четвъртък, 12 май 2011 г.

Ассанге предане Сиднеј мир медаља

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/fmhq5S24Cqc/Assange-Handed-Sydney-Peace-Medal:
хихихихи пише "Викилеакс оснивач Џулијан Ассанге је награђена Сиднеју мир Фондације Златна медаља за" изузетну храброст у потрази за људска права. " Тек је четврти пут у 14-годишњој историји те организације да се награда за ванредна достигнућа у промовисању мира са правдом је дат из Претходни победници су Нелсон Мендела, Далај Лама и јапански будистички вођа Даисаку Икеда Фондације директор проф. Стјуарт Рис. оптужио аустралијске владе г. Ассанге сатанизације и помагање америчким напорима да се понаша као тоталитарна држава. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Америка први Цевовод-ФЕД Хидроген Подршка станица

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/7GN0W-mHZNE/Americas-First-Pipeline-Fed-Hydrogen-Fueling-Station:
хасанаббас1987 пише "Шел отворила је Америка први цеви постављене водоник гориво станице у граду Торенс у Јужној Калифорнији Шел. није био усамљен у овом пројекту као и Тоиота такође су им помогли у овом делу зелене, који је финансирала влада. У овом тренутку других водоника станицама широм САД још увек зависи од камиона да им снабдевање са горивом Ово означава нову еру зелене подстиче и надамо Овај гасовод шири на друге станице Многи велики произвођачи аутомобила као што су Тојота, Хонда и Мерцедес. указали. масовно тржиште за водоника поуеред аутомобила 2015. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Преводилац приближавамо се Делфин комуникације

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/eRnDM7dzDP4/Translator-Puts-Us-Closer-To-Dolphin-Communication:
ЛордСтормес послао линк на чланак о новим уређајем који може да дозволи делфина да нам коначно се захвалим за све рибе. Денис Херзинг, оснивач дивље делфин пројект и Тед Старнер, истраживач вештачке интелигенције у Грузији Институту за технологију у Атланти, су радили на пројекту под називом китов слуха и телеметријска или цхат. Надам се да пар цхат ће им омогућити да "ко-креирање" језик са дивљим Дупин, што омогућава две врсте комуникације. Из чланка: ". Херзинг и Старнер ће почети тестирање система на дивље Атлантика приметили делфина (Стенелла фронталис) у средином ове године у првом, рониоци ће поново играти једну од осам 'речи' смислио тим да значи 'траве .. 'или' лук таласа вожње ", на пример, софтвер ће слушати да ли делфини да их опонашају Када систем може да препозна те опонашају речи, идеја је да га користите за прасак много тежи проблем: слушање природне звуке делфина и чупање истакнуте функције које могу бити "фундаментална јединица" делфина комуникације ".

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Мејнстрим медија гледа Анониман

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/3Vl-jWJp7tQ/Mainstream-Media-Looks-At-Anonymous:
СцуттлеМонкеи пише "У неуобичајено тачан писати анонимних, Гардијан је објавио поглед на окупила гомила иза маске одлично место за оне који нису упознати са пошаљете ко или шта је стварно Анонимни из члана:.." Овај колективни идентитет припада нико посебно, али је на располагању свакоме ко зна своја правила и зна како да их примените Анонимни, колективни идентитет, старији од Анонимни, хацктивист групе -. више до тачке, предлажем да хацктивист група може бити схваћено као примена Анонимни, колективног идентитета. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.