събота, 15 януари 2011 г.

Проток Power турбина е вода захранване, акула, вдъхновени (видео)

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/15/strait-power-turbine-is-water-powered-shark-inspired-video/:
Проток Power турбина е вода захранване, акула, вдъхновени (видео)
В гигантска акула, с петте си крак челюст, е един от най-свирепите същества, които някога търси плува в морето. Все пак, това е почти безвреден, просто филтриране на малки късчета и напускане празен Лъжиците и вода крила сам. Това е, което служи като вдъхновение за Антъни Reale, който се обърна, че зейналата паст в пролива Power. Това е ефективно за двойна дюза, което се вписва около водните турбини или две, превръщайки се дебитът на водата в електрическа енергия, повишаване на ефективността на турбината чрез създаване на зони на високо налягане напред и ниско налягане след себе си, като визуализира по-горе. Резултатът е 40% скок в ефективността - и някои скучен дънки, както можете да видите в клипа по-долу. Първата дава бърз преглед, а вторият един произведение-подробно обсъждане на развитие от началото до края. Изберете вашия път.

Продължавам четене проток Power турбина е вода захранване, акула, вдъхновени (видео)

Проток Power турбина е вода захранване, акула, вдъхновени (видео) първоначално се появи на Engadget на Съб, 15-ти януари, 2011 01:36:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар