сряда, 20 юли 2011 г.

Фермилаб Научници откривају нове честице

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/LIw-34WMwyM/Fermilab-Scientists-Discover-New-Particle:
Анонимни читалац пише "Фермилаб је данас најавио да ће научници који раде на ЦДФ (судара детектор у Фермилаб) експеримент је потврдио праћење нових честица, КСИ-под-Б. КСИ-под-Б је категорисан као што су барион, који су формирана од три кварка. познатији бариони су протона, као и неутрона. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Нокиа Ц5-03, потпуно Смартпхоне за 170 евра

Занимљиве вести УРЛ:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Већ ове недеље представити неке од новина финске фирме Нокиа. Овај пут то је ред на Нокиа Ц5-03 Нокиа старији брат Ц5 мобилни, а ми смо присутни пре извесног времена у Гизмос

Нокиа Ц5-03 карактерише терминала лаган (тежак само 90 грама) који употпуњује његов претходник са екраном осетљивим на додир и још неке царацтериситцас које га врло комплетно тржишту смарт телефона по цени која је понуђена, 170 евра.

Поред екрана осетљивог на додир 3, 2 инча, Нокиа Ц5-03 има 5 мегапиксела који омогућава видео запис, радио и ГПС везе, Блуетоотх, ВиФи и УСБ.

Што се тиче меморије, Нокиа Ц5-03 има 40 мегабајта интерне, који се може претворити у до 16 ГБ ако користите мицроСД картице, мада серије 2 Мб

Као оперативни систем Нокиа Ц5-03 ради са Симбиан 1, који је био познат до сада као Симбиан С60. Уређај мени нуди добра збирка икона обезбеђују директан приступ налозима е-поште и социјалне мреже.

Неке апликације врхунац Нокиа Ц5-03 су приступ Нокиа Музичка продавница и Ови Сторе, из које можете да купите музику или мобилне апликације за Нокиа. С друге стране, Нокиа Ц5-03 обезбеђује приказ свих Мицрософт Оффице докумената, ПДФ и ЗИП.

Цена Нокиа Ц5-03 као што смо сте дискутовали ће бити 170 евра.

Леново представио Андроид ТхинкПад и ИдеаПад Сликарски штафелај

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/BTn6bZL7aZU/Lenovo-Unveils-Android-ThinkPad-and-IdeaPad-Slates:
МојоКид пише "Док су многи __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с су мршављење доле (и губитак вредних лукама), компаније Леново ТхинкПад __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__ је гломазан страни у нади да пословним захвални __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__ је БИЗ-оријентисана шкриљац са 10.1." Панела, Тегра 2 (1ГХз) чип, и што је најважније, у пуној величини УСБ порта. Леново је такође уводи $ 99 тастатуру Фолија случај, који ће обмотана уређај да би га сигурно, али и пружа пуну КВЕРТИ тастатуру и оптички трацкпад. Поседује Андроид 3.1, приступ Апп Сторе компаније Леново, 2МП предње стране камере, 1080п видео излаз, Уи-Фи, 3Г, 16/32/64ГБ складиштења, као и 5МП камеру позади. Компанија је такође увела потрошача циљане шкриљца зове ИдеаПад К1, и то спортски 13.3мм танак форме која се фокусира на забаву и потрошње. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Спаце Схуттле Атлантис синоћ у простор Орбит

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Kehv45KburQ/Space-Shuttle-Atlantis-Last-Night-In-Space-Orbit:
тецхтрибуне пише "Сутра ће бити горко-сладак дан за посаду на броду НАСА Спаце Схуттле Атлантис када почну свој дом повратак на Земљу Ово ће бити последња шатла поновног уласка, последње слетање, а последњи посаде на пилот. шатл у америчкој историји. спејс шатла Атлантис природан из Међународне свемирске станице (ИСС) јуче након предаје доста залиха, батерије и другог хардвера за станицу су доносе. доста смећа и све остало што треба да се доноси назад на Земљу, јер је веома последња прилика за НАСА-у да то уради сама. " У вези теме, МаркВхиттингтон написао причом о томе зашто смо престали иде на Месец и зашто нема планова да се врате.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Сецонд Лифе-Рудник Симулација добио Еми Предлагање

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/U5deykr0wXw/Second-Life-Mine-Simulation-Receives-an-Emmy-Nomination:
Анонимни читалац пише "Виртуелни Рудник, интерактивна симулација смештена у виртуелном свету Сецонд Лифе-дизајниран да испита ефекте рударства планине угља, номинован је за награду Еми за нове приступе у вестима и документарним програмирања из члана.: "Виртуелни Рудник омогућава посетиоцима да се ближи поглед на изазове балансирање животне средине, енергије захтева и економске интересе позивајући их да учествују у причи како се одвија кроз серију од три утакмице Иако је креирана са едукаторима. и студената у виду, игре се могу играти у групама или појединцима тако. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


НАСА Хабл Проналази Други Месец Око Плутон

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/q8FkEoGoQMc/NASAs-Hubble-Discovers-Another-Moon-Around-Pluto:
тхебцхуцкстер пише "Астрономи користе свемирски телескоп Хабл открио четврти месец орбити ледене патуљаста планета Плутон мали, нови Сателлите - П4 привремено одређена - била откривена у Хабл истраживање у потрази за прстен око планете патуљка Нев Моон је најмањи.. открио око Плутон има око пречника од 8 до 21 миља (13 до 34 км) Поређења ради, Харон, Плутон највећи месец, је 648 миља (1,043 км) преко, и друге сателите.., Ник и Хидра, у опсег од 20 до 70 миља у пречнику (32 до 113 км). "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Лажни Јабука Продавнице настајања У Кини

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/fpMFFYJq2nA/Fake-Apple-Stores-Mushrooming-In-China:
силицонбитс пише "нова забрињавајућа појава има појавиле у Кини и Аппле је своју прву жртву; испуњавају прва лажна Продавнице Јабука, цела зграда које су дизајнирани да изгледају као праве кинеске компаније су одавно познати по томе што мајстор фотокопирање. али то узима концепт плагијат и копирање на потпуно нови ниво Као што се очекивало, све., од архитектуре зграде, боја боја, да производе, мајицу коју носе запослени до логоа и беџ дизајн долазе из Цупертино. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Танго доноси видео позиве на десктоп ПЦ рачунара - гигант беба главом није укључена

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/07/20/tango-brings-video-calling-to-desktop-pcs-giant-baby-head-not/:
У доба кад смо први пут положили очи на танго , покретање је строго придржавање мобилни, служио до бесплатних видео позива преко 3Г, 4Г, и ВиФи како иОС и Андроид уређаја (са предње стране камере, наравно). Сада компанија пуца на високо - буквално - са најавом да планира да свој видео позив услугу за рачунаре нешто касније овог лета. Од сада, изгледа као да ће то бити Виндовс само афере, и да ће остати без накнаде - као и раније, нећете морати да се региструјете да бисте добили видеофон на. Ми тек треба да видимо танго на рад на великом екрану, али из онога што смо се окупили из штампе фотографије, Десктоп Едитион ће донети мало старог Аппле рачунар. Пуна ПР после паузе.

Наставити читање танго доноси видео позиве на десктоп ПЦ рачунара - гигант беба главом није укључена

Танго доноси видео позиве на десктоп ПЦ рачунара - гигант беба главом није укључена је првобитно појавио на Енгадгет он Туе, 20 Јул 2011 11:30:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор Танго | Емаил тхис | Цомментс

ОЛПЦ КСО-3 случајевима може спорта соларних панела, сателитски интернет, даје три жеље

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/07/20/olpc-xo-3-cases-may-sport-solar-panels-satellite-internet-gran/:
ОЛПЦ КСО-3
Ми ћемо дати Николас Негропонте једну ствар, он је ништа, ако не и амбициозни. ОЛПЦ Оснивач увек има неке пите-у-небо визију КСО линију детета орјентисан рачунарима, укључујући дуал екране и ручно криваје . Сада када смо прескочили право прошлост КСО-2 за АРМ погон, и још увек МУП, КСО-3 је време за потпуно нову рунду концепата. Најновије је низ прибора предмета за потенцијално Андроид спортске __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с да се похвали Сателитски интернет могућности или соларни панели за пуњење батерија своје. Бивши шеф МИТ Медиа Лаб је чак предложио да би више световне поклопац са тастатуром бити точено. Наравно, вероватно би помогло ако темељ могао да машине из врата на првом месту. Нисмо много чули КСО-3, јер последња рунда одлагања гурнула своје пуштање назад у фебруару ... 2011. Али, знате шта кажу, боље касно, и све то џез.

