вторник, 4 януари 2011 г.

45 години по-късно, ли закона на Мур са верни?

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/AZ9wgiro1Hk/story01.htm:
Velcroman1 пише "Intel е опакован просто срамежлива на един милиард транзистори в 216 квадратни милиметри на силиций, които съставляват най-новата си чипове, всеки от които далеч, далеч по-тънки от треска на човешки косъм. Но този ум-разпенващ постижение на техниката, не наистина изненада ни, нали? В края на краищата, това е просто закона на Мур в действие не е тя? През 1965 г., статия в "Електроника" от списание Гордън Мур, бъдещето основател на чип неумолима сила Intel, прогнозира, че възможност за обработка компютър, ще удвоят приблизително на всеки 18 месеца. Или може би той каза 12 месеца. Или пък е 24 месеца? Всъщност, никъде в статията е всъщност Мур посочи, че известните декларация, нито думата "закон", дори се появи в статията на всички. И все пак идеята е оказа изключително устойчиви във времето, влизащо в обществената духа на времето и подаването държат като упорит вирус компютър, който просто не може да изкорени. Но дали това важи? Странно е, че изглежда, зависи повече от всичко от това кой ви попитам. "Да, тя все още въпроси, и да сме все още го проследяване ", заяви Марк Бор, Intel старши сътрудник и директор на процеса на архитектурата и интеграцията." Полупроводниковите чипове не са действително проследи напредъка, предвиден от закона на Мур в продължение на много години ", каза Том Halfhill, на уважаван анализатор чип индустрията библия на микропроцесорни доклад. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




HP кани пресата на "вълнуващи WebOS обявяването" на 9 февруари

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/04/hp-invites-press-to-an-exciting-webos-announcement-on-february/:
О, момче - да го направим. HP е само издаването на покана за пресата за WebOS събитие в Сан Франциско на 9 февруари. Минималната имейл иска участниците да се мисли Big. Мисли. Помислете Отвъд ". - И това определено звучи като няколко продукта началото за нас. Ако бяхме залагания видове, ние вложихме пари в телефона (може би слухове ние сме били слуха за смартфон в света "най-малката" ще се окаже, за да е истина), една таблетка , и много се говори за бъдещето на WebOS. Едно нещо липсва? Името Palm. Изглежда, че тази марка може да бъде на изхода. Независимо, ние ще бъдем там живеят "Изпълнение на новини в истинска мода Engadget ... така че се пригответе!

HP кани пресата на "вълнуващи WebOS обявяването" на 9 февруари първоначално се появи на Engadget на Вто, 4-ти януари 2011 год. 15:07:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Саудитска Арабия се изисква лиценз за онлайн медии

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/e2gBGbSpNmw/story01.htm:
Beetle Б. пише "Според водещи английски вестник Саудитска Арабия, арабски новини, онлайн вестници, блогове и форуми, сега ще трябва да се регистрират в Министерството на информацията и културата за издаване на лицензии за експлоатация, в съответствие с новите правила, че министерството съобщи в събота, че е да се въведе. Абдул Азиз Khoja, министър на информацията и културата, заяви, че системата е "в съответствие с развитието движения, които в медийния сектор е свидетел." Той допълни, че правилата не се включват клаузи, ограничаващи свободата на словото и че Министерството се стреми да има прозрачност. Той каза още, че правилата ще бъде отворена за подобряването в бъдеще. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Fling джойстика ви дава възможност да получите физически с Супер Megaworm на IPAD

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/04/fling-joystick-lets-you-get-physical-with-super-megaworm-on-the/:
Знаеш ли, някои хора да играят много сериозно, и няма съмнение, че голяма част от тях ще бъдат бране на тази нова периферна от десет One Design . За $ 24,95, на Fling тактилни игрови контролер обещания за подобряване на някои IPAD мача от наслагване на своите виртуални D-тампон с физически джойстика мини. И това не е всичко - фънки механизъм спирала предвижда също съпротива да се симулира с обратна връзка, което означава, палеца, винаги ще знаят своите граници. Вижте видеото демо след почивката.

