вторник, 19 юли 2011 г.

Може Дугорочна истраживања преживети долазак доба буџетске штедње?

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/7sMIzyM14nQ/Can-Long-Term-Research-Survive-the-Coming-Age-of-Austerity:
Хју Пицкенс пише "Алексис Мадригалски пише да се сви слажу треба науке и технологије & Р, али када буџети се чврсто, истраживања квантне тачке или основне силе које изазивају земљотреси је тешко држи линију против здравствене заштите, или пореске олакшице за најбогатије Американци Различите земље предузимају различите приступе Јапану се фокусира на најелитнијим истраживачи, дајући и до 50 милиона долара на 30 различитих људи Друге земље су само одустајање од неких области истраживања да се фокусира на друге;... на пример, САД честица физичари који ће провести своје каријере покушавајући да вози из задњем седишту као наш европским колегама води Ларге Хадрон Цоллидер Трећи приступ може бити да се смањи технолошких вишкова у истраживању.. "Идеја да се обезбеди финансирање у већем броју кључних области које би се избегло дуплирање је да створи посвећен истраживачких центара, где је неколико истражитеља могу да раде паралелно на комплементарне теме, 'пише Јерг Хебер "Ако то урадимо мање истраживања треба да то урадите.. И коришћење ова криза да мислим о нашим истраживачка инфраструктура не мора бити лоша ствар. Треба посматрати као прилику да се реформише академског система истраживања у више свеобухватан и темељан начин него академске заједнице и политичари обично се усуде да мисле о "."

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


иРивер Прича ХД преглед

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/07/19/iriver-story-hd-review/:
Када је откривена јос у јануару , прича ХД иРивер први улазак у САД е-читач тржишту, хвалио све врсте узбудљивих технологија, укључујући "ХД" екран и соупед-уп (у е-читач смислу) процесору. Ствари су се промениле у протеклих шест месеци, делимично захваљујући новом кутак и Кобо уређаја. Друге недеље, међутим, иРивер извадио бета верзију изненађење које су се претвориле доста главе: партнерство са Гоогле претраге књига . Да ли су ове особине довољна да би компанија конкурентна у већ претрпаним тржиште доминирају запалити ? Сазнајте одговор на све то и још у разматрању испод.

Наставити читање иРивер Прича ХД преглед

иРивер Прича ХД преглед првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 19 Апр 2011 14:00:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | | Емаил ову | Коментари

Думпстер Погон: Фајл-Дељења за ваш дигитални отпад

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/wx2ji0nRZ-E/Dumpster-Drive-File-Sharing-For-Your-Digital-Trash:
Анонимни читалац пише "Думпстер Дриве је дељење датотека апликација која рециклира дигиталних датотека преко контејнера ронилачке као модел за рециркулацији нежељене објекте. Думпстер диск омогућава и другима да копају кроз датотеке које избришете на рачунару у пасивне филе-схаринг мрежи Уместо да једноставно брисање података са вашег рачунара, софтвера. омогућава корисницима да прошире животни век њихових нежељених фајлова и проследите их другима. " Нисам сигуран колико је корисна је ово, али мислим да је то уредан идеја.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


ФБИ-ја извршава Национална РАИД анонимних чланова

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/YPjpYpd8xLg/FBI-Executes-Nationwide-Raid-of-Anonymous-Members:
Номинеи и сурај.сун пишу са вестима о националном рације анонимних чланова. ЦБС наводи да напада дошло у Калифорнији, Њу Џерси, Флориди и Њујорку. Најмање 12 било хапшења са 15 налозима погубљен. Сигурно је то нема никакве везе са њиховим недавним инфилтрације одређене фирме.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Русија лансира Одложено Радиотелесцопе

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/1v5b9_yFj1Y/Russia-Launches-Delayed-Radiotelescope:
Анонимни читалац пише "Јуче Радиоастрон Спектр-Р сателита успешно лансиран са Бајконура космодром је први пут постао покретање астрономских сателиту у 25 година за Русију.. То је мисија је да тражи Универзуму за црне рупе, квазари, пулсари, и друге мистериозни објеката помоћу високо елиптичан орбиту око 340.000 КМ, јер је ће спровести запажања интерферометар (у комбинацији са глобалном терену мрежа радио-телескоп), са изузетно високим угаоне резолуције.. очекивани животни век пројекта је 5 година али је креатори се надају да рад најмање два пута толико дуго. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Салвете и Историја Етхернет, Цомпак, Фацебоок

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/cFmSlzi1qsM/Napkins-and-the-History-of-Ethernet-Compaq-Facebook:
алпхадогг пише "Салвете заправо не стека до добро против хард дискове или чак дискете за очување података током времена. А неки од технологије и пословни свет је најтрајнијих идеје каже се да су барем стекли својим почиње као скице на вечеру или коктел салвете (што је у ствари били су инспирација за 5 ¼ дискета је величине). Роберта Меткалф рано Етхернета дијаграме из дана у Ксерок ПАРЦ-назад у раним 1970-их може бити најпознатији убрус скице у технолошкој индустрији, али постоје салвету приче које укључују цомпак, Фацебоок @ кући и више "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Валл-Е робота направљен са ЛЕГО Миндстормс

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/WiJL267e7OQ/Wall-E-Robot-Made-With-LEGO-Mindstorms:
Анонимни читалац пише "Монтреалски заснован на Произвођач Марк-Андре Базергуи је створио стварног живота Валл-Е робота користећи скуп мотора и ЛЕГО Миндстормс НКСТ комплет 20цм високи Валл-Е користи 5 РЦКС моторе и 3 Полуге за померање. и трансформисати као анимирани лик, а то је Базергуи преко 250 сати да се изгради још импресивније је да Валл-Е се може даљински контролисати да се крећу, покупи ствари и поглед горе и доле.. Алтернативно, може се програмирати да се креће на своју сагласност. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Сони Ерицссон КСПЕРИА Про слајдове преко ФЦЦ, унтра се испоставило

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/07/19/sony-ericcson-xperia-pro-slides-through-the-fcc-gets-turned-ins/:
Сони Ерицссон КСПЕРИА ПРО
Прошло је дуг пут за Кспериа Про , али мало клизна КВЕРТИ телефона из Сони Ерицссона на крају изгледа да је близу пуштање на слободу. Након добијања манхандлед , позира неколико снимака гламура , а иде горе за унапред наручити , 900МХз и 2100МХз ХСДПА пријатељски телефон има, неколико месеци након откривања, глидед кроз ФЦЦ. Наравно, они бендови не раде амерички фанови СЕ Андроид прилагођавања много добро, али, на плус страни, Про сада изгледа да спортске АНТ + за све ваше потребе фитнес праћење. Нажалост, септембар датум испоруке још увек стоји, тако да наши пријатељи преко баре ће управо бити стрпљиви.

Сони Ерицссон КСПЕРИА Про слајдове преко ФЦЦ, добија окренуо наопако првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 19 Апр 2011 09:59:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор ФЦЦ- , (2) | Емаил тхис |

БлацкБерри приручника ажурирање доноси рар екстракције, више складиштење опције за прилоге

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/07/19/blackberry-playbook-update-brings-zip-extraction-more-storage-o/:
РИМ сигурни да се брзо ради на томе да доведу своје 500.000 војника Плаибоокс БлацкБерри до функционалне ст. __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__ Је било на тржишту за три кратка месеца и већ је подешен тако да прима своју четврту софтвера ажурирање . Ово урадили идите 'круг, компанија РИМ је додао могућност да сачувате прилоге на СД картице или интерне меморије телефона, екстракт фајлови рар од емаил (иако ћете морати да користите моста и порт са вашег БлацкБерри смарт телефона), приклијештити-на- зум карактеристика за видео приказивање и - добитник награде Дух - портрет Преглед за фотографије. Такође, софтвер сада подржава 15 додатних језика - одлична вест ако говорите галицијски. Ако планирате на брање ову КНКС картицу, добићете в1.0.7 ажурирање као део процес подешавања. Тренутни власници могу да чекају ажурирање обавештења или само га повуците ручно. Дакле, шта чекате? Набавите преузимање.

БлацкБерри приручника ажурирање доноси рар екстракције, више опција за складиштење прилоге првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 19 Апр 2011 11:02:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк МобилеБурн | извор БлацкБерри блог | Емаил тхис | Цомментс

Анонимни за јавност Туе, Невс оф тхе Ворлд порука е-поште

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/cTXFbrw-DPQ/Anonymous-To-Release-Sun-News-of-the-World-Emails:
силицонбитс пише "Након што хакован Руперта Мардока је водећи вестима сајт, тхесун.цо.ук, и преусмеравање своје читаоце да спооф стране предње и ситна крађа своје е-маил сервере, Анонимни" незванично усник, Сабу, открио је да је група "седи на [ сунце и НОТВ је] е-пошту "са саопстењу број анонимних & можда и више долази у неколико сати. Иако је сајт већ предузете доле, е-маил издашност је вероватно да ће бити потенцијално више штетно са Сабу ослобађање детаљима два Сунца прва три радника, Ребека Вејд и Бил Акасс, уредници некадашњи Сунца и Невс оф тхе Ворлд, односно, као и Ли Велс & Дени Роџерс, Уређивачки Подршка менаџер у Невс Интернатионал и Сун Онлине Уредништво менаџер респективно, као дегустатор онога што долази следећи. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Компанија Фујитсу жели да истисне заснованих на локацији апликације, да их повући назад

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/07/19/fujitsu-wants-to-push-out-location-based-apps-pull-them-back-ag/:
Можда, само можда, овај бежичну технологију у развоју у компанији Фујитсу има смисла. Када ходате домету НФЦ- сензора или ГПС координате, облак заснован систем узима слободу гура локације релевантних апликације на свој телефон или __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__. Унесите музеј, на пример, и Ви ћете аутоматски добити своју апликацију водича. Ваш уређај може да ни се да раде као вирусне предајник, ширећи апликацију на телефонима других посетилаца. Коначно, када одете, сви блоатваре само магично нестаје. Алтернативно, музеја маркетинга згодно заборавља да конфигурише ово последњи корак, случајно сте знаци до своје гласило и узима донације из вашег ПаиПал рачун, док је шансу. Смо очигледно ће наћи ово прилично забрињавајући, осим ако није музеј диносауруса .

Компанија Фујитсу жели да истисне заснованих на локацији апликације, извуците их поново првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 19 Апр 2011 10:31:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк ТецхЦрунцх | извор Фујитсу | Емаил тхис | Цомментс

иПхоне 4 преживљава пад са џеп Скидивер је

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Qnen5ORCO14/iPhone-4-Survives-Fall-From-Skydivers-Pocket:
триплеевенфалл послати у везу са прича која ће сигурно бити основа за наредни иПхоне 4 комерцијални. Од чланак: ". ИПхоне Јаррод МцКиннеи је 4 - ноторно крхка уређај - напукла када су његове 2-годишњи је покуцао офф купатило полице Тако је лако видети зашто МцКиннеи, 37-годишњи у Минесоти, бити ' само апсолутно шокиран "када је тај исти телефон је преживео пад из џепа -. док је он био падобранство од 13.500 метара"

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.