петък, 14 октомври 2011 г.

Кисеоник држати ван атмосфере до вулкана порастао изнад површине океана

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/G-8hecpbC70/oxygen-kept-out-of-atmosphere-until-volcanoes-rose-above-the-ocean-surface.ars:

Почетком Земља би била негостољубив на било времена путовања животиња из више разлога, а не најмање од којих ће бити оштра, Алиен атмосферу. Без кисеоника, дисање је ван питања, а касније недостатак озонског омотача ће омогућити опасно висок ниво УВ зрачења од Сунца да стигне до површине. Срећом за нас, кисеоник је почео да гради у атмосфери пре око 2,5 милијарди година, током онога што се назива Велики оксигенације догађаја. Дуго смо разумели ово да буде везан за почетак фотосинтезе обавља цианобацтериа ("плаво-зелених алги" у колоквијалном језику), процес који ослобађа кисеоник. Али фотосинтезе не говори целу причу, изгледа да постоје и други фактори у игри.

Геохемичари већ дуго збуњени преко могућности. Знајући да фотосинтезе претходила Великој оксигенације догађај неки износ, истраживања су усмерена на потенцијал бафера који би могао имати затворени кисеоника и спречити га од акумулира у атмосфери. Неколико минералних реакције су идентификована као могућа кривци, али мерења сумпор изотопа обезбедили неке од најважнијих раздражљиву доказа.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар