петък, 13 май 2011 г.

ЛимеВире измирује: су Гоогле и Амазон Следеће на Етикета РИАА?

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/wyXTy859zKE/limewire-settles-are-google-and-amazon-next-on-riaas-docket.ars:

ЛимеВире, угашене сервис за дељење датотека, а њен власник се слажете да плати издавачке куће $ 105 милиона долара до краја 5-годишњи ауторских права-тужбе.

Насеље, прво преноси ЦНЕТ , дошао је четвртак током друге недеље суђења у коме Њујорку жири је седео да се утврди колико Рецординг Индустри Ассоциатион оф Америца треба да добије плаћени. ЛимеВире суочени више од $ 1 милијарде на име одштете . Закон о ауторском праву дозвољава штету до 150.000 долара по повреду.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Љут на: Може ли Нови интимности Привреда Сачувај музичку индустрију? (ТЦТВ)

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/UQ8dkDg1Xts/:
Арраи

Да, постоје Технологија Стартупс у Нигерији. Ево моје омиљене.

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/oBlrx6xH-0M/:
Арраи

Нови иМац вас ослобађа од тираније (и практичност) сервисирања своје хард дискове

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/05/13/new-imac-frees-you-from-the-tyranny-and-convenience-of-servici/:
иМац 2011
Издавање јабука контролишу већину аспекте своје искуство рада на рачунару је само чињеница живота за Мац вернике, али друштво може имати отишли ​​предалеко за неке са најновијим иМац освежавања . Желите ли да замените да је хард диск за веци једну или замени мртвог диска? Имате ништа друго него да иду директно на Аппле захваљујући новим власничким кабл и специјални фирмваре-а. Стандардни 4-пински САТА конектор је замењен са 7-пински конфигурације који спречава да се прикључите било какав стари хард диск, и без тог магичног фирмвер иМац неће ни да покрене. Запамтите, ово је компанија која мисли да замене батерије је најбоље препустити професионалцима , користи прилагођени БИОС-а да вас спречи да користите ОС Кс на не-Аппле хардвера, а приморан компаније да стави кочнице на ССД-надоградња за МацБоок Аир . Заиста, ми смо некако изненађени иМац вам не шок када покушате да га отворите при.

[Хвала свима који су послали ово у]

Нови иМац вас ослобађа од тираније (и практичност) сервисирања своје хард дискове првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 13. мај 2011 15:38:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк МацРуморс | Соурце Други свет рачунарство блог | Емаил тхис | Цомментс

Решење доноси Нетфликс више (укорењена) андроид корисници

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/05/13/workaround-brings-netflix-to-more-rooted-android-users/:
Ми смо већ имали успеха добијање Нетфликс за Андроид и да се приказују на званично није подржан телефон ( Баја Кс ), али оне нису у могућности да се то једноставно рад трансфер и инсталирањем АПК. сада имају другу опцију. Као што неки људи на Реддит су открили, можете да измените само наизглед неколико подешавања система да би ваш телефон (или Кутак боја, по том питању), мислим да је то заправо ХТЦ Г2, што је очигледно све што је потребно да задовољи Нетфлик Апп. Он не ради са сваким телефоном, наравно, али сасвим мало изгледа да је имао успеха са њом. Нажалост, за неке, такође ћете морати прво да корен свој телефон да би те измене, али су кораци су прилично једноставна када сте то урадили. Хит на линк испод за све детаље, и обавестите нас како се то ради за вас у коментарима испод. Само запамтите: Када сте у недоумици, направите резервну копију.

Решење доноси Нетфликс више (укорењена) андроид корисници првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 13. мај 2011 15:58:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Тецхланд | Соурце Реддит | Емаил тхис | Цомментс

Самсунг Сипати 4Г преглед

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/05/13/samsung-infuse-4g-review/:
Ми само улазак у јеку пролећа, цвећа и цветање скеетерс грицкање, али већ је било велико годишње за Самсунг - Ако игноришемо целу ствар тужбу . Само пре неколико недеља компанија достављена нам наш највећи бодовања Андроид телефон ипак, Галаки ИИ и, док је тај телефон није појавио на америчке обале, били смо украсиле са Баја пуњења , која нуди ЛТЕ брзина, јака батерија, и на уговору и цену који благо прелази његов дизајн.

Није тако са најновијим нападом компаније на америчких носача авиона. То је улити 4Г, то је $ 199 на уговору, и то је дефинитивно врхунски осећај. Она чак изгледа мало као С ИИ - ако разрокост. То је сопствени телефон, међутим, 4,5-гигант инчни екран екран издвајајући га од својих претходника, а џиновска батерије у њој даје обиље живота. Али, да ли је заиста тако добра као што изгледа?

Галерија: Самсунг улити 4Г

Наставити читање Нокиа улити 4Г преглед

Самсунг Сипати 4Г мишљење првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 13. мај 2011 16:30:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | | Емаил тхис | Цомментс

Адобе лансира приватности контроле у ​​Фласх Плаиер-а 10,3

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/wCZn6x6hvHc/Adobe-Rolls-Out-Privacy-Controls-In-Flash-Player-103:
адееларсхад82 пише "Адобе је објавио Фласх Плаиер-а 10,3, што укључује побољшане контроле за приватност како се прате активности Корисници сада могу јасно локално складиште - понекад се називају" Блиц колачиће "-.. о верзијама програма Цхроме, Интернет Екплорер и Фирефок Блиц колачиће, или локални Схаред Објецтс, направио наслове прошле године када је Федерална комисија за трговину је објавио извештај који је позивао у прегледачу одлука да укључи "не прате" опције у своје производе Ференцварош је такође поменуо због тога што је Адобе. колачиће које је прикупио Блиц су прикупљени, без обзира на подешавања у прегледачу. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


У фокусу: налик на пипак, налик на пипак!

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/OB5s5h1yapo/tentacular-tentacular.ars:

Као Арс тима сазива за два дана од састанка у Чикагу, ми смо достизање назад у прошлост да вам донесе неке од наших омиљених текстова из прошлих година. Овај комад је претходно водио од 1. априла.

Коме треба још једна предвидљиво Ламе лажне вести које ће улепшати њихов 1. априла? Не Цтхулху, створење исконском ноћну мору, који је одустао од стране наше канцеларије у Чикагу пре неколико недеља са предлогом да није могао да одбије.

"Лажних вести је тако 2007", рекао је његов глас како је одјекнуо око унутра мој мозак Пан. Цтхулху је Лоунгинг у резервни фотељу да нико нема, јер је имао храбрости да седне у, осветљеном цигару махао у једном Тентацле како је он говорио. "Размишљам:.. НЕШТО Ауесоме, глуми Ме Са избора и ВИШЕСТРУКА завршетака."

"Као врста интерактивног текстуална авантура сви смо прочитали како деца?" Упитао сам.

"Да, али једна за одрасле геекс који се одржава у Вегасу и КАРАКТЕРИСТИКЕ КАБИНА комади, лудило, и могућност чишћења мој Тентацле џема за целу вечност ТАКОЂЕ, ПЕВАЊЕ Давид Погуе и Сергеј. Брин. Ношење јетпацк".

"То, погрешити, звучи као да имате све ово испланирано".

Цтхулху откинута Манила фолдер негде у не-еуклидске геометрије свог манбаг и пао је на мом столу са туп ударац.

". 20.000 речи Ауесоме не морате чак ни да ми плати само желим ИЗЛОЖЕНОСТ Тако да сам може да задовољи Цхицкс ДА ли сте икада били Р'ИЛЕХ једној речи... Досадна"

Ја окренуо кроз скрипт-ни упола лоше за нешто што је написао створење који је потрошио, према свим поузданим рачуне, највећи део свог времена мртвих, али сања.

"Види, ја не могу да вам гарантујемо епски. Мислили смо о покретању Бен Лажна преглед Дуке Нукем Форевер поново ... "

"Хром." Цтхулху променио у својој фотељи, остављајући трагове муља на седишту. "Ово је боље ТАКОЂЕ, нећу ПРАЗНИК НА мозак АКО МИНА Рун уместо.."

И заиста-који би могао тврдити са том логиком?

Налик на пипак, налик на пипак!

"Шта је са Геекс и сланином?" питате се како сте само стоје испред главне изложбе сали Опулентиум Ројал, Вегасу "Најновији споменик вишак.

