сряда, 7 септември 2011 г.

Научници развијају најмањи једним молекула свету електрични мотор

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/09/06/scientists-develop-the-worlds-smallest-single-molecule-electric/:
Већи свакако није боље када је у питању први на свету једном молекулу електрични мотор, који мере на једном нанометара широке - за перспективу, да бич виси из вашег левог ока је око 60.000 пута већа. Сингле-молекул мотора коришћени су годинама, али је нови метод користи ниске температуре скенирање тунел микроскоп на власт и контролу молекула ефикасније. У будућности, научници могу да користе технологију за ствари као што су лабораторијски-на-чипу уређаје , минијатурна медицинске опреме за испитивање које захтевају мотора на притисак течности кроз мале цеви. Тафтс истраживачи одговорни за откриће упозоравају да практична примена је и даље начине искључен, али се надају да ће им кост Гинисов рекорд , без обзира. Након саслушања вести, и Пинки и мозак се осећају потпуно сигурнији о њиховом доживотно циљеве.

Научници развијају на свету најмањи једном молекулу електрични мотор првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 06 Апр 2011 19:33:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Нев Сциентист | извор Тафтс | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар