петък, 13 май 2011 г.

Роботски колица користи 3Д Имагинг да 'види' за слабовиде кориснике

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/05/13/robotic-wheelchair-uses-3d-imaging-to-see-for-visually-impaire/:
Можда нећете моћи да је контролише са вашег ума , али то роботски колица из Шведске Лулеа Универзитета за технологију и даље може да понуди нешто што само пар других може - ". видику" Столица користи ласерски сензор за генерисање 3Д мапу на своју околину, што се онда преноси на на плочи хаптичког робота, што омогућава роботу да покупите и идите на њеном путу у околини било које препреке. Студент оштећеног вида већ је чудна се за спин и рекао да осећа "сигурном", док путују кроз ходнике гужве, у односу на искуство "Коришћење белог штапа." Лулеа инжењери, међутим, још увек имају неке фино подешавање да радим. Ласер, на пример, може само да препозна објекте на одређене висине, а игнорише све што је изнад или испод видно поље. Истраживачи су такође заузети развија нови 3Д камеру за столицу и надају се да ће филм бити спреман за комерцијалну употребу у наредних пет година. Постоји пун ПР-за вас чека после паузе.

Наставити читање Роботски колица користи 3Д Имагинг да 'види' за слабовиде кориснике

Роботски колица користи 3Д Имагинг да 'види' за слабовиде кориснике првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 13. мај 2011 13:11:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк ТГ Даили | Соурце Лулеа Университи оф Тецхнологи | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар