сряда, 7 септември 2011 г.

КСКСКС домена. Почиње

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/xOs_qoiXAAA/XXX-Domain-Registrations-Begins:
алпхадогг пише "секретар ЈКС Регистар је објавио да КСКСКС покровитељством највишег нивоа. домен за одрасле индустрији забаве је отворен за регистрацију домена је одобрен од стране одбора Интернет корпорације за додељена имена и бројеве (ИЦАНН), у јуну прошле године. а затим завршен у марту домена омогућено захваљујући ИЦАНН правила за "спонзорише" ТЛД, кроз коју су домене створени од стране интересних група.. Други примери укључују тачка-ЦООП, за задружним организацијама, и тачка-музеј ".

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Неки су ЦА превелика да пропадне?

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/6exXg8gdel0/Are-Some-CAs-Too-Big-To-Fail:
Траилруннер7 пише "У светлу открића овог викенда о озбиљности напада на сертификат ауторитета ДигиНотар, безбедносни стручњаци су обновиле критике дигиталног сертификата интернет инфраструктуре, са неким питајући се да ли већа потврда власти (ЦАС) може бити превелика да пропадне. Да ли би Мозилла и Мицрософт и Гоогле су одузета поверење у роот сертификата од Верисигн или Тхавте су били компромитовани вероватно. "То није једноставно питање уклањања сертификата из базе података, јер они нису у сваком базама података", каже истраживач Мокие Марлинспике , који је представио алтернативни приступ тренутни ССЛ инфраструктуру прошлог месеца на Дефцон "Ми никада не може да прати их све доле. '".

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Опера обећава платформи апликација за Смарт ТВ, даје нам мало да се жале

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/09/07/opera-promises-cross-platform-apps-for-smart-tvs-gives-us-littl/:
Опера има неке храбрости иде против попут Самсунг у развоју области Смарт ТВ апликација. Онда опет, свој нови простор за клијенте доноси нешто другачије у табели: наиме конзолу која стриктно придржава ХТМЛ5 и других веб стандардима, тако да апликације могу да раде преко било које платформе. Добављачи садржаја као што су ИоуТубе и ДривеЦаст су већ потписале и ТВ произвођачи не би требало да буде далеко иза - не само зато што основни претраживач мотора се тврди да глатко чак и на цраппиер јефтиније процесоре. Опера је чак објавио емулатора да би живот лакшим за мање око програмера који, за једног или другог разлога, не могу да приуште читав Тестно телевизора. Опера још увек има начин да се иде, али пријатна сви све време је сигурно паметан стратегију за било аутсајдера. ПР након паузе.

Наставити читање Опера обећава платформи апликација за Смарт ТВ, даје нам мало да се жале

Опера обећава платформи апликација за Смарт ТВ, даје нам мало да се жале на првобитно појавио на Енгадгет он Сун, 07 Оцт 2011 15:01:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор Геек.цом | Емаил тхис | Цомментс

Паре Трговина паре из бета у облаку, ЕР, водене паре

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/09/07/steam-trading-steams-out-of-beta-in-a-cloud-of-er-water-vapor/:
Паре Традинг изашла из вруће мокрим облаци Бета после више од милион у игри ставке су заменили у првом месецу тестирања. Купљен у игри објектима сада могу заменити између свих играча Теам Фортресс 2, Портал 2 или спиралне витезова и игре ће ускоро бити подржани. Већа вест је да можете и да размене поклоне паре и екстра копије игара имате - као што је резервних издање Халф-Лифе 2 који сте преузели са Оранге Бок пакет - све док они неодиграних. Хеј, готовину у и идите купите нешто лепо аватар.

Паре Трговина паре из бета у облаку, ЕР, водене паре првобитно појавио на Енгадгет он Сун, 07 Оцт 2011 15:23:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Јоистик | извор Пара , паре Трговина Питања | Емаил тхис | Цомментс

Судских налога Владини да открије ГПС праћење података

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/QKEUVvihoQY/Court-Orders-Govt-To-Disclose-GPS-Tracking-Data:
Први пут прихватио подносилац прикривање послата на овај линк који гласи: "Сједињене Државе званичнике за примену закона су користећи податке које глобалних система за позиционирање сателита траг појединачне осумњичених, без потребе да се покаже вероватни узрок пред судију прво - толико је познато. групе за људска права, као што АЦЛУ сам се питао, колико тога иде на права групе истрага ове праксе је ненамерно изазвао обнављање дебате о приватности у односу на јавно објављивање, као и? да ли је могуће да агенција или другог ентитета у откривају подаци који би могли довести до даљег откривања личних података (ПИД), без званично кршења приватности коначни исход могао да постави нови преседан за приватности, не само од стране владе, али за предузећа као добро.. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Веризон ФиОС ХД ДВР преглед (1.9)

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/09/07/verizon-fios-hd-dvr-review-1-9/:
Чини се да већина никада није научио да заиста цене ДВР, уместо размишљања о томе само као трака-мање ВЦР. Ако сте попут нас, волите свој ДВР, али нестрпљиво чекамо за следећи - да може да буде велики један. Тако је било са великим очекивању да смо водио нови ФиОС ХД ДВР Упдате (1.9) преко својих корака. Вероватно највећи ажурирање од Веризон објавио ДВР, било је одмах обожавана од стране оних имали среће да имају приступ да је, захваљујући спољну подршку за складиштење, побољшана више просторија функционалност и углађена нове 16к9 ХД корисничког интерфејса. Али да ли је у складу са нашим очекивањима? И може да се такмичи са попут ТиВо или Виндовс Медиа Центер ДВР? Па, само ћете морати да кликнете кроз себе за те одговоре.

Наставити читање Веризон ФиОС ХД ДВР преглед (1.9)

Веризон ФиОС ХД ДВР ревиев (1.9) првобитно се појавила на Енгадгет он Сун, 07 Оцт 2011 14:00:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | | Емаил ову | Коментари

Питајте директора Ебен Аптон О Малина Пи Фондације

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/NtZqEwOKWao/Ask-Director-Eben-Upton-About-the-Raspberry-Pi-Foundation:
Када Ебен Аптон не ради као АСИЦ архитекта за Броадцом, он је директор Малина Пи фондације. Фондација је регистрована добротворна организација Велике Британије која постоји да промовише студије компјутерских наука и сродним темама, нарочито на нивоу школе. Малина Пи планове за развој, производњу и дистрибуцију ултра јефтине рачунар, за коришћење у настави програмирања за децу. Њихов први производ је величине кредитне картице, и дизајниран је да прикључите телевизор или да буде у комбинацији са екраном осетљивим на додир за ниску цену __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__. Очекује цена је $ 25 за основни модел уређаја, и $ 35 за модел уређаја Б са интегрисаним 2-порт УСБ хуб, 10/100 Етхернет контролер и 128 МБ додатног РАМ-а. Ебен је пристао да одговори на ваша питања о томе шта је потребно да би ултра јефтине компјутер, ради образовни добротворне сврхе, или било шта друго. Уобичајена Сласхдот интервју смернице се примењују: питају колико питања као што желите, али имајте их на једну по коментар.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Сателитска Снима Бурнинг Ман Фром Спаце

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/NZw_SiDrX40/Satellite-Captures-Burning-Man-From-Space:
МикеЦапоне пише "Европске свемирске агенције сателита је заробио оно што је постао један од најпознатијих хедонистичке савременог друштва авантуре: Бурнинг Ман преузео око 400 миља, слика показује Блацк Роцк Цити је у пуном замаху, заједно са свим њеним 50.000 нешто присутне ЕСА.. састављена фотографија користећи четири фотографије, сваки са резолуцијом од око 16 метара "ЕСА има високу резолуцију верзија слике на располагању..

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


3ТБ хард диск Роунд Уп

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/tgNFl_g4p-Y/3TB-Hard-Drive-Round-Up:
МојоКид пише "Када 3ТБ хард дриве-први стигао компатибилан матичне плоче са новијим УЕФИ подешавање комуналне нису били сасвим спремни за приме-тиме, међутим, са најновијим Интел и АМД чипсетовима пусте на тржиште, УЕФИ је постала опште место и компатибилност са дисковима 3ТБ више није. питање ... детаљан поглед на четири од најновијих 3ТБ дискова да удари на тржишту од Хитацхи, Сеагате и Вестерн Дигитал показује ... постоје неке посебне разлике између њих. перформансе у питању, Сеагате Баррацуда КСТ 3ТБ диск изгледа да се тренутни лидер, али остали, нешто мање скупо дискова, близу. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Самсунг и ВМУаре Довођење виртуелизације на Андроид

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/FnYn51CvlX0/Samsung-and-VMWare-Bringing-Virtualization-to-Android:
јбродкин пише са занимљив чланак у Арс Тецхница о виртуализацији и телефоне. Од чланак: "ВМваре мисија да донесе виртуализације на тржишту мобилних стекао велики поборник прошле недеље када је Самсунг обећао да користе ВМваре софтверских за изградњу пословно-пријатељски смартпхоне и __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с пројекта под називом Хоризонт Мобиле ће дозволити Андроид телефоне користе виртуелне машине технологије. да покренете другу инстанцу Андроид, у много на исти начин виртуелизације ради на серверима и десктоп корисника у суштини има два потпуно одвојена телефона који раде на једном уређају, као и. да промените из личних један на један корпоративни кликом 'телефон на послу "икону". Постоје и други гурају алтернативне приступе виртуелизације на мобилним уређајима.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Интервју са Творца Руби

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/qw-m_AZ2xsM/Interview-With-the-Creator-of-Ruby:
снидек пише "Руби творац Иукихиро Мацумото разматра прошлост, садашњост и будућност популарног програмског језика, називајући мобилни следећа мета за Руби:" Ја сам тренутно радим на алтернативни подскуп или дијалекат Руби за мале уређаје сам. ' ћу га јавно објавити почетком следеће године, наравно, мобилно рачунарство је пут којим треба ићи., тако да је један од разлога што сам се фокусирају на Руби дијалект који раде на мањим уређајима. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.