ОЛПЦ КСО-3 случајевима може спорта соларних панела, сателитски Интернет, доделу три жеље првобитно појавио на Енгадгет он Туе, 20 Јул 2011 12:05:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор ПЦ Ворлд | Емаил тхис | Цомментс

Линук добио 20. рођендан видео из програма Мицрософт

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/xIIM3JXlCAQ/Linux-Receives-20th-Birthday-Video-From-Microsoft:
моонбендер пише "Линукс кернел је добио рођендан жели од неочекиваном правцу - видео анимацију из Мицрософт Цитирање Х:" Видео скупља на затегнуте односе између Мицрософт и Линук приказивањем фраза. "Мицрософта вс. . Линук ", а затим показује Тук, Линук маскоту, окреће леђа понуди рођенданску торту из Мицрософт После кратак преглед историје између Мицрософт и Линук, видео завршава помирљив гест: Тук прихвата рођенданску торту у његов Иглоо и видео завршава са "Срећан рођендан" и уређивање почетне фразу "Мицрософт и Линук?" Линук Фоундатион је више ствари слави 20. рођендан кернел. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


ХП-Филм Продавница стиже на тоуцхпад, чаша држач прибора за праћење?

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/07/20/hp-movie-store-arrives-on-the-touchpad-cup-holder-accessory-to/:
ХП нас је мало забринути на сирове изгледа бета издање од платформе Репродукујте музику , али његови нови филм Продавница Апп за ТоуцхПад власници изгледа охрабрујуће полирани и светлуцаве. Рокио погон услуга нуди филм купује од $ 9.95 и $ 2.99 од изнајмљивања, као и фер избор ТВ емисија за $ 1.99 по епизоди. У међувремену, Амазон запалити бета апликација за тоуцхпад такође лансиран раније ове недеље, тако да ствари свакако откуцава заједно. Ми само нада ХП је није заборавио да је обећао докумената уређивање функција - неки људи желе да створе, као и троше.

ХП-Филм Продавница стиже на тоуцхпад, чаша држач прибора за праћење? првобитно појавио на Енгадгет он Туе, 20 Јул 2011 10:35:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор ПреЦентрал | Емаил тхис | Цомментс

Хром оперативни систем ради на МацБоок Аир: негде, лудог научника цацклес у ноћи

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/07/20/chromium-os-running-on-a-macbook-air-somewhere-a-mad-scientist/:
Да ли боли ваш мозак да погледају слици? То би било Хром ОС - ради на МацБоок Аир ! Прилично дефиницију "светови сударају", тај подвиг је довео до вас Хеккех, чија је најскорија ума савијање пројекат ставио Гоогле оперативни систем на иПад . Платформа мешање маестра каже, у овом случају све ради осим Блуетоотх-а, због недостатка подршке. Али, срчани душе који желе да прате у његовим стопама, пазите: нема дуал-боот опцију, а ви ћете изгубити ОС Кс - па можда је то посао за сада застарели модел . Кликните на везу извор за 14 корака до окретања ваш витак лаптопа у чудовиште Франкенштајн, али нажалост, нема помена о где купити да безнадежно слатко Цхроме јастук.

Хром оперативни систем ради на МацБоок Аир: негде, лудог научника цацклес у ноћи првобитно појавио на Енгадгет он Туе, 20 Јул 2011 11:01:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор Хеккех блог | Емаил тхис | Цомментс

Гоогле Утикачи рупе који вам омогућава да Уклоните све Сајт

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Xh8vvGBYHXQ/Google-Plugs-Hole-That-Lets-You-Remove-Any-Website:
бловдарт пише "Гоогле је данас инвалиди своје алатке за вебмастере након што је откривено да би ико могао користите алатку за уклањање било којег сајта из Гоогле индекса искористи је прилично једноставна, све што је ико могао да учини. је да имате Гоогле вебмастере рачун алат и уређивање Упит редоследа параметар на важећу уклањање да укаже на домену нису себе! "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Хилари Клинтон Води Дата.гов иностранству

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/rHbrCV6Ibbk/Hillary-Clinton-Takes-Datagov-Overseas:
тхеодп пише "ЗДНет наводи да државна секретарка Хилари Клинтон канцеларија издала памфлет током своје посете Индији потврђује да ће САД и Индији да раде заједно да развију отвореног верзија извор Дата.гов пројекта, који је покренут у 2009 ван за Харварду Савезне ЦИО Вивек Кундра да служи као централно складиште података прикупљених од стране америчке владе хинду пословне линије примећује да је Клинтон је такође био под притиском да изузети индијски техничара у САД на Х-1Б визе или Л1 из САД друштвени. безбедности пореза, ослобађање да ће, уколико одобрена, могао је наводно резултат уштеде од најмање милијарду долара за софтверске индустрије у земљи. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.