петък, 28 януари 2011 г.

Diamond форма суперкондензаторите може да доведе до по-бързо зареждане, по-висок капацитет батерии

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/27/diamond-shaped-supercapacitors-could-result-in-faster-charging/:
Diamond форма суперкондензаторите може да доведе до по-бързо зареждане, по-висок капацитет батерии
Свръхпроводници премине електричество с нула съпротивление и да направи неща оборотни средства. Superfluids са нула вискозитет и да изкачват отвесни стени да избяга контейнери. Суперкондензаторите ? Ами, те не правят нищо чак толкова драматичен, но те могат да доведат до батерии, които по-бързо зареждане и държат повече такса от всякога. Кондензатори като цяло трябва да тичам на баланс между капацитета и бързо зареждане, но тези фантазия тези с формата на диамант nanopores в зеолит-шаблонни въглерод, разработени в Университета Тохоку в Сендай, Япония, се казва, че предлагаме най-доброто от двата свята. Колко хубаво? Мобилни телефони за поемане на отговорността за минути, електрически автомобили с по-дълготрайни батерии, както и безплатен Супермен Underoos за всички. Естествено че няма думата, когато тези неща може в действителност да избяга от лабораторията и се показват в реално батерии, но вече знаеше, че не сте го направили.

Diamond форма суперкондензаторите може да доведе до по-бързо зареждане, по-висок капацитет батерия първоначално се появи на Engadget на Чет, 27-ми януари, 2011 20:16:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink PhysOrg | източник Вестник на Американското дружество Химическа | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар