събота, 15 януари 2011 г.

NTIA казва LightSquared предложения биха могли да представляват заплаха за националната сигурност

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/15/ntia-says-lightsquared-proposal-could-pose-national-security-thr/:
Миналото лято тя изглеждаше като Филип Фалконе е LightSquared е бил на път към демократична LTE решение: бряг до бряг мрежа, която включва сателитна връзка за покриване на цялата страна. Това е амбициозна цел, за да сте сигурни - може би прекалено амбициозно. В писмо до FCC, Националната телекомуникационна и информационна администрация (NTIA) предупреди, че е безжична мрежа на търговец на едро, които ще работят на спектъра МСУ , би могло да възпрепятства системи като отдел на комуникациите отбраната. Ето и успявам да получа: миналата година Федералната комисия по комуникациите одобрени първоначалното предложение на компанията за създаване на мрежа, която ще включи както наземни и сателитни услуги. Сега LightSquared иска да предложи възможност за наземна само за телефони на своите клиенти. Според NTIA, подобна система ще изисква много повече наземни станции, което води до потенциални МСУ пренаселеността и повишаване на риска от намеса всичко от аеронавигационни комуникации спешни мерки и системи за федерална агенция. Федералната комисия по комуникациите все още предстои да вземе решение относно преразгледаното предложение, и LightSquared не е направила надникнем, оставяйки ни да се чудя дали всичко е прекалено хубаво, за да е истина.

NTIA казва LightSquared предложения биха могли да представляват заплаха за националната сигурност първоначално се появи на Engadget на Съб, 15-ти януари 2011 08:15:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Ройтерс | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар