вторник, 1 ноември 2011 г.

САД Дефундс УНЕСКО После Палестини гласање

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/SZoGZ8BcdX0/us-defunds-unesco-after-palestine-vote:


гзиппед_тар пише "САД повукле средства по Палестини чланство Уједињених нација за образовање, науку и културу глас јуче Одлука је изазвана 1994 америчком закону који захтева финансијске везе да се смањи са било којим агенција УН да споразум Палестинаца пуноправно чланство.. Као Палестина активно тежи уласку у другим УН агенцијама, дефундинг листа би могла расти Занимљиво, Светска организација за интелектуалну својину (ВИПО) такође могу бити међу следећа мета Палестини, а САД је велики поборник ВИПО-а.. много више узнемирава сценарио је Палестина придруживање Међународна агенција за атомску енергију, сечење амерички финансирање организација која прати ширење нуклеарног наоружања у државама као што је Иран. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.

Бела кућа одговара на софтверских патената Петиција

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/DPGU7Jv2-D8/white-house-responds-to-software-patents-petition:


Нови подносиоца облив се! Пише "Као што је претходно речено, Бела кућа је почела да одговори на петиције на њиховим" Ми људи сајту Они сада сам одговорио на петицију тражећи крај софтверских патената.. Одговор помиње Америку измишља Закон и подстиче коришћење отворених имплементације УСПТО сајт Цитирање:.. "Постоји много тога што може да уради кроз нови закон да се побољша квалитет патент и да се осигура да су једини прави проналасци дати патентну заштиту, али је важно напоменути да извршни грана не одређује границе онога што је патентирати сама од себе Конгрес је наведена широке категорије проналазака који су подобни за патентну заштиту.. судовима, укључујући Врховни суд САД, имају тумаче статут и да су неке софтверске везане изума '. Одговор наставља да означи неки опен соурце и отворени података иницијативе у влади Лепо је чути да је администрација разуме. "Забринутост да би претерано широке патенте на софтвер заснован на изумима гуше веома иновативне и креативне заједнице отвореног кода за развој софтвера." Међутим, укупан одзив преусмерења акцију петиције кроз учешће у имплементацији отвореног сајт и контактирати конгрес, уместо обећања да припреми додатне законске мере да Конгрес размотри у име петиције. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.

Сони да видимо цене и величина Да ли Гоогле ТВ?

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Изгледа да постоји неко унутар компаније, или нисте задовољни својим платама и жели да уништи изненађење које је компанија припремила за уторак 12. октобра, или заиста имају потребу прошло. Зашто? Јер не само да је процурила информација (која још није познато да ли реалне) на могуће величине које долазе Гоогле ТВ, али и имена која су се појавили би се звао модели у питању.

Њихова имена су: НСКС-24ГТ1 24-инчни НСКС-32ГТ1 31 инча, НСКС-40ГТ1 40-инчни НСКС-46ГТ1, (да, погодили сте) од 46 инча. Ипак, они такође подухват да кажу да ће њихове цене укупног између 1.300, 1.400 и 1.900 долара.

Радознао ствар: ако је то истина, најјефтинији модел Гоогле ТВ ће бити још скупље (300 долара) за 32-инчни модел скупљи од властитог народа Сони у свом каталогу.

ОпенБСД 5.0 Унлеасхед На Светски

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/kDWZAtusIFs/openbsd-50-unleashed-on-the-world:


Први пут прихватио подносилац теармеапарт пише "нову верзију оперативног система да би већина нас воле да воле, али вероватно ретко директно користе, пуштен је како је планирано, верзије 5.0 доноси подршку за више хардвера, мрежне побољшања, и ОпенССХ. 5.9 линкови:. Цхангелог; преузимање, главни 5.0 страница и како да наручите ОпенБСД производе "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.

