ремонт DeathAdder Black Edition USB геймърска мишка

Razer пача на лек ремонт DeathAdder Black Edition USB геймърска мишка първоначално се появи на Engadget на Чет, 28-ми 1 2011 14:45:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Razer | Изпрати | Коментари

Дванадесет Юга BookArc за въздушен щанд cozies около вашия MacBook Air

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/28/twelve-souths-bookarc-for-air-stand-cozies-up-around-your-macbo/:
Дванадесет Южна е направил нещо като име за себе си от занаята неочаквано (и като цяло визуално приятен) аксесоари за всичко, Apple, но ouftit Последният ми изглежда особено излишно. В BookAir за Air е описан като вертикална стойка за MacBook Air , като ви дава възможност да издигне своя нов ултрапортативен изправен да се използват с настолен монитор и клавиатура. "Разбира се, ние трябва да вярваме, че само повърхностни познания на физическите лица са реален интерес към използването им MBA като десктоп подмяна, но хей, поне сега има стойка трябва да се вписват в тази категория. Тя ще бъде в продажба най-скоро за $ 39.99, с начален превози до главата следващия месец.

Продължавам четене Дванадесет Юга BookArc за cozies Air се изправи около MacBook Air

Дванадесет Юга BookArc за въздушен щанд cozies около вашия MacBook Air първоначално се появи на Engadget на Чет, 28-ми януари, 2011 15:07:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Дванадесет Южна | Изпрати | Коментари

Визуализира: периодичната таблица на Google на APIs

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/28/visualized-googles-table-of-apis/:
В света на Google APIs и инструменти за разработчици може да бъде объркващо, но компанията вече е най-малко донесе малко ред в хаоса с неговите собствени поемане на периодичната таблица на елементите . Както можете да видите по-горе, Android заема първото място обикновено запазени за водород по отношение на реалното периодичната таблица, а останалите програмни интерфейси и разработчик на продукти са групирани в съответните категории си - и, разбира се, свързани с интернет страниците си. Хит на линка по-долу да се провери на таблицата в интерактивна форма.

Визуализира: периодичната таблица на Google на APIs първоначално се появи на Engadget на Чет, 28-ми Януари, 2011 14:21:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Google | Изпрати | Коментари

Facebook Spammer глобени с $ 360 млн.

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ef6tBczpsUA/Facebook-Spammer-Fined-360-Million:
Анонимен читател пише "Facebook е била възложена 360 500 000 щатски долара като обезщетение срещу спамър Филип Porembski, които phished за вход подробности за най-малко 116 000 потребители Facebook и изпратени повече от 7,2 милиона спам съобщения на жертвите" онлайн приятелите си. Facebook, твърдят, че е получил над 8000 жалби от страна на потребителите в резултат на спам кампания, а повече от 4500 потребители е деактивирана техните сметки. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.


Motorola асансьори духа ни с нови Atrix 4G видео

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/28/motorola-lifts-our-spirits-with-new-atrix-4g-video/:
Се чувствате по този студ и мрачни януари? Е, нека Motorola "въведе" ви с новия си смартфон! В завоевател CES ние вече познаваме като Atrix 4G е получил първия си видеоклип промо от кораба-майка, като се подчертава своя лаптоп и мултимедиен HD докове (което ни дава достоен поглед на фиксирана интерфейс за двете), двуядрен процесор и свързаните с пълномощията игри , и, разбира се, че прекрасният QHD резолюция на екрана на самия телефон. Това е всичко е готово до много саундтрак повдигане, connoting всички прекрасни възможности и потенциал, който ни общо бъдеще смартфон притежава.

[Благодаря, engadgeteer]

Продължавам четене Motorola асансьори духа ни с нови Atrix 4G видео

Motorola асансьори духа ни с нови Atrix 4G видео първоначално се появи на Engadget на Чет, 28-ми януари 2011 година 13:42:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Pocketnow | източник Motorola (YouTube) | Изпрати | Коментари

Белият дом иска 1M електрически автомобили до 2015 г.

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/uS_7cSKYDEs/White-House-Wants-1M-Electric-Cars-By-2015:
coondoggie пише "The White House очерта широк план за осигуряване един милион от това, което нарича" напреднали технологии превозни средства "по пътищата до 2015 година. Повечето наблюдатели биха казали, че е едно добро начало, но дали е разумно изпълним? Следващата Белия дом бюджет ще включва редица инвестиции и съблазни да направи постижима целта на теория. Разбира се, не всички от тези разпоредби могат да правят рязани. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.


Sony Cyber-Shot HX100V и HX9V модели пропускам, superzoomers в големи и малки размери

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/28/sony-cyber-shot-hx100v-and-hx9v-models-leaked-superzoomers-in-l/:
Sony Cyber-Shot HX100V и HX9V модели пропускам, superzoomers в големи и малки размери
Две нови попълнения в Cyber-Shot линия са явно пропускат, и докато те не са може би дразнещото сетивата и някои други потребителска електроника компанията е успяла да се изпусна, преди обявяването им, ще ги доведе до вас по същия начин. На първо място е HX100V, един 30x зум (27 - 810 mm), компактен, че заимства някои характеристики и дизайн от Алфа линия. Той разполага с 16,2-мегапикселова гърба осветени сензор с обработка BIONZ способни да записват 1080p видео и, предполагам, има GPS някъде там също. Следващата е HX9V, на снимката по-долу, доста по-компактен компактен предлага това, което изглежда да е същото мегапикселов сензор 16, но закътани зад по-малък, 16x оптично увеличение. Тя също се казва, да се направи 1080p видео, но, уви, не разполагат с никакви улики за цената или наличността на един от двамата.

Продължавам четене Sony Cyber-Shot HX100V и HX9V модели пропускам, superzoomers в големи и малки размери

Sony Cyber-Shot HX100V и HX9V модели пропускам, superzoomers в големи и малки размери първоначално се появи на Engadget на Чет, 28-ми Януари, 2011 год. 13:09:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник LetsGoDigital HX100V , HX9V | Изпрати | Коментари

Nokia С5-03, пълен смартфон за 170 евро

Интересни новини разглежда в http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Още тази седмица ще представи някои от нововъведенията на финландската компания Nokia. Този път е ред на по-голям брат на С5-03 на Nokia C5 Nokia, мобилни, и представят преди известно време в Gizmos

В Nokia C5-03 се характеризира с терминален лек (тежи само 90 грама), който допълва своя предшественик със сензорен екран и някои други характеристики, които правят много Пълната цена смартфон пазар, който се предлага, 170 евро.

Освен на допир екран, 3, 2 инча, Nokia C5-03 включва 5-мегапикселова камера, която позволява на видео, радио и GPS връзка, Bluetooth, WiFi и USB.

Що се отнася до паметта, Nokia C5-03 разполага с 40 MB вътрешна, които могат да се превърнат в до 16 GB, ако използвате микроб карта, въпреки че серията ще включва 2 GB

Като операционна система Nokia C5-03 работи на Symbian 1, който беше известен досега като Symbian S60. Устройството меню предлага добра колекция от икони, които осигуряват пряк достъп до поща и социални мрежи.

Някои приложения Гвоздеят на програмата на Nokia C5-03 са достъп до Nokia Music Store и Ovi Store, от който можете да си купите музика и приложения за телефони Nokia. От друга страна, Nokia C5-03 предвижда показване на всички видове документи на Microsoft Office, PDF и цип.

Цената на Nokia С5-03, както казах, ще е 170 евро.

Спам Текст преждевременно взривява атентатор самоубиец

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/dHycWI3zvAQ/Spam-Text-Prematurely-Blows-Up-Suicide-Bomber:
Хю Пикънс пише пише "план при самоубийствен атентат да детонира експлозивите в центъра на Москва в навечерието на Нова година е осуетени, когато тя получи неочаквано съобщение спам текст, който я накара смъртоносен товар да взриви твърде рано. Съобщение, желае си щастлива Нова година дойде часове преди неназован жена е да компенсира си за самоубийство колан в близост до Червения площад, акт на тероризъм, които биха могли да убият стотици хора. ислямистки терористи в Русия често използват мобилни телефони като детонатори. манипулатор на атентаторите е, което обикновено се гледа негова отговорност, изпраща на бомбардировач на текстово съобщение за компенсиране на взривни пояс в момента, когато това се смята, те могат да нанесат максимално жертви. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.


Суперкомпютър напредък Забавя?

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/2l2CIur01wQ/Supercomputer-Advancement-Slows:
kgeiger пише "През февруари 2011 издаването на IEEE онлайн спектър, Петър Kogge, един IEEE сътрудник и преподавател по компютърни науки и инженерство в университета в Нотр Дам, очертава защо няма да видим exaflops компютри най-скоро. Като начало, отнема 67 MW (оптимистична оценка) ще направи много топлина. заключава той, "Така че не очаквайте да видите суперкомпютър възможност за достигане на квинтилиона операции в секунда появи в скоро време. Но не губят надежда, един от двамата. [...] Докато на проблема в ръка може да се раздели на отделни части, които могат да бъдат решени самостоятелно, огромна сума на изчислителната мощност могат да бъдат събрани подобно на изчислителни облаци вече работи. Подобна стратегия може да позволи на виртуална exaflops суперкомпютър да се появяват. Не би било това, което DARPA поиска през 2007 г., но за някои задачи, тя може да служи добре. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.