вторник, 1 март 2011 г.

Садржај Леакед ХБГари порука е-поште открива малверзације

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/lu5WTRQtSMo/Contents-of-Leaked-HBGary-Emails-Reveal-Wrongdoing:
цхаргерсфан420 пише "Арс Тецхница има просијан кроз садржај ХБГари емаил процурела прошле недеље у нападу Анонимоус Постед и занимљива прича о неким од ствари које су до (што укључује рооткит-развој, продају рооткит-приватном сектору, и целу листу 0-даи екплоит у различитим ОС и другог софтвера, међу низ других планова заобилазан) Данас. извештавања су демократски притисак за конгресне истраге ХБГари Савезне ".

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


ВиевСониц В3Д241вм, монитора рачунара са 3Д технологијом

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

ВиевСониц не жели да заостане и представила нови монитор који има модне технологија у овом тренутку, 3Д.

В3Д241вм ВиевСониц има 24-инчни ЛЕД панела са латенцијом од 2мс, 300 цанделас осветљености, контраста и 20.000.000:1 120Хз освежавања, фреквенције у зависности од произвођача да уживају у 3Д садржај помоћу поларизоване наочаре Укључено у овај монитор.

У овом тренутку не знамо шта ће цена бити у еврима, али у Великој Британији продаје за око 330 фунти, што по тренутним стопама ће бити око 376 евра, али не можемо то бити цена када је у питању се продаје у Шпанији.

Више | ВиевСониц

Бокее Резултати $ 16.5М инвестиција

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/luz6Qg16QdE/Boxee-Scores-165M-Investment:
ДевицеГуру пише "Бокее, произвођача слободног Бокее мултимедијални плејер софтверску платформу за ПЦ и Мац, и Смартс иза Д-Линк је недавно представио Бокее Бокс, управо је добила 16,5 милиона долара више средстава После неколико значајних упдате фирмваре-а и додавање нових. Аппс за Нетфлик, ИоуТубе, Вуду, и други садржај извора, све гурнути аутоматски се на уређаје корисника, $ 199 Д-Линк Бокее Кутија је коначно наводи да се осећају више као готов производ него бета тестирање уређаја Шта је следеће за Бокее. ? Д-Линк уређај ће ускоро придружити још два Бокее-уређаје: Бокее НАС уређај Иомега и МСИ ТВ-трчање Бокее, а једна од главних користи нове финансирања компаније ће бити да "потпишу више уређаја и дистрибутивним партнерима ", каже генерални директор Бокее Авнера Ронен."

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Гоогле Некус С Поглед на Медењак

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ANfJW5Y1bEE/Googles-Nexus-S-A-Look-At-Gingerbread:
МојоКид пише "Гоогле-ов Црвена звезда С смартпхоне има доста интересантних функција, али онај који привлачи највећу пажњу је чињеница да супротном се испоручује са најновијом верзијом Андроид смартпхоне оперативни систем, верзија 2,3. Познат као Медењак, овај ОС је каже да је најбржи верзија Андроид још Поред Медењак, Црвена звезда С наглашава 4-инчни Супер АМОЛЕД екран, 1ГХз Нокиа Хуммингбирд процесор, и 16ГБ интерне меморије.. То је мрежне перформансе бројеви се испоставило да буде релативно импресивне као добро. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Нокиа Ц5-03, пун смартпхоне за 170 евра

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Већ ове недеље смо представити неке од иновација финске компаније Нокиа. Овога пута је ред на Ц5-03 Нокиа старији брат Ц5 Нокиа мобилни, а ми присутни пре неког времена у Гизмос

Нокиа Ц5-03 карактерише терминала лаган (тежак само 90 грама), који допуњује свог претходника са екраном осетљивим на додир и неке друге функције које га чине врло комплетну цену тржишту смарт телефона који се нуди, 170 евра.

Поред екрана осетљивог на додир 3, 2 инча, Нокиа Ц5-03 поседује камеру од 5 мегапиксела који омогућава видео запис, радио и ГПС везе, Блуетоотх, ВиФи и УСБ.

Што се тиче меморије, Нокиа Ц5-03 нуди 40 МБ интерне, који се може претворити у до 16 ГБ ако користите мицроСД картицу, али серија ће садржати 2 ГБ

Као оперативни систем Нокиа Ц5-03 ради на Симбиан 1, који је до сада познате као Симбиан С60. Појављивати у менију уређаја нуди добру збирку икона које пружају директан приступ поште и социјалне мреже.