Нови Мац ОС тројанац производи БитЦоинс

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ZqDBD07U_uo/new-mac-os-trojan-produces-bitcoins:


љут тапир пише о интересантан користе за малваре-а. Од Тецхворлд чланак: "ново идентификованих Мац ОС Кс тројанац снопови компонента која усклађује процесорску снагу видео картица за генерисање Битцоинс, популарна врста виртуелне валуте нове тројанац је назван ДевилРоббер од стране антивирусног софтвера и се дистрибуира заједно са. неколико софтверских апликација путем БитТоррент сајтова. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.

Да ли је РИМ-Централизована мрежни модел Брокен?

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/BFUgeJtYiBg/is-rims-centralized-network-model-broken:


виредмикеи пише "Да ли је РИМ централизован модел мреже сломљен? Ендрју Јакуитх мисли тако, и пружа занимљиву анализу о томе зашто РИМ би требало да се преселе у децентрализовани модел После две дуге хаварије овог месеца, многи верују да крај је близу за Ресеарцх ин Мотион. произвођач БлацкБерри. Али да ли је компанија Ресеарцх Ин Мотион у невољи Финансијски, компанија РИМ и даље здрава фирма, збацује милијарде профита сваке године. Али, ако не "мисле другачије" о својој мрежи стратегије, својим клијентима могу да мисле другачије о избору телефона произвођача, Јакуитх тврди Јакуитх каже да компанија РИМ би требало да демонтира свој власнички централизована мрежа испоруке, што је кључна предност за компанију.. Подаци планира да обезбеди ТЦП / ИП протокола преко бежичне мреже носилац су сада свеприсутни, онемогући кључне РИМ предност. Да ли БлацкБерри треба да преиспита свој модел мреже за ефикасно такмиче се креће напред? "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.

Европски парламент гласа о Ацта Ускоро; Таке Ацтион Нов

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/CRw47n5J6bQ/eu-parliment-to-vote-on-acta-soon-take-action-now:


стеф пише "Лакуадратуре ду Нето издања 3 видео снимка на Ацта: Сваки грађанин може да помогне пораз Ацта ширењем овај видео преко Интернета, позивајући своје суграђане да мобилише и контактирање њихових изабраних представника АЦТА је претња основним слободама корисника Интернета 'и. конкурентности у ЕУ Интернет компаније и слободне конкуренције. Европски парламент ће ускоро одлучити да ли ће дати сагласност да Ацта, или да га одбаци једном за свагда. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.

ЕА проценама 5 милиона примерака Баттлефиелд 3 продата, каже стабилности питања решавају

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/OFuFoyEDQYQ/ea-estimates-5mm-copies-of-battlefield-3-sold-claims-stability-issues-solved.ars:

Прошле недеље је Баттлефиелд 3 лансирање имао своје јаке и слабе тачке, са неба високе заинтересованости потрошача, али стабилност проблеми који оптерећују многе играче . ЕА је најавила да је игра је продао око 5 милиона примерака широм света у првој недељи доступности. То је велики успех било које метричких, иако смо радознали о подељена у продаји између конзоле и ПЦ верзије игре.

Поред тога, ЕА тврди да су проблеми са стабилности игре у великој мери решен. "Ми смо срећни да извештај који смо имали велики викенд са сервером стабилност на око 98,9 одсто, док неки играчи доживели повремених испада онлине сервиса због великог обима, интерне процене показују да сервери и услуга стабилизован, обезбеђујући да играчи су повезани и уживање. игру ", рекао је предузеће Арс. "Са посвећеност да подржи игре као софтверски сервис, ЕА је слушање потрошача повратну информацију и прави дневна ажурирања и побољшања како би се обезбедило оптимално онлине искуство за све."

Потражња за игру премашио компаније "најбоља очекивања" излази из бета, и ЕА наводи да су они проналазе нове начине да "оптимизације и побољшања" перформансе игре сада када систем ради под пуним оптерећењем.

Играм сваке ноћи од лансирања најмање сат времена, а стабилност свакако изгледа да су знатно побољшани. Ми смо заинтересовани за ваша искуства, као и. Игра је сада бонафиде хит и уз Назад на Карканд експанзији пуштања у децембру, игра је сигурно да су ноге иде у сезони годишњих одмора.

Прочитајте коментаре на овај чланак