сряда, 7 септември 2011 г.

Акционар позива на РИМ да прода себе или своје патенте у критичним отвореном писму

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/09/07/shareholder-calls-for-rim-to-sell-itself-or-its-patents-in-crit/:
Ствари само стално блеакер за РИМ . Са својих прихода стагнира и смартпхоне тржишни удео нестајање , БлацкБерри произвођач је сада суочава са новим финансијски притисак од Јагуар Финанциал Гроуп - канадски трговац банци и РИМ акционар који је позивајући фирма да један од два прилично непријатне ствари: продати себе, или прода свој портфолио патента. У отвореном писму одбору РИМ директора, Јагуар директор Вик Албони критиковао произвођача због тога што није "инспирише ентузијазма потрошача" за своје производе, као и за доношење својих уређаја на тржиште сувише касно. И, као цена акција наставити да пада, Албони мисли да је време да се промени:

Статус куо није прихватљив, компанија не може да и даље седи. Време је за трансформационе промене. Директори треба да искористе узде како би се повећала вредност акционару пре више тржишне вредности се губи.

Јагуар није прецизирао величини РИМ-удео, али је тврдио да се позива на нагле промене у име "друге подршке акционара", који укупно имају мање од пет одсто компаније. Онтарију, фирма се нада да нову линију КНКС ће базирани смарт телефони обузда своје рецесији, али Албони не звучи тако оптимистични. "Не можете ставити све своје јаја у једну корпу", рекао је Блумберг. "Одбор треба да буде говорећи: 'Шта ако ови производи не успети?" Не желите РИМ да се претвори у другу Нортел ". РИМ портпарол, у међувремену, одбио да коментарише писмо. Хит до линка извора испод да бисте га сами прочитати.

Акционар позива на РИМ да прода себе или своје патенте у критичним отвореном писму првобитно појавио на Енгадгет он Сун, 07 Оцт 2011 07:47:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Региструј се | извор Јагуар Финансијска (ПДФ) , Блумберг | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар