вторник, 1 март 2011 г.

Фујитсу и партнерима покаже кабл без екрана користећи СУПА бежично напајање (видео)

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/01/fujitsu-and-partners-show-off-cord-free-display-using-supa-wirel/:
Траке смрде. Они су заплет, они су се изгубили, они никада не довољно дуго, а ви никада нисте врсту вам је потребна. Заиста, бежични екрани нису ништа ново - али када чујете "Вирелесс Екран", обично мисле да су они успели да видео сам кабл рез. Па, Фујитсу је узети један корак даље овде на ЦеБИТ-у ове недеље, бацање заједно оно што тврди да се први светски у потпуности Вирелесс Десктоп екран - нема видео записа, без снаге. Слике се рукује преко бежичне УСБ- а може да се повеже на било адекватно опремљени рачунару, а сок се усисава у коришћењу недавно ковао предложени стандард за бежично напајање зове СУПА (развијен са воли од Фраунхофер ) који може да функционише преко широке површине области - у овом случају, цео сто. Сада је то само на екрану, али је лако замислити како телефони, лаптопови, таблете, и све друго што захтева стално напајање или брз, згодан допуну могу имати користи од овог аранжмана, него је потребна посебна Мат (која је, наравно, каблом) леже наоколо. Компанија Фујитсу нам говори да СУПА испоручи око 25 вати у свом садашњем инкарнација, који неће да ваш ПЦ гаминг иде - али свакако ћете регулатор ваш типичан ручни уређај (или, у овом случају, 22-инчни монитора .)

Демо смо видели је био мало глитцхи, први пут смо посетили штанд, Фујитсу имао тешко добијање ВУСБ везу са светло горе, али било је и покренете други пут смо опала. Имамо утисак није било сасвим довољно пропусног опсега да достави глатке видео на овом дубину боја и резолуцију, али је довољно добар за послове уноса података. Исто тако, монитор изгледа треперење с времена на време, што сугерише да је било право на ивици да се максимално 25В или само доживљава типично прототип штуцање. На пар пута, они су подигнути монитора да бисте је вратили, и то само потребно 2-3 центиметара жичара моћи пре него што је изгубљен - тако да ово није врста ствари где можете добити горе и да лута около са уређајем и очекује да чудесно да настави да се батерија (били бисмо ужасно забринут претворене у говедине ћудљив на тим енергетским нивоима, у сваком случају).

Све у свему, ми смо узбуђени због ове технологије, под претпоставком СУПА може да добије довољно критичне масе на тржишту да буде релевантан. Они очекују прве комерцијалне апликације следеће године ... тако да је у међувремену, уживајте у нашем слике и видео записе док сте план како ћете да реорганизујете свој радни простор када не морате да бринете о кабловима за напајање.

Няма коментари:

Публикуване на коментар