Продължавам четене Fling джойстика ви дава възможност да получите физически с Супер Megaworm на IPAD

Fling джойстика ви дава възможност да получите физически с Супер Megaworm на IPAD първоначално се появи на Engadget на Вто, 4-ти януари, 2011 13:31:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

НАСА имена Най-добър и най-тежките Sci-Fi филми на всички времена

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/beircMHjxMA/story01.htm:
mvar пише "Да работим през края на годината, най-доброто / лошото списъци филм може да бъде един подвиг на Олимпийските пропорции, но има един списък, който е така, по дяволите готино вие със сигурност ще искате да го даде един вихър. НАСА и науката и развлечения борса състави списък на "най-малко правдоподобни научно-фантастични филми, правени някога" и са избрали тази катастрофално (в повече от един) 2012 г. като "абсурдно" научно най-Fi движение на всички времена. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Iomega Лични Облак устройства домакин на данни, а не си водна пара

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/04/iomega-personal-cloud-devices-host-your-data-not-your-water-vap/:
На последно място, новият аромат на Iomega, че EMC Fanboys да намерите вкусна. По-големите компании консумират по-малките като през 2008 г. и въпреки че сме виждали много продукти, тъй като след това, никой не е наистина донесе две заедно, като новия Cloud издание Лични на Home Media Network твърди дискове. На теория, така или иначе. Идеята тук е, че това е умен NAS , създавайки свой собствен малък полъх и хостинг на вашите данни за общата наличност, но избягва " невнимателно компютри "проклятие, като запази контрола на вашите данни. Ще естествено играе хубаво с нови Iomega телевизия и, ако купите две от нещата, вие може да има една извършва автоматично дистанционно архивиране на другите. Това е нещо като функция, която трябва да направи здраво в бюджета ИТ мениджър на ушите ококорвам се. Как здраво? Първите два модела на Iomega на Home Media Network твърд диск устройства Cloud Edition стартира този месец: 1 TB за $ 169.99 и два пъти за $ 229.99.

Галерия: Iomega Лични Cloud

Продължавам четене Iomega Лични Облак устройства домакин на данни, а не си водна пара

Iomega Лични Облак устройства домакин данните си, не си водна пара първоначално се появи на Engadget на Вто, 4-ти януари, 2011 година 11:22:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Garmin StreetPilot ап прави завой по завой на iPhone и IPAD за $ 40

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/04/garmin-streetpilot-app-does-turn-by-turn-on-the-iphone-and-ipad/:
Когато Garmin съкратени своя хардуер партньорство с Asustek края на миналата година, трябваше да знаят , че компанията ще се завърне към мобилния фронт в някои форма, мода или форма. От днес, на iPhone 3G и IPAD както се изцяло новия StreetPilot апартамент, който струва $ 39,99 и ви предоставя завой по завой навигация от момчетата, които се препитават от неща. Той подбива TomTom е $ 49.99 предлагат за IOS, като същевременно предлага в реално време данни за трафика, гласови команди, Lane Assist, адрес интеграция книга, за да можете да отидете направо на приятели "на адресите на вашите, и мултитаскинг подкрепа. това е изглежда като доста подробен част от софтуера за навигация премия, която, ако предишните слухове потвърждават, трябва да се кацане на BlackBerry устройства, както и доста скоро. Направо миналото почивка за прессъобщението.

Продължавам четене Garmin StreetPilot апартамент се включва по завой на iPhone и IPAD за $ 40

Garmin StreetPilot ап прави завой по завой на iPhone и IPAD за $ 40 първоначално се появи на Engadget на Вто, 4-ти януари, 2011 11:32:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник качи | Изпрати | Коментари

Atheros дебютира първата Bluetooth 4 / 802.11n система в пакет

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/04/atheros-debuts-first-bluetooth-4-802-11n-system-in-package/:
Знаеш ли Atheros , нали? Компанията известна с различни безжични мрежови продукти е просто обявяване на малко нещо, наречено AR6233. Обявен за "първото решение SIP в подкрепа на новата Bluetooth 4.0 стандарта," тази система-в-пакет (това е, което SIP означава - но вече знаех, че) спортни посочените по-горе радио Bluetooth, както и 802.11n "с почти нулево влияние върху живота на батерията на портативни устройства. " Звучи като само нещо за ръчно стартиране бутиков телефон! Архитектурата работи с ARM или x86 процесори, и се очаква да бъде в обем на продукцията през Q2 2011. PR след почивката.

Продължавам четене Atheros дебютира първата Bluetooth 4 / 802.11n система в пакет

Atheros дебютира първата Bluetooth 4 / 802.11n система в пакета първоначално се появи на Engadget на Вто, 4-ти Януари, 2011 11:01:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Напред Google's Challenge, Спам Резултати

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/83pfCfVRs4s/story01.htm:
krou пише "тек блога на Guardian работа интересна фигура на следващото голямо предизвикателство на Google, която се занимава с спамерите това спомогна да се създадат." Google е 900-килограмова горила на издирването, като около 90% от пазара (с изключение на Китай и Русия), а има и една цяла индустрия, която се разви около специално гъделичкане на горила да стане щастлив и обогатяване на ticklers. " Те цитират Павел Kedrosky, който отбелязва, че "Google се превърна в змия, която твърде лесно консумира собствената си опашка ключови думи идентифицират някои думи, които се показват в печеливши търсения -. От уредите, за мезотелиом костюми, за да каяк уроци - бълват съдържание евтино и редовно, и сте готови. На интернет, никой не знае, ти си съдържание мелница. " Независимо дали търсите ревюта, продукти, фирми, или дори провеждане на научни изследвания, скрепер сайтове ранг по-високо от оригиналното съдържание. В статията се спекулира, че Google може да се опита да реши проблема, но от гледна точка на Google, а повечето от тези тип сайтове използват AdSense реклами, и генериране на приходи за Google (89% от кликванията са от първата страница на резултатите), така че Google не може да има стимул да се променят нещата твърде много. алтернатива, хората може да спрете да използвате Google ", тъй като търсенето е много добре разбити .. . Въпросът е дали ще се вижда достатъчно - това е, дали достатъчно хора, ще го направя -. че ще се появи на радара на Google и да се превърне в приоритет "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Tesla Model S за 17-инчов инфоразвлекателни конзола, задвижвани от Tegra; BMW използва NVIDIA технологии също

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/04/tesla-model-s-to-have-17-inch-infotainment-console-powered-by-t/:
Tesla е хвалят най-големият център на света конзола за предстоящото си Модел S днес: "Титаник" 17-инчов сензорен дисплей, задвижвани от Tegra на NVIDIA чип. Инфотейнмънт, климатроник и навигационна всички ще се управлява чрез по-голямата Dominator арматурното табло, докато хардуера NVIDIA също ще поемат отговорност за запазване на 12.3-инчов LCD арматурното табло актуализиран. Като се има предвид Модел S, като Roadster е сезирана, е изцяло електрическо превозно средство, което очаквате енергийната ефективност да бъде доста важен фактор при избора на информационно-развлекателна система и Tesla точки, които изпълнява като ключово предимство на Tegra, описвайки го като "власт-оскъден." Друг Motor Company кука с NVIDIA е BMW, който обещава, че всички на предстоящите модели за 2011 г. ще се възползват от Green Team графични процесори захранване си IDRIVE система за навигация и информация. Ние не знаем какво точно графични процесори ще бъдат използвани, но за "визуално богати" от ново поколение потребителски интерфейс е обещал, простираща се до х 1280 600 резолюция. Ще намерите и двете съобщения за медиите след почивката.

Продължавам четене Tesla Model S за 17-инчов инфоразвлекателни конзола, задвижвани от Tegra; BMW използва NVIDIA технологии също

Tesla Model S за 17-инчов инфоразвлекателни конзола, задвижвани от Tegra; BMW използва NVIDIA технологии също първоначално се появи на Engadget на Вто, 4-ти януари, 2011 г 10:37:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

HTC Shift EVO 4G обработени на видео от Wirefly

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/04/htc-evo-4g-shift-handled-on-video-by-wirefly/:
Вид на необичайно високо ниво на трета страна търговец, за да победи всички останали (включително производителя и носител) с удар с подробен видео на живо на новия смартфон - но хей, наистина, кои сме ние да се оплакват? Wirefly е написал близо 10-минутно въведение към EVO 4G Shift че Sprint просто направи официално тази сутрин, че в сравнение с двата оригинални 4G EVO и Droid две така че да получите представа за малки размери (относително казано, все пак) . Тя изглежда доста бързо от клипа, и на запасите Quadrant резултат над 1400 би било да направите резервно копие това впечатление - но разбира се, сме сигурни, че той може да получи дори по-добре с някои внимателно променяте ROM и своевременно ъпгрейд към пищен . Следвайте почивка за пълното видео.

Продължавам четене HTC Shift EVO 4G обработени на видео от Wirefly

HTC Shift EVO 4G обработени на видео от Wirefly първоначално се появи на Engadget на Вто, 4-ти януари 2011 г. 10:09:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Wirefly | Изпрати | Коментари

Свръхпредлагането Изпраща DRAM Цени с един на-годишен минимум

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/bKsENOa5Pts/story01.htm:
alphadogg пише "цени на DRAM чипове достигна едногодишен дъно във вторник и се приближи до най-евтините си някога, поради след почивка свръхпредлагане. Евтините чипове на паметта се мъчим PC цени по-ниски също, едно Тайванската компания платформа за търговия каза. Цените на суровините 1 -Gbit DDR3 DRAM чипове се понижи до средно 0.84 $ на един дял от исторически върхове около $ 2.80 през април и май миналата година, каза Иван Лин, публицист и редактор с DRAMeXchange. цени достигна рекордно ниското ниво от 0.81 $ на чип през март 2009 г. в съответствие с обмен на ден изследвания. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.