Направљен у облику масивне 1950 је НЛО, хотел сквотовима на парче пустиње као натприродно метала бубуљицу, своју Револвинг купола становање изненађујуће добар Стеакхоусе. Опулентиум има све дискриминаторске странца отетог пожелети, осим анални пробингс-мада сте провели пре зоре сати учења да би седница на Бакара столовима произведе сличан осећај од укупног броја прекршаја.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Хипстер вентурес? Ламе име за добра идеја покретање евра Стартупс У долини

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/VENfmgfD_y0/:
Арраи

Прекида Њујорку: Пуна агенда

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/r7Zvf2EkoQc/:
Арраи

Бивши Иахоо и Миспаце ексецс Подићи $ 3М За мала демона

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/2Mw7eTZbxBM/:
Арраи

Схапеваис Застакљени Керамика направити 3Д штампани објекте можете јести офф

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/05/13/shapeways-glazed-ceramics-make-3d-printed-objects-you-can-eat-of/:
видели смо их испљунути фенси стаклене вазе и ситне беле страндбеестс , а сада 3Д тхинги произвођачи су испумпавање цутеси со и бибер схакерс. Они Хипер-бели зечеви сјајна слици горе су неки од првих спаунс од Застакљени керамике, ново кован хране безбедни материјал доступан од Схапеваис. Глазиране керамике су испаљена у рерни или сушаре као што су традиционалне керамике и онда обложени олова не-токсичан сјај - резултат је храна-безбедно може рециклирати, а отпорна на топлоту и до 1000 степени Целзијуса. Нови материјал је сада доступан за Схапеваис дизајнера и да ће бити до 12. августа, након чега ће одлучити да ли компанија своју вредност око чувања. За сада можете да Преситити свој апетит за 3Д штампана сјајна бела јела кликом извор линк испод.

Схапеваис Застакљени Керамика направити 3Д штампани објекте можете јести офф првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 13. мај 2011 14:43:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Њујорк тајмс | Соурце Схапеваис | Емаил тхис | Цомментс

Гоогле И / О гаф: __Б__ф72300ц3дц5е05е07бб70524887цдд39__Е__ 10,1 ограничено издање неће радити са ОС Кс, Виндовс је употребљивост неорганизован

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/05/13/google-i-o-gaffe-galaxy-tab-10-1-limited-edition-wont-work-wit/:
Знате ли шта је цоол? делили 5.000 андроид __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с на ваш највернији програмери на Гоогле-И / О . Знаш шта није кул? Делили 5.000 андроид __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с који не може да учита фајлове на њих. Веровали или не, то је управо оно што се догодило у недељу сам овај / О конференцији, на којој хорде девелопера делиле __Б__ф72300ц3дц5е05е07бб70524887цдд39__Е__ 10,1 Лимитед Едитион " који се тренутно нису интерфејс са ОС Кс и има кит од време то урадите са оперативним системом Виндовс 7. Током наше почетне утакмице музике Бета , приметили смо да је наш Мацбоок Про (ОС Кс 10,6) не би у ствари признати __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__, чак и након инсталирања андроид пренос датотека. С обзиром да нисмо заиста потребно да функционалност за сврху члана је рекао, ми смо га бацили у други план.

За оне који не знају, андроид Филе Трансфер је мала апликација која је потребна за пренос садржаја са Андроид ОС Кс и 3,0. Страствени корисници Фроио и __Б__47ф57д6ае0д8б8ф30е0544992ф9804е4__Е__ може бити запрепашћени да ће било који уређај купују __Б__2815е498б71е465ц80е19де1еб264619__Е__ захтевају комад софтвера за интерфејс са њом, али хеј - ту је. У сваком случају, чини нам се да најновију верзију Андроид трансфер фајлова не укључује личне уређај за Самсунг до сада необјављене Картица 10,1, а ако ћете подсетимо, Стандард Едитион за ову ствар није најављено да удари рукама потрошача до 8. јуна. Без обзира на оно што смо покушали трикова (инсталирате Мац верзији од Киес мини, на пример), нисмо могли да добијемо један Аппле-у стабилна да признају ствар. У једном случају, Мац-посматра као уређај "Самсунг модем" у оквиру Умрежавање окну - то је као блиски као што смо могли доћи за добијање две да се друже. АллТхингсД с ИНА Фрид је рекао јој Картица 10,1 ЛЕ је само препознати као Камера попут уређаја у отвор.

Преко на Виндовс стране, ствари су само маргинално мање страшно. Имали смо неколико Винтел кутија отворено одбијају да играју лепо са овим "мистериозним УСБ уређаја," док други више потребна рестартовања и возач претраживачима да коначно га монтирати као екстерни уређај за складиштење - и само са УСБ Дебуг инвалидитетом. Позитивна страна је да су они са стрпљењем (и Виндовс 7 бушење) може да се нада један метод трансфера, али је свакако мање од идеалне.

Ми смо сурмисинг да је Гоогле-ов кувања се нова верзија Андроид трансфер фајлова као и ми говоре да ћемо се побринути проблема са компатибилношћу, надам се много пре него што потрошачима да видите ове почетком јуна. Али, за програмере у овде и сада? Престаните губите поподне покушава да схвати зашто је Мац једноставно неће да сарађују, и дајте да Уин7 систем мало љубави.

Гоогле И / О гаф: __Б__ф72300ц3дц5е05е07бб70524887цдд39__Е__ 10.1 Ограничено издање неће радити са ОС Кс, Виндовс употребљивост је недоследан првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 13. мај 2011 15:10:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Мали Девс Нападнут преко у-Мен патенте Куповина дугме

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Vib4vNAFZzY/Small-Devs-Attacked-Over-In-App-Purchase-Button-Patent:
Тхорнбург пише овај одломак из приче на МацРуморс: "Јуче смо примили реч из Роб Глоесс рачунара ЛогицКс ... да је добио претеће правних докумената патента тужбом над употребом дугмета" надоградњу "у Лите верзији његов захтев повезивање корисника на Апп Сторе, где су могли да купите пуну верзију "Наша апликација, микс и каша. има заједнички модел ограниченог слободног, Лите, верзија и пуну верзију која садржи све функције Речено нам је да. дугме које корисници кликну на надоградње апликација, односно везују на пуну верзију на Апп Сторе је у супротности са УС патент 7222078 бр. Нисмо могли да верујемо, надоградњу дугме!? " Патента у питању је поднета у децембру 2003, као део серије о наставак ранијих патената датира из 1992 патента је одобрен на Дан Абелов, који је продао свој Богат портфолио патената одржавања фирме Лодсис у 2004.. Лодсис је заиста Компанија издавање претње тужбом у вези патента у питање. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Књиге: Коришћење ЦивиЦРМ

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/cn8TqWkXQcI/Book-Review-Using-CiviCRM:
Херсхел Робинсон пише "новој књизи објавио Пацкт издаваштво зове Коришћење ЦивиЦРМ дефинише ЦивиЦРМ као" Веб-басед, опен соурце Уставотворна Релатионсхип Манагемент (ЦРМ) систем, који је посебно дизајниран да задовољи потребе за заступање, непрофитних и невладиних организација '. Оно што се не помиње у овој дефиницији је да ЦивиЦРМ је велики и сложен пакет са обиље могућности -. Остатак ове књиге се бави откривањем и објашњава како да их користите " Прочитајте испод за остатак прегледа Херсхел је.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Једите мозга, избегавајте пушака: АРС игра Зомби јамб

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/-cUpPPNPMQY/eat-the-brains-avoid-the-shotguns-ars-plays-zombie-dice.ars:

Ја у незгодне ситуације који желе да поделе своју љубав зомбија са мојом децом, али је налаз да је већина ставки у свету зомбија не одговара за било кога испод 10 година старости. Када сам видео Зомби коцкица на продају у моју локалну продавницу Гаминг о слободном стрип дан, знао сам да сам коначно нашао оно што сам тражио: игра у којој сам могао да претендује да једе мозак недужних људи са мојим осам година Дечак без њега ожиљке за цео живот.

Ово је игра која се заснива на срећу и ризика-вс-РЕВАРД механичар који могу довести до неке напете тренутке. То је једноставна игра да науче да играју, дајући му широк апел за млађе играче и свако ко воли зомбија. Хајде да погледамо.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Маилгун подиже $ 1,1 милиона за његово Твилио за е-пошту "

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/wMaXrBTdft0/:
Арраи

Гоогле Вести иде Локално он Мобиле: Уведен "Новости Неар Иоу '

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/0s6544Yq3aA/:
Арраи

Енгадгет Подцаст 239 - 05.13.2011

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/05/13/engadget-podcast-239-05-13-2011/:
Енгадгет Подцаст
Да ли И'алл као што су Гоогле ствари? Ако не, да ли заиста мрзе Гоогле-ствари? У сваком случају, добро. Имамо ли покривен. Ми ћемо вам дати више разлога да им рукавицу или гХате њих, јер имамо скоро пун сат брбљања о свим стварима које је ове недеље: апликације, надоградње, хардвер, и добру стару кампања усмерена против њих. Ту је и неке добре вести у виртуелном грли и љуби простора, за које мислимо да ћете наћи тешко да мрзе. То је време да засија: Кликните на тај линк.

Домаћин Тим Стевановиц
Гости: Мириам Јоире, Брајан Грејач
Продуцент: Трент Волбе
Музика: Те Волим лош

00:00:55 - Нетфликс издања андроид апп за избор ХТЦ телефоне, Нокиа Некус С
00:09:00 - Фацебоок и признаје запошљавања ПР-фирма са Гоогле-тест
00:12:21 - Мицрософт куповину Скипе-а за 8,5 милијарди долара постаје званични
00:17:49 - Гоогле-Музика Бета Валктхроугх: шта је то и како ради (видео)
00:21:00 - Гоогле-Музика Бета у односу титана стриминг музике простор: графикон
00:24:00 - Уводник: Енгадгет на Гоогле-у музику и филмове за Андроид
00:27:00 - Шта застоју преговора између Гоогле-а и музичке индустрије? (Савет: новца)
00:31:05 - Гоогле додаје Нетфликс, ИоуТубе подршку, ту су Гмаил, Цалендар и Доцс да Цхроме овог лета, цене хардвера на $ 20 месечно
00:36:48 - Званични Самсунг открива Цхроме Лаптоп - Серија 5
00:38:05 - Гоогле је представио Ацер Цхромебоок: $ 349, 11,6-инча са 6,5-сат батерија
00:40:42 - Уводник: Гоогле разјашњава Цхромебоок претплате, можда управо променио индустрију
00:46:41 - Гоогле најављује Андроид 3,1, доступно на Веризон Ксоом данас
00:49:50 - Моторола ВиФи Ксоом да андроид 3,1 ажурирати у "наредних неколико недеља" (упдате: сада)
00:50:03 - Гоогле ТВ добијање андроид 3,1 и тржиште овог лета, компаније Сони, Визио, Самсунг и Логитецх уграђене
00:50:25 - Гоогле-Сладолед Сендвич долазе у К4 2011 да смартпхоне и сл __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с
00:52:13 -

Енгадгет Прикажи враћа петак, 27. маја - освоје карту за снимање!

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/05/13/the-engadget-show-returns-friday-may-27th-win-a-ticket-to-th/:
После месец дана сна, Енгадгет Прикажи се вратио! Ми смо снимање у две недеље, у петак, 27. маја у 6:00 пм Уредник главни Тим Стивенс ће се придружити и специјални гости Џастин и Цхрис МцЕлрои донацију од наше сестре публикације Јоистик , који ће бити добијање нас пумпа се на Е3. Такође ћемо говорити Нет Неутралити, узимајући поглед на публику-сурф КВОП медвед, и добијање неке руке на време са инди ормана Бабицастле видео-игре. Ох, и неће бити посебан музички перформанс Нарвхалс звука , као и поклона и других изненађења! Искрено, то може бити превише забавно за једну емисију.

Прикажи Енгадгет је спонзорисано од стране Спринт и одржаће се у нашем новом, интимнију Њујорку студију, тако да ако желите да ступите у, морате да освојите карту унапред. Али не брините, ако не можете добити тамо у лице ћемо имати преузимање се убрзо након снимања.

Спринт такође нуди гарантовано карте за Енгадгет Прикажи на снимање првих 50 такмичара који су текст "Енгадгет" на 467467 или унесите Онлине! Стандардни текстуалних порука стопе примењују. Кликните за Службеном правила и видите како да унесете мрежи.

Ако живите изван Три-Стате области (НИ, Њ, ЦТ), можете да унесете онлине шансу да освоје путовање за две у Њујорк да присуствује Енгадгет Схов. Стандардни текстуалних порука стопе примењују. Кликните овде да бисте унели.

Ево све детаље ако победите карту:
  • Овај догађај је све узрасте
  • Ми ћемо отворити врата и почели седење у 5:15 по подне 27. маја, а снимање почиње у 6:00 часова. Ми ћемо бити затварања врата у 5:50 АМ.
  • Молимо Вас да легитимације са фотографијом са вама да тражи своју карту
  • Прикажи Дужина је око сат времена
Ако сте члан медија који жели да присуствује, контактирајте нас на: енгадгетсховмедиа [ат] Енгадгет [дот] цом, и ми ћемо покушати да вас угостимо. Сви остали медији не-питања се могу послати на: енгадгетсхов [ат] Енгадгет [дот] цом.

Претплатите се Прикажи:

[ иТунес ] Вести Прикажи директно у иТунес-у (м4в).
[ Зуне ] Вести Прикажи директно у Зуне Маркетплаце (м4в).
[ РСС М4В ] Додај Енгадгет Прикажи хране (м4в) на ваш РСС агрегатор и да га аутоматски испоручена.

Енгадгет Прикажи враћа петак, 27. маја - освоје карту за снимање! првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 13. мај 2011 14:00:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | | Емаил тхис |