събота, 15 януари 2011 г.

Честит 10-тия рожден ден на Уикипедия

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/An1vIN3_zkM/story01.htm:
Грег пише "Уикипедия, онлайн енциклопедия, която всеки може да редактира, за първи път на 15 януари 2001 година. Днес, на сайта е по този начин 10-годишна възраст. За да отпразнува своята 10 годишнина, Уикипедия е домакин на около 400 конференции и партита по целия свят. В традиционни Уикипедия стил, събитията се организират от общността от потребители. След десетилетие на растеж, Уикипедия е важен източник на информация за милиони теми и остава сред Интернет Топ 10 най-посещаваните сайтове. Той има над 400 милиона читатели всеки месец и е с много малък бюджет за уебсайт неговия размер. само $ 20 милиона почти всичките си приходи идват от дарения В последния си за набиране на средства да бута, организацията видях 500 000 потребители дари $ 16 милиона "..

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Човек открива очила без 3D технологии в миг на око (видео)

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/15/man-discovers-glasses-free-3d-tech-in-the-blink-of-an-eye-video/:


Кой има две палци и се нуждае от очила, за да видите 3D? Не и този човек! Франсоа Vogel's измисли начин да се премахне тези досадни очила от уравнението, и той е готов да направи революция в стереоскопичен индустрията завинаги. Разбира се, ще ви трябва монитор с 120Hz честота на опресняване, но това е предпоставка тези дни така или иначе, а останалата част е сладък, лепкав сос изпъкнали директно в очите. Вземи промъкнем поглед в играта за смяна технологии във видеото по-горе. Никога повече няма да погледнете 3D същия начин, отново, ние обещаваме.

[Благодаря на всички, който е изпратил това]

Човек открива очила без 3D технологии в миг на око (видео) първоначално се появи на Engadget на Съб, 15-ти януари, 2011 15:40:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Kotaku | | Email този | Коментари

Arx Fatalis промяна, издаден под GPL

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/OfR3y2sJQGc/story01.htm:
Кевин Фишбърн пише "Според WTF Дракон на Ultima Aiera" на дълги и къси: Arkane Studios са пуснали това, което е най-вероятно ще бъде последната кръпка за тяхното Ultima Underworld вдъхновени от играта (което, всъщност, те се опитаха да се лицензират като трета вписването в тази серия), Arx Fatalis. Те също така пусна изходния код на играта. Точно така, пълния източник на Arx Fatalis е достъпна за изтегляне. " В README отбелязва, че първоначалната инсталация игра се изисква, за да играят събраните игра, тъй като файлове с данни със сигурност са все още запазени авторски права. Linux се нуждае от добър тъмницата FPS робот, въпреки че кодът ще се нуждаят от ада на много от почистване , тъй като е VC8 / 9 проекта и използва DirectX (ugh. ..)."

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Tablet Адам Понятие Инк Android каза на кораба Тази седмица

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/e5lcQsbJkvo/story01.htm:
junaidslife86 пише с новината, че идеята Мастило Android таблетка е намерила по регулиране зелена светлина от американските власти, и скоро трябва да се превози. От статията: "Точно така, след няколко закъснения на малки стартиране най-накрая ще кондензират си от време на време мъглив молекули в твърда плоча на корабоплаването таблетка старт" на около сряда ", след като хардуер ще получи своя FCC татуировка таблетка достатъчно добър за да печели Най-доброто от. CES 2011 почетен споменем по време на събитие абсолютно наводнен с таблетки от кой кой е на дружества на потребителска електроника. Макар че първите ни впечатления от производствена единица са положителни, ние държим на разстояние от вземане на окончателно решение, докато не съм имал възможност да изпълняват пълен преглед. " Представата Мастило функция, която грабва най-голямо внимание се очертава като по избор Pixel Qi екрана; Брад Linder на Liliputing е с ръце на видео с устройството, от което CES (въпреки лошите условия на осветеност) показва, че на екрана в действие.

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




дефектни уреждане на NVIDIA GPU лаптоп започва изплащане, файла си за ремонт и възстановяване на вземания сега

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/15/nvidias-faulty-laptop-gpu-settlement-starts-paying-out-file-yo/:
Имам един стар Dell, HP и Apple лаптоп около заседание с дефектни NVIDIA GPU ? Фирмата е готов да ви компенсира. Това предложен действие уреждане клас от края на миналата година е била одобрена от съд Калифорния, и на компанията, като искания за поправки, замени, и възстановяването на специално определени-сайт до 14 март. Ако имате засегната Dell или Apple MacBook Pro, можете да получите на дефектни чипове заменят безплатно, докато HP собствениците получи нов компютър, замяна, въпреки че обмисля възможностите за избор са от бюджета Compaq Presario CQ50 или ASUS Eee PC T101MT , може да бъде по-добре продажба на старите части на иБей. И накрая, ако вече сте платили, за да ви части да се подменят и да има документи да го докажа, че може да сте в състояние да се възстановява - на NVIDIA създаде 2 милиона щатски долара басейн да се разпределя между всички тези възстановени разходи. Намерете всичко необходимо в линковете по-долу.

[Благодаря, Kalyan]

повреден лаптоп NVIDIA GPU селище започва изплащане, файла си за ремонт и възстановяване на вземания сега първоначално се появи на Engadget на Съб, 15-ти януари 2011 14:19:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник NVIDIA сетълмент | Изпрати | Коментари

Звезди остават на обичайните места, хората паника

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/yXy1HOPZzlQ/story01.htm:
asheller пише "The Star Tribune ни казва на зодиакалните знаци са се преориентирали. потреперване на Земята е изместен на знаци, нова е бил добавен и много от нас са се променили знаци. Формално един Рак, аз очевидно била повишена до" Джемини "и сега съм женен до Ophiuchus, нов знак. Какво Yor знак? Новият Зодиак на таблицата е доста интересно. " Ето няколко безценни реакциите на това небесно развитие. Докато китайския зодиак не е засегнат, аз все пак ще бъде в състояние да даде точна оценка на хората според това кога са се родили, така че, моля посочете в коментара си (ново) подписва и животински година на раждане, така че ние ще бъдем в състояние да знаете къде идвате от.

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Ще коли под наем можете Дин за връщане на половината заредени електрически превозни средства? Enterprise няма.

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/15/will-rental-car-companies-charge-you-for-returning-half-charged/:
Това е нещо отвратително в повече от един аспект. По-рано този месец, Enterprise Rent-A-Car обяви , че скоро ще започне да предлага на Chevrolet Volt на компанията Марк Кристофър Auto център в Онтарио, Калифорния, и ние приеме, че наемателят най-добрите следете за всякакви непредвидени разходи, които могат да възникнат от изпращането му с мъртъв (или почти мъртви) скривалище на батерии. За всеки, който нае с бензинов двигател автомобили в миналото резултат, вие ще знаете, че връщането на камшик, с резервоар за гориво, само 90% пълен, не съвсем ще я намали и ще се залепи ponying за вашия надзор . За щастие - най-малко на предприятията - подобна настройка такса няма да се прилагат за електрически превозни средства. Лиса Мартини, говорител на предприятията, се свързва с нас, за да изяснят плановете на облекло, и те са шокиращо ориентиран към потребителите:
"[Enterprise] не планира да наложат на потребителите за възвръщане ЕДС без пълно зареждане. Enterprise е инсталиране на станции за зареждане на места, който ще предложи електромобили, както и планове за зареждане на превозни средства, след като те бъдат върнати."
Това до голяма степен то обобщава в продължение на поне една голяма-а-кар компания, и ние можем само да се надяваме, че всички останали публикува подобни намерения, преди да им счетоводители публикува нещо в обратния смисъл. Властта на народа, а?

Ще коли под наем можете Дин за връщане на половината заредени електрически превозни средства? Enterprise няма. първоначално се появи на Engadget на Съб, 15-ти януари 2011 г. 12:41:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

В Engadget Podcast, живеят в 14:30 EST!

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/15/the-engadget-podcast-live-at-2-30pm-est/:
Това беше грубо седмица, след като CES, пълен с инвалидизиращи заболявания и Verizon Iphones. Смятаме, че сме го почти под контрол, обаче, така че се надяваме да се присъедините към нас на това специално издание Подкаст уикенд. Вижте поток и чат след почивката, ще се заемем подвижния около 14:30 EST. Това е, ако никой от нас не умре преди това.

PS И не забравяйте, че Ustream е Android и iPhone клиенти , както и, ако сте навън и не можете да се присъедините към флаш базиран забавно-долу.

Продължавам четене на Engadget Podcast, живеят в 14:30 EST!

В Engadget Podcast, живеят в 14:30 EST! първоначално се появи на Engadget на Съб, 15-ти януари, 2011 год. 12:24:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

САЩ Бележки Virtual ограда по протежение на мексиканската граница

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/lyAzU87262M/story01.htm:
Пикънс пише "The Аризона република съобщава, че федералното правителство е официално отменен своя план за милиарди долари за изграждане на виртуални ограда по границата с Мексико, като министър на вътрешната сигурност Джанет Наполитано, обявена на Конгреса на брифинг, че програмата е известна като SBInet струва твърде много и постигане на твърде малко. "SBInet не може да изпълни първоначалната си цел, да създаде единна, интегрирана технология гранично-решение за сигурност", казва Наполитано. "Боинг" е бил нает през 2006 г. за развитие на системата под тригодишен федерален договор с разходите прогнозите за пълното изграждане на -на по-висока от 8 милиарда щатски долара, но усилията са били измъчвани от закъснения, проблеми, увеличаването на бюджета и конгресен критика. Наполитано разпореди митническа и гранична защита да постави началото на по-скромни и географски съобразени усилия използване SBInet средства и съществуващите технологии, като например мобилни системи за наблюдение , безпилотни самолети, топло-и изобразителни устройства с дистанционно видео наблюдение с доказан елементи на SBInet включително стационарни радари и инфрачервени сензори кули. SBInet разходи почти $ 1 млрд. за развитие по 53 мили от границата Аризона. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Светът изпраща имейли 107000 милиарда през 2010 г., повечето от тях са за град състав портфейл

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/15/world-sends-107-trillion-emails-in-2010-most-of-them-about-enla/:
Дръж се за местата си, Stat любителите на 2010 г. е на път да ви удари с цялата сила на количествено използва интернет. Уеб сайт мониторинг Pingdom съобщава, че миналата година ние всички изпратени 107000000 милиона имейли на нашите обичани и необичани тези, който се разгражда до 294 милиарда на ден, макар и само 10.9% от тези, които не са спам. Там сега са 1880 милиона имейл потребители в целия свят и когато те не са твърде заети комуникация , те са сърфиране един от нетната е 255 милиона общо сайтове (21.4 милиона от които се казва, че са пристигнали през 2010 г.). Сборникът от цифрови знания завърши с поглед към социалните медии, когато Twitter все още има път, преди наваксване с електронна поща - има само 25 милиарда туитове миналата година - но продължава да расте като луд, като се добавя 100000000 потребители през годината. Facebook добавя още повече, 250 милиона потребители, и процъфтяваща населението споделя 30 милиарда парчета на съдържанието (линкове, снимки, видео и т.н.) всеки месец. Това не е лудост, това е интернет.

Светът изпраща 107000 милиарда съобщения през 2010 г., повечето от тях са за град състав портфейл първоначално се появи на Engadget на Съб, 15-ти януари 2011 год 11:28:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink АФП (PhysOrg) | източник Pingdom | Изпрати | Коментари

Play Pacman, Pinball, и Понг С Paramecium

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/VvzzXsr4438/story01.htm:
Анонимен читател пише "Науката е много рядко този страхотен!" Физика Ингмар Riedel-Kruse и неговият екип от Станфордския университет са направили точно това чрез създаване на версии на класически игри, които можете да се придвижвате по физически контрол живи организми. Игра, наречена PAC-mecium Pacman е с обрат: играчи използвате конзолата за промяна на полюсите на електрическото поле в камера, запълнена с течност paramecia, което прави организмите се движат в различни посоки Камера изпраща в реално време, изображения на компютър, където те се припокриват. върху дъската (виж видеото по-горе). Като гледам на екрана, играчът може да ръководи paramecia да ядат виртуални клетки мая и да ги избегне Pacman подобни на риба. микропроцесор следи движението на организма да поддържа резултат. " Също така на разположение са версии на Pinball, понг и футбол. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.