петък, 14 октомври 2011 г.

Да ли пушење лонац да вам блуз? То може бити у генима

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/MBInPDjzCSs/does-smoking-pot-give-you-the-blues-it-may-be-in-the-genes.ars:

Било је неколико контроверзних студија које су повезане дугорочно марихуане употребу са различитим облицима менталне болести (укључујући и најмање једног смо покривени ). Међутим, ефекти краткотрајну употребу су генерално изгледа бити прилично мале. Али, нова студија холандских тинејџера указује на то да употреба канабиса може бити повезана са појаве симптома повезана са депресијом, али само ако тинејџера врши специфична генетска предиспозиција.

Постоји више разлога за скептичност третира овај резултат. Бројеви су мале, постоји доста потенцијала збуњујући фактора, статистичка анализа користи је прилично необично, а посебно генетска варијанта има дугу историју контроверзних удружења са различитим понашања својстава. Али, аутори потврдио свој рад на другом становништва, што барем сугерише студија вреди праћењу.

Аутори нове студије показују да постоји историја истраживања гледа у везу између депресије понашања и употребе канабиса, али рекорд је веома неуједначен. Они тада указују на могуће објашњење за конфузија: канабиса могу изазвати ове симптоме, али само у оквиру тих генетски предиспонираних да реагује на тај начин.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар