понеделник, 3 октомври 2011 г.

ВиевСониц В3Д241вм, монитора рачунара са 3Д

Занимљиве вести УРЛ:http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

ВиевСониц не жели бити остављен а је представио нови монитор који има технологију тренутно у моди у 3Д.

В3Д241вм ВиевСониц има 24-инчни ЛЕД панел са латенцијом од 2мс, 300 свећа за осветљење, контраст и 20.000.000:1 120Хз освежити стопа, фреквенције у зависности од произвођача да уживају 3Д садржаја користећи поларизовану наочаре испоручен уз монитор.

У овом тренутку не знамо шта ће цена у еврима, већ у Великој Британији је продаја за око 330 фунти, која је у садашњи курс ће бити око 376 евра, мада не можемо да овај цену када дођете до се у продаји у Шпанији.

Више информација | ВиевСониц

Девет Кругови ИТ пакла

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Kx5rW6m9Su8/The-Nine-Circles-of-IT-Hell:
снидек пише "Дан Тинан нас води на турнеју од девет кругова пакла ИТ, место" не разликује много од подземни описао Данте у својој Божанственој комедији ". "Али овде, у дата центрима, конференцијске сале, и ормана, ИТ верзија овог пакла није алегорија То је веома реалан тест сваког ИТ професионалци разум и душу." Тинан пише. Из ИТ лимбу, на техничке пожуду , да заинтересованих страна прождрљивост, да технологија-ПРО издаја, ИТ пакао није сахрањен дубоко у земљу, то је само низ ходник "Срећом,. као у Дантеов поетски универзум, постоје начини да се побегне девет кругова ИТ пакла. Али ИТ професионалцима пазите: Можда ћете морати да се суочи са сопственим ђаволи да то уради Хоћемо спустити ".

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Великој Британији бисте добили £ 50м хуб Грапхене истраживања

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/iPwLUyEFpKU/UK-To-Get-pound50m-Graphene-Research-Hub:
твохеадедбои пише "Влада Велике Британије је направио велику посвећеност развоју грапхене" чудо материјал ", највероватније кандидат да замени силицијум у компјутерским чиповима у будућности 50 милиона фунти Грапхене Глобално истраживање и технологију хуб најавио је канцелар. од министар финансија Џорџ Озборн Надамо се објекат ће помоћи комерцијализовати грапхене Универзитета у Манчестеру, где је откривен материјал, поздравио најаву и да ће бити један од могућих локација хуб-а.. У овом тренутку,. универзитети ће бити спрема да се пријаве за шансу да буде домаћин грапхене чвориште. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Зашто Линук је добар за лов-енд Смартпхоне

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ul4v6rCB8ak/Why-Linux-Is-Good-For-Low-End-Smartphones:
јфрухлингер пише "Нокиа најава да је развој Линук дистрибуција за јефтиних смарт телефона, убрзо после напуштања Линук базираних МееГо оперативни систем за Виндовс Пхоне 7, био је мало збуњујуће, али је то заправо представља добар пословни осећај у смарт телефона свету.. Док ВП7 циљеве за високе крају, ту је тржиште за јефтиније и мање сложених телефона који још увек тукли досадни стари карактеристика телефона, нарочито у земљама у развоју. И, за разлику од Симбиан и тешко намештена МееГо, Линук може да се брзо и јефтино донео на тржиште, као јефтиних смарт телефона оперативни систем. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Никон 1 Ј1 преглед (видео запис)

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/03/nikon-1-j1-review-video/:
Дакле, Никон коначно има миррорлесс камеру, након што је врло вероватно најдраматичније промоцији компанија икада спровела. Наравно, конкурентних модела од Панасоника, Олимпус и Сони су већ стигли други, или чак трећа генерација пре него Никон подигао вео на Ј1, али је дуго очекивани најаве прошлог месеца нам донети КМП да влада свим ИЛЦс? Па, не, не уопште. Никон је не циља професионалци, па чак и напредне аматерске стрелци са својим најновији додатак породице измењивих објектива камере. Уместо тога, компанија је маркетинг његов Ј1 и на фудбал маме (и тате), моди младе народне, као и повремене стрелци који желе неки од разноврсност ДСЛР , али су спремни да жртвују одличан квалитет слике за више компактан дизајн. Али шта је са остатком нас? Никон ће једног дана наградити наше стрпљење са правим класу конкурент? Можда, али то дефинитивно није оно што имамо овде.

Никон изграђен $ 650 Ј1 "из темеља" - позивајући се на своју 10.1 мегапиксела, ЦКС-величине сензор са 2.7к цроп фактор, заједно са неколицином куирки функције које ми вероватно неће користити, али да су неки од ви (или можда ваших чланова породице) може љубав. Скочи иза паузе да видим шта смо нашли заиста допадљивим камере, и оно што нам је оставио прилично импресионирана. А то да умиреш да суди његове перформансе за себе, можете проверити неколико нетакнуте слика на покривеност линк испод закључак, заједно са различитим узорак видео спаттеред током.

Наставити читање Никон 1 Ј1 преглед (видео запис)

Никон 1 Ј1 преглед (видео запис) првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 03 Мар 2011 12:00:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | | Емаил ову | Коментари

Једва видљива Блуетоотх слушалице из Новеро примећен на ФЦЦ

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/03/barely-visible-bluetooth-earphones-from-novero-spotted-at-the-fc/:
Шетња да ретки граница између Блуетоотх слушалице и бисер огрлицу, а ви на крају ћемо наићи компанија која се зове Новеро. Она је специјализована за нејасно смешно Бејевелед бежичну ствари, али има превише неке озбиљне производа - укључујући и ове прикривено мало Роцкаваи слушалице које сте управо је одобрен од стране ФЦЦ. Они ће се носе са хандс-фрее телефонирање, 5,5 сати стерео музика и 250 сати у режиму мировања - уз то тежак само 10 грама. Савршен за било коју Њујорка таксиста који желе да се наругају правила у 50МПХ.

Једва видљива Блуетоотх слушалице из Новеро примећен на ФЦЦ првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 03 Мар 2011 12:22:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор ФЦЦ- | Емаил тхис | Цомментс

Нокиа Ц5-03, потпуно Смартпхоне за 170 евра

Занимљиве вести УРЛ:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Већ ове недеље представити неке од наглашава од финске фирме Нокиа. Овај пут то је ред на Нокиа Ц5-03 Нокиа старији брат Ц5 мобилне и дајемо пре извесног времена у Гизмос

Нокиа Ц5-03 карактерише терминала лаган (тежак само 90 грама) који употпуњује његов претходник са екраном осетљивим на додир и још неке царацтериситцас које га врло комплетно тржишту смарт телефона по цени која је понуђена, 170 евра.

Поред екрана осетљивог на додир 3, 2 инча, Нокиа Ц5-03 поседује камеру од 5 мегапиксела која омогућава видео, радио и ГПС везе, Блуетоотх, ВиФи и УСБ.

Што се тиче меморије, Нокиа Ц5-03 има 40 мегабајта интерне, које се могу конвертовати у до 16 ГБ ако користите мицроСД картице, али ће бити стандардна 2 Мб

Као оперативни систем Нокиа Ц5-03 ради са Симбиан 1, који је био познат до сада као Симбиан С60. Уређаја мени нуди добра збирка икона које пружају директан приступ налозима е-поште и социјалне мреже.

Неке апликације врхунац Нокиа Ц5-03 су приступ Нокиа Музичка продавница и Ови Сторе, из које можете да купите музику или мобилне апликације за Нокиа. С друге стране, Нокиа Ц5-03 обезбеђује приказ свих Мицрософт Оффице докумената, ПДФ и ЗИП.

Цена Нокиа Ц5-03 као што смо сте дискутовали ће бити 170 евра.

Светски најмоћнијих телескопа почиње Пронадји Порекло Универзума

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/C2_yzkvMipc/Worlds-Most-Powerful-Telescope-Begins-Search-For-Origin-of-the-Universe:
МрСеб пише "највећа астрономски инсталација у свету сада ради Алма, или Атакама Велики милиметара низ, је огромна радио телескоп направио од 66 12 -. И 7 метара јело антене се налази 5.000 м надморске висине, у Чилеу. Његова сврха је да тражи нови живот и нови цивилизације и да храбро оду где ни телескоп је отишао пре Али не, озбиљно: њен задатак је да вршњачке у прошлост и истражује древне звезде и маглине, колега на егзопланета која може да подржава људска (. . или Алиен) живот, и надамо се да сазнају више о међузвезданом стварања и уништавања За сада само 20 од 66 антена у месту, али када се заврши - крајем следеће године - то ће имати решавање моћ далеко већа од Хабл, у складу са Европска свемирска опсерваторија (ЕСО), која послује Алма. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


ХТЦ Андроид Бацкдоор Цурење Приватне корисничких података

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/XSarfa3jaXc/HTC-Android-Backdoor-Leaks-Private-User-Data:
Траилруннер7 пише "Постоји озбиљан безбедносни проблем са различитим ХТЦ Андроид телефона који омогућава било око са интернет дозволе за приступ велику количину приватне податке на уређају, укључујући и евиденција позива, е-маил адресе, СМС поруке, последњу познату ГПС локација и више. Проблем је био уведен путем упдате ХТЦ телефона који инсталира алатку која се зове ХТЦЛоггер која прикупља податке. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Енерги Стар 5.3 сада на снази, неки цхункиер телевизора изоставио у хладном

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/03/energy-star-5-3-now-in-effect-some-chunkier-tvs-left-out-in-the/:
Обновљено скуп Енерги Стар захтевима је ступила на снагу прошле недеље, много жалост од плус-величине плазма телевизора свуда. Према новом спецификација (верзија 5.3), поставља имајући да ће хваљени плава налепница мора да буде, у просеку, око 40 одсто енергетски ефикаснији од стандардних модела, док веће екране ће се одржати чак и строжије услове. Најновије итерације такође позива за квалификационе телевизора да се придржавају "тешко капу" од 108 вати (без обзира на величину), у суштини дисквалификујуће било плазме најмање 50 инча у величини, и неку већу, не са ЛЕД позадинским осветљењем ЛЦД екрана. Међу онима који се квалификују, поставља сертификацију у оквиру верзија 4.2 , пуну 14 одсто троши више од 108 вати (углавном 2010 модела), а само три су ЛЕД ЛЦД бази (укључујући Самсунг УН65Д8000 ). Неки нови дисквалификован 2011 модела, међутим, могу и даље имати плаве налепнице, због текуће Енерги Стар је процес транзиције. "Са намером да виде производа који задовољавају најновије захтеве за Продајне полице, када ступи на снагу 5.3, ЕПА је заустављен сертификација нових телевизора који се састао 4.2 захтеве (али не 5.3 захтеве) 31. маја 2011," Енерги Стар Менаџер производа Катарина Каплан објаснио ЦНЕТ. "Сви нови производи сертификовани од 31. маја испуне захтеве 5.3 производа ново произведени и оверен у јуну морали да испуне 5.3 услове за ознаку.." Хит до линка извор испод за више детаља.

Енерги Стар 5.3 сада на снази, неки цхункиер телевизора изоставио у хладном првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 03 Мар 2011 11:22:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк ЦНЕТ | извор Енерги Стар | Емаил тхис | Цомментс

Вики Уредник Помаже Откријте Пре-9/11 ЦИА-грешке

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Yx7h4_Ff5dk/Wiki-Editor-Helps-Reveal-Pre-911-CIA-Mistakes:
Анонимни читалац пише "Кевина Фентона читао Одељење за 2004 инспектора правде Генерални извештај о пре-9/11 интелигенције неуспехе делови нису смисла да га,. Па је одлучио да дода информације у извештају Павлу Томпсона 9 / 11 Тимелине на Вики-стилу сајт Историја Цоммонс. На крају, Фентон рад довео га је да открије идентитет ЦИА-менаџера који су водили бин Ладен јединице пре 9 / 11, када је агенти било смишљено прикрио информације о два 9 / 11 отмичара из ФБИ-менаџера да је именован Ричард Ерл Блее и сада је предмет документарни филм Реј Новосиелски и Јохн Дафи, од сецрецикиллс.орг, који је потврдио његов идентитет користећи технике право из 70-филма Све председникови људи.. Блее , заједно са Цофер Црно и Џорџ Тенет, нашао посао узнемирујуће довољно да објави заједничку изјаву негира неке од навода. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Фацебоок Додаје Злонамерни Линк Заштита

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/CSKZNjTLkDo/Facebook-Adds-Malicious-Link-Protection:
виредмикеи пише "Као и сваки ИТ сигурност одељење зна, друштвене мреже представљају значајну претњу за корисника широм одбора као што су слепо кликните везе што често води до спам или друге злонамерне локације које може довести до малвером У корак даље штити кориснике. од највећих светских друштвене мреже, Фацебоок је додао нову функцију у циљу заштите корисника од линкова за ове злонамерне сајтове Почев од данас, када Фацебоок корисник кликне на линк ће бити проверени против базе података од Вебсенсе базе података у покушају. да одреди да ли линк злонамерни Ако веза је утврђено да ризично, корисник ће бити дат избор да настави на сопствени ризик. повратак на претходни екран, или добити више информација о томе зашто је означена као сумњива. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Позориште професора <em>свитац</em> Постер Проглашени Претња

Занимљиве вести УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/cKX86pJfgvo/Theater-Professors-emFireflyem-Poster-Declared-Threatening:
оцеан_соул пише "Вероватно зато што ништа више угрожавају се дешава и који су им потребни како би доказали своју корисност школских полицајаца на Универзитету Висконсин-Стоут је одлучила свитац плакат са цитирам:" Ти ме не знаш, сине, па хајде да објасним да је то сте некада: Ако сам икада те убијем, бићете будни. Бићете ми суочавају. И бићете наоружани, "био претња по безбедност на кампусу није. Да цитат о не убијају људе?"

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.