петък, 14 октомври 2011 г.

Нема потребе да ово лице страха Працење Аутоматизовани генератор сумња, грађана

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/ay2rOgZa2n4/:
idb

Писао о чему визију рачунара и лица пута више признања до сада, а недавно је један од проблема који је дошао до је да су све камере на свету су генерисање више визуелних података него људи могу да гледају. Писала сам о намери Китваре да створи "признање понашање" у камеру система , и то "Куестионабле Обзервер Детектор" изгледа као да би било лепо допуњују га.

Чуо сте, без сумње, од сигурносних камера да снимите слике твоје лице као што пролазе и упоредити их са централном базом података од сверцера, терористи, и других момака. Невоља је у томе да уколико ови људи су већ познати, систем не може стварно да их открију. Дакле, тим компјутерских научника Нотр Дам одлучио да заједно начин да се изгради базу података у лету .

Камера ће анализирати снимак, снимање време и место свако лице у њој. Касније, док гледа у различитим снимак, то би упоредите нове податке за праћење старе, и види да ли неко има појавио два пута. Неко је пролазио поред истог угла пет пута недељно би било нормално, али неко долази и доколичарење на аеродрому улазницама подручје два пута недељно за месец дана може да буде нешто погледати у, без обзира да ли те особе лице у било ком база података или повезаних са било злочина.

То је помало застрашујуће, али тако да је проблем то је значило да се боре против: врсте кривичних који само треба једну шансу да се изврши страшан злочин - као бомбаш самоубица. Они никада неће бити ни у каквом базама података из очигледних разлога, али имају навику провере из мета неколико пута пре него што нападну.

Наравно, то је такође врста ствари која полицијска држава би волео да има у свом арсеналу. Али неко је морао да га измисли пре или касније.

[Преко Гизмаг ]



Няма коментари:

Публикуване на коментар