Неке апликације врхунац Нокиа Ц5-03 су приступ Нокиа Мусиц Сторе, и Ови Сторе, од којих можете да купујете музику и апликације за Нокиа телефоне. С друге стране, Нокиа Ц5-03 обезбеђује приказ свих врста Мицрософт Оффице документе, ПДФ и Зип.

Цена Ц5-03 Нокиа као што сам рекао да ћемо бити 170 евра.

ССД Узрок кризе Дигитална форензика

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/HQEbSCfFils/SSDs-Cause-Crisis-For-Digital-Forensics:
пушке пише само "фирмвера уграђен у многе солид стате дриве (ССД) да се побољша њихово складиштење ефикасност може да буде одлука форензичку анализу у наредном периоду од стране полицијских снага и обавештајних служби готово немогуће да се спроведе законски стандарди безбедне, открили су аустралијски истраживачи су. утврдио да ССД почети бришући се неколико минута након што брзо форматирање (или датотеке бришу или пуном формату), а чак може учинити када се дисконектује са ПЦ-а и намештени до хардвера блокер. " Дакле, или ССД заиста тешко избрисати, или заиста тешко да се опорави. Ја сам тако збуњена.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Фејсбук повезан са једним У пет развода у САД

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/oim4mbpr8BY/Facebook-Linked-To-One-In-Five-Divorces-In-US:
Анонимни читалац пише: "Да, у теорији ако си сингл, Фацебоок може да вам помогне да испуни тај посебан неко, али за оне чак најздравије бракова, неправилне употребе могу брзо да пренесу у брачним катастрофу.. Недавно истраживање америчке Академија брачног правника констатовало да Фацебоок је цитирано на једном у пет развода у Сједињене Државе такође, више од 80 одсто развода адвоката. пријавио расте број људи који користе социјалне медије да се укључе у ванбрачној пословима. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Да ли ће ЛХЦ банкротство суперсиметрија?

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/cK6UpSMw5mc/Will-the-LHC-Smash-Supersymmetry:
гбрумфиел пише "Ларге Хадрон Цоллидер је само припрема за свој следећи велики Наука Рун Једна ствар истраживача. надају да ће пронаћи доказ за суперсиметрија, теорију која би могла помоћи да се уједини основне силе и објасни мистериозну тамну материју. Али као и сама природа овог извештаја недеље, ЛХЦ је показала никакве знаке суперсиметрија податке из Рун прошле године Уколико Супер честице се не појављују до 2012, тада. физичари могу одустати од теорије за добро. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Опен соурце Гај Води најтежи посао у компанији Мицрософт

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/qkdY0AropqY/Open-Source-Guy-Takes-the-Hardest-Job-At-Microsoft:
јбродкин пише "Гиануго Рабеллино, оснивач италијанске Линукс друштва и кључни члан Апацхе Софтваре Фоундатион, којима се тргује његова Линук и Мац рачунара у за Виндовс 7 су лаптоп и на новонастале посао у Мицрософту дизајниран да подстакне сарадњу између Редмонд и опен соурце заједнице. "Програмери данас се углавном могу наћи у Опен Соурце света", нови Мицрософт Екецутиве каже: "Морамо да идемо тамо где су.." Уз помоћ Рабеллино је, Мицрософт шири своје успешно партнерство са ПХП програмерима, али Стив Балмер и екипа су далеко од потпуног брисања њихову лошу репутацију у Линук и опен соурце круговима. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Званични МС Кинецт СДК долази на оперативном систему Виндовс

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Ast_Rl1GpGs/Official-MS-Kinect-SDK-Coming-to-Windows:
фредр1к пише "Мицрософт схватио постоји неки покрет у Кинецт хакерска сцена Они сада имају најавили Кинецт СДК за Виндовс. (али само за Академици и Ентхусиастс)". Још од новембра покретање Кинецт за Ксбок 360, ентузијасти и академским истраживачима. подједнако су изразили своје узбуђење и интензивне интерес у могућности створио производе могућност да омогући корисницима да донесу Игре и забава на живот без коришћења контролер Иако Мицрософт планира да објави комерцијална верзија касније, овог СДК-а. биће Стартер комплет да би се једноставније за академска истраживања и ентузијаста заједнице да креирате богате природним кориснички интерфејс користећи Кинецт технологије. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Фујитсу и партнерима покаже кабл без екрана користећи СУПА бежично напајање (видео)

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/01/fujitsu-and-partners-show-off-cord-free-display-using-supa-wirel/:
Траке смрде. Они су заплет, они су се изгубили, они никада не довољно дуго, а ви никада нисте врсту вам је потребна. Заиста, бежични екрани нису ништа ново - али када чујете "Вирелесс Екран", обично мисле да су они успели да видео сам кабл рез. Па, Фујитсу је узети један корак даље овде на ЦеБИТ-у ове недеље, бацање заједно оно што тврди да се први светски у потпуности Вирелесс Десктоп екран - нема видео записа, без снаге. Слике се рукује преко бежичне УСБ- а може да се повеже на било адекватно опремљени рачунару, а сок се усисава у коришћењу недавно ковао предложени стандард за бежично напајање зове СУПА (развијен са воли од Фраунхофер ) који може да функционише преко широке површине области - у овом случају, цео сто. Сада је то само на екрану, али је лако замислити како телефони, лаптопови, таблете, и све друго што захтева стално напајање или брз, згодан допуну могу имати користи од овог аранжмана, него је потребна посебна Мат (која је, наравно, каблом) леже наоколо. Компанија Фујитсу нам говори да СУПА испоручи око 25 вати у свом садашњем инкарнација, који неће да ваш ПЦ гаминг иде - али свакако ћете регулатор ваш типичан ручни уређај (или, у овом случају, 22-инчни монитора .)

Демо смо видели је био мало глитцхи, први пут смо посетили штанд, Фујитсу имао тешко добијање ВУСБ везу са светло горе, али било је и покренете други пут смо опала. Имамо утисак није било сасвим довољно пропусног опсега да достави глатке видео на овом дубину боја и резолуцију, али је довољно добар за послове уноса података. Исто тако, монитор изгледа треперење с времена на време, што сугерише да је било право на ивици да се максимално 25В или само доживљава типично прототип штуцање. На пар пута, они су подигнути монитора да бисте је вратили, и то само потребно 2-3 центиметара жичара моћи пре него што је изгубљен - тако да ово није врста ствари где можете добити горе и да лута около са уређајем и очекује да чудесно да настави да се батерија (били бисмо ужасно забринут претворене у говедине ћудљив на тим енергетским нивоима, у сваком случају).

Све у свему, ми смо узбуђени због ове технологије, под претпоставком СУПА може да добије довољно критичне масе на тржишту да буде релевантан. Они очекују прве комерцијалне апликације следеће године ... тако да је у међувремену, уживајте у нашем слике и видео записе док сте план како ћете да реорганизујете свој радни простор када не морате да бринете о кабловима за напајање.

Викилеакс, интернет кандидата за Нобелову награду за мир

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/2ctI0Nwim84/WikiLeaks-Internet-Nominees-For-Nobel-Peace-Prize:
Хју Пицкенс пише пише "Викилеакс и Интернет су међу рекорд 241 номинација за Нобелову награду за мир 2011 који такође укључује и авганистански права адвокат Сима Самар, Европска унија, бивши немачки канцелар Хелмут Кол, Кубански дисидент Освалдо Паиа Сардинас, Руска група за права Меморијал а оснивач Светлана Ганнусхкина. "Гледајући дугорочно, можемо рећи интерес награда је јака и расте заједно са бројем кандидата", каже Геир Лундестад је, без права гласа члана Нобелове панела Викилеакс зграбио. свету пажњу и разљутило број влада објављивањем хиљаде тајних америчких дипломатских кабл док аналитичари кажу да је Интернет или друштвеним медијима као што су Фацебоок и Туиттер, које се користе да помогну организовање неслагања у земљама са репресивним владама, може да буде награђен. Под руководством бившег премијера Тхорбјоерн Јагланд, добитник Нобелове панела није зазирала од смеле одлуке -. прво брање Барак Обама само неколико месеци након што је постао председник САД, а прошле године додела награде затвору кинеског дисидента Лиу Ксиаобо "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.