петък, 14 октомври 2011 г.

ОпенОффице умире (и ИБМ неће помоћи)

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/pWv0tuu3Lk4/openoffice-is-dying-and-ibm-wont-help:
јфрухлингер пише "ОпенОффице.орг, сада одвојена и од корпоративних спонзора Орацле и докумената Фондације ЛибреОффице је у невољи, са својим тимом стављање ван драматичан штампу детаљима проблема организације Један недостаје играч у свему овоме је ИБМ-а, који је подржао. ОпенОффице.орг у прошлости Један од могућих разлога за ћутање Биг Блуе је да би могло бити увод у убиство Лотус Симпхони, његова ОпенОффице на бази пакета.. " Апацхе Софтваре Фоундатион, с друге стране, инсистира ОпенОффице.орг није у опасности.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Хуауеи блокиран од првог одговарача мреже уговора, САД наводи "националне безбедности"

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/14/huawei-blocked-from-first-responder-network-contract-us-cites/:
Немогућност да се победи америчка влада сагласност није баш непознато питање за Хуауеи , који је до сада мора бити условљено да се не очекују главом од главних америчких телекомуникационих компанија. Али сада, Тхе Даили Беаст извештава да САД министарства трговине је направио веома јасно да кинеска компанија неће имати улогу у изградњи нове државе посвећен првом одговарача бежичне мреже. Портпарол је није стидљив око разлога, или, објашњавајући да Хуауеи "неће бити учествује у изградњи интероперабилне бежичних Америке хитне мрежа за први реагују због америчке владе националне безбедности." А шта је са онима националне безбедности? Па, Хуауеи председник Рен Зхенгфеи бивши улогу Народне ослободилачке војске технолог може имати неке везе са њим, с обзиром да не би било неразумно да се сумња да је он још увек има неке прилично блиске везе са кинеским званичницима владе . Нисмо чули провирити из ФБИ у вези са Хуауеи је позив за амерички званичници да истражи предузеће раније ове године, али је сигурно претпоставити да истрага или није ишла добро, или што је вероватније да се није десило на све. Замислимо да цео корпоративни шпијунаже дебакл вероватно није помогло компанији, било.

Хуауеи блокиран од првог одговарача мреже уговора, САД наводи "националне безбедности" првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 14 Окт 2011 11:42:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк ФиерцеБроадбандВирелесс | извор Тхе Даили Беаст | Емаил тхис | Коментари

ИРС ревизије Гоогле

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/rOeDip_sfoU/irs-auditing-google:
тхеодп пише "Блумберг извештава да Пореске управе је ревизије како Гоогле померена профит оф шор да се избегне порез према Блумберг. Гоогле смањења своје пореске рачун за око $ 1 милијарду годишње користи техника која додељује профит јединица управља из адвокатска канцеларија у Бермудама, где не постоји порез на добит предузећа. У 2009, последње године за коју евиденције су доступни, ово зависно предузеће прикупља 4,34 милијарди евра (око $ 6,1 милијарди долара) у накнаде од Гоогле-јединице у Холандији. портпарол за Гоогле, чија је изјавио мисија је да организује светске информације и учини их универзално доступним и корисним ", под називом ИРС-сонда" рутинском провјером "и одбио да коментарише даље."

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


САД Блокови Хуауеи од изградње ЛТЕ мрежу

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/9-WvKDgnmXo/us-blocks-huawei-from-building-lte-network:
Анонимни читалац пише "Влада САД је навео националну безбедност као разлог да не дозволи кинеска компанија Хуавеи изгради ЛТЕ мрежу јавне безбедности Они су забринути због блиске везе Хуауеи да кинеска влада и опасност од било ког уређаја Хуавеи производи досадних. Наравно, ко год. добија уговор ће бити производња њихове уређаје у Кини у сваком случају, али изгледа да кинеске компаније неће бити дозвољено да размести инфраструктура. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Научници Изградите Бежични бицикла Кочнице

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/lmjRUB_T1O0/scientists-build-wireless-bicycle-brakes:
итвбеннетт пише "су Компјутерски научници у немачком универзитету изграђен скуп кочнице контролисан користећи мали мотор за кочење механизма и бежични уређај сигнализацију да је рећи када да кочница и како тврде" Прављење популарни сет бицикл кочнице. није било стварно тачке пројекта ", каже блогер Кевин Фогарти." Пројекат је да сазнате како да направите бежичне везе између две компоненте система који треба да раде у реалном времену - са милисекунди разлике између успеха и неуспеха (ПДФ ) -. поузданији од система који су обично повезани жицом "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Кисеоник држати ван атмосфере до вулкана порастао изнад површине океана

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/G-8hecpbC70/oxygen-kept-out-of-atmosphere-until-volcanoes-rose-above-the-ocean-surface.ars:

Почетком Земља би била негостољубив на било времена путовања животиња из више разлога, а не најмање од којих ће бити оштра, Алиен атмосферу. Без кисеоника, дисање је ван питања, а касније недостатак озонског омотача ће омогућити опасно висок ниво УВ зрачења од Сунца да стигне до површине. Срећом за нас, кисеоник је почео да гради у атмосфери пре око 2,5 милијарди година, током онога што се назива Велики оксигенације догађаја. Дуго смо разумели ово да буде везан за почетак фотосинтезе обавља цианобацтериа ("плаво-зелених алги" у колоквијалном језику), процес који ослобађа кисеоник. Али фотосинтезе не говори целу причу, изгледа да постоје и други фактори у игри.

