понеделник, 3 октомври 2011 г.

Платформа Ратови: Хоће Музика Понесите Хармонија или раздора?

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/X785DlXLeLo/:
Music Note Bokeh | Flickr - Photo Sharing!

Напомена уредника: Џоел Ресницов ( @ ресницов ) је суоснивач и извршни директор Рекли , друштвени музички покретања да сам аунцхед на пореметити Њујорку .

Дигиталне музике извршни недавно ми је рекао, "Слонови су све више љути једни на друге." Смејао сам се, али брзо схватио ово је више него безобразно метафора. Хипер-конкуренције међу технологије дивовима потреса до дигиталне животе потрошача. А у ироничном обрту судбине, музике, често малигнед бизнис у Силиконској долини, може поставити тон и изаберите победника (е). Музика је једна од најосновнијих функција које могу одредити успех или неуспех технолошка платформа (да, као директор друштвеног музике покретање, ја сам веома пристрасан ово веровање). Платформа ратови су загревање брзо: Па како смо стигли овамо? И где ћемо ићи?:

Потрошача технологије гиганти добијају све у једни другима посао.

Гоогле, Аппле, Фацебоок и Амазон су Југгернаутс који потпуно доминирају својим категоријама, претрагу, хардвер, социјалне и трговине. Али, напредак у мобилно рачунарство и раст у социјалној се замагљују границе између своје пословање и да их поставка на сукоб: Размисли: Ватра вс иПад Гоогле вс Фацебоок-+ спартански вс иОС вс Андроид, Апп Сторе сви против свих осталих Апп Сторе.

Како се тржишта победио? То је платформама, глупо.

Највећи изазов све четири лице је да ли су боље такмиче, у сарадњи или нека комбинација оба, зависно од пословне линије. Размотрите ово: ја приступ Фацебоок-на мом МацБоок Аир користи Цхроме, користите Гоогле Мапс интензивно на мој иПхоне и (некада) слушају Амазон цлоуд Плаиер на мој (сада покојни) Андроид. Гиганти пружају многе комплементарне услуге које чине мој живот лакшим. Али, основна интероперабилност више није конкурентна стратегија или убедљив вредност пропозиција корисницима.

Све гиганти знају, тако да градимо моћнији и лепљив платформе за стварање одрживе предности. Али дефиниција платформе је све нејасно, као што је однос између различитих платформи. Они сада спан десктоп оперативних система, мобилних оперативних система, апликација тржишта, и претраживачи, а неки од ових платформи буквално живе од других. Ова међузависност захтева одређени ниво сарадње, али не сузбије глад никога за раст.

Који су кључни фактори успеха за платформе?

У мудрац речима Тонија Хсиех, то је све о "пружању среће."

Ако је ваш платформа чини живот корисника лакше, креирате вредности и победе. За четири гиганата, то значи пружање најбоље функционалност и компатибилност са карактеристикама и комуналне услуге које корисници неће одустати од (тј. било шта са високим трошковима као што су пребацивање е-маил, друштвене медије профила и медија колекција). Ограничавање приступа платформу такмичар је опасна игра, што све гиганти игра на неком нивоу. И изазов за сваки је како да оптимизујете вредности платформе вис-а-вис предности контроле против мана несталих функције и услуге.

Најважније фронт битке Мај Будите Музика

Док потрошачи могу да се осећате преплављени технологије гиганти "конкурс за своје дигиталне миндсхаре-ја сигурно не-ниједна компанија може да вертикално интегрише цео дигитални живот. Тамо

Няма коментари:

Публикуване на коментар