Геохемичари већ дуго збуњени преко могућности. Знајући да фотосинтезе претходила Великој оксигенације догађај неки износ, истраживања су усмерена на потенцијал бафера који би могао имати затворени кисеоника и спречити га од акумулира у атмосфери. Неколико минералних реакције су идентификована као могућа кривци, али мерења сумпор изотопа обезбедили неке од најважнијих раздражљиву доказа.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Плектор изласци ограничено издање М2П солид стате веирдест штампу икада

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/14/plextor-outs-limited-edition-m2p-ssd-in-weirdest-press-release-e/:
"Иако нема конкретне информације на располагању", рекао је Плектор у сопственој изјави, "реч каже да је Плектор је озбиљно ограничено издање статус" свој најновији М2П ССД-а. У другим детективског рада, они су открили да диск долази у 128ГБ и 256ГБ варијантама који коштају $ 240 и $ 440 респективно и треба да буду доступни крајем месеца. Оба модела ручка 6ГБ / с САТА ИИИ покреће "сервера разред" Марвелл контролер чип 88СС9174 и достави до 500МБ / с чита и 440МБ / с пише. Енгадгет осумњичених пуно ПР одмах након паузе.

Наставити читање Плектор изласци ограничено издање М2П солид стате веирдест штампу икада

Плектор изласци ограничено издање М2П солид стате веирдест штампу икада првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 14 Окт 2011 09:39:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор Плектор | Емаил тхис | Коментари

Андроид телефони Набавите Двоструки рачуни

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/e8a3GPjRfHU/android-phones-get-dual-accounts:
холи_цаламити пише "АТ & Т је усвајање технологију која даје особа са Андроид уређаја два корисничких профила, што омогућава компанији е-маил и друге податке боравка у шифровану партицију одвојене од апликације корисника, игре и неометан веб претраживање АТ & Т, позива функцију љубитеље. и планира да га ослободи касније ове године љубитеље. је редовно око тога, једном инсталиран, ствара сопствени шифроване десктопу под контролом компаније ИТ-босова љубитеље је Ребрандинг од око развио покретања Ентерпроид, који наставља да развија своје. верзија АТ & Т. мисле овај потез подстаћи ће смарт телефона усвајање у предузећу Интересантно, Аппле-ов актуелну верзију ИОС и око смернице искључује више профила на једном уређају.. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Мицрософт финализује Скипе Стицање

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/xLScg-Y9KRM/microsoft-finalizes-skype-acquisition:
сурај.сун шаље глас да је Мицрософтов стицање Скипе за 8,5 милијарди долара је званично завршен. Цитирање: "Скипе-а извршни директор Тони Бејтс ће бити именован за председника новог Скипе дивизије Мицрософт, и мораће да се директно пријаве Стеве Баллмер У пост на Мицрософт Оффициал данас блог, Бејтс је изгледало изненађује одушевљени набавке, описујући га као. брак два. ремети, иновативна, софтверски оријентисана компанија Мицрософт је посвећен свеприсутност Скипе искуство - комуникација преко сваки уређај и свака платформа ће остати примарни фокус ", Бејтс је написао" А ми смо само загребали. површину. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Маиде Контрола иПад апликација вам омогућава да градимо и приказ 3Д модела голим, знојава руке (видео запис)

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/14/maide-control-ipad-app-lets-you-build-and-view-3d-models-with-yo/:
У потрази за хандс-он 3Д контролер који неће захтевати било пет прстију периферија ? Погледајте Маиде Контрола - нова апликација која омогућава корисницима да манипулишу 3Д ЦАД подаци из удобности својих иПад дисплеја. Доступно за $ 4.99 на иТунес, ова апликација ће бежично синхронизовати иПад са било којим компатибилним 3Д програма, чиме се омогућава моделари на калуп и пратите њихове дизајне користећи низ мултитоуцх гестове. Такође можете да користите за контролу Маиде да прикаже модела на веће екране (рецимо, у компанији презентације), или за повезивање више иПад на исти донесе, у случају да радите на више заједнички пројекат. За сада, апликација подржава само само Гоогле СкетцхУп и Рхино на Виндовс, али компанија планира да укључи другим 3Д апликацијама и Мац подршку у блиској будућности. Виггле прошлости паузе да бисте видели пар демо видео, или притисните горе на линк испод извор за преузимање апликација директно са иТунес.

Наставити читање Маиде контролу иПад апликација вам омогућава да градимо и приказ 3Д модела голим, знојава руке (видео запис)

Маиде Контрола иПад апликација вам омогућава да градимо и приказ 3Д модела голим, знојава руке (видео запис) првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 14 Окт 2011 08:36:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор Маиде , иТунес | Емаил тхис | Коментари

Аустралијски центри за праћење купци по своје мобилне телефоне

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/h8MalSRIKpE/australian-malls-to-track-shoppers-by-their-phones:
Флуффех пише "ће аустралијска тржних центара прате мобилне телефоне клијената да пратите колико често посећују, који складишти воле и колико дуго остају Један неименовани Квинсленд тржног центра следећег месеца због постане први у народу да инсталирате пријемника који детектују. јединствен мобилни телефон радио фреквенције кодове да укажемо локацију у року од два метра. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Колумбо криви за мини ледено доба

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/tIh39ie-XJI/columbus-blamed-for-mini-ice-age:
ДесСцорп пише "Наука Вести извештаја о причи која окривљује вековном хлађење Европе на откривање новог света Научници тврде да на матерњем депопулације и крчење шума имали негативан утицај на климу широм света.." Дрвеће која је испуњавала на овим просторима повукао милијарде тона угљен-диоксида из атмосфере, смањење топлоте заробљавања капацитета атмосфере и хлађење климе, каже Ричард Невле, геохемичар на Станфорд универзитету. " Прича примећује да пандемија у Америци су вероватно пример људске манипулације климатским претходи индустријске револуције, иако изотопа мерења се користе током истраживања имају много неизвесности, тако "да докази нису коначни."

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.