вторник, 29 март 2011 г.

Ствари погоршати у Фукушима

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/5CVUCMOc-tA/Things-Get-Worse-at-Fukushima:
Анонимни читалац пише "нивоа радијације су астрономских око Фукушима Јапана нуклеарна електрана, као извештаји указују на то да радиоактивни језгро има прегрејане и истопљени кроз затвореност судова и на бетонски под нивоа радијације унутар реактора две су недавно процењивати на 1.000 миллисиевертс на сат -. нивоу тако висока да радници само остати у области за 15 минута под садашњим излагања смерница. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Напад и одбрана Тор мрежу

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/H04ln8O50dA/Attacking-and-Defending-the-Tor-Network:
Траилруннер7 пише "У разговор на УСЕНИКС Леет радионица уторак, Ник Матхевсон ТОР пројекта разговарали недавне групе изазове у реаговању на сузбијању напора од стране влада у Египту, Кини и на другим местима шта Тор чланови су научили у овим недавним инцидентима је то. Док владе постају све унапред о својој спремности да се искључити приступ Интернету, или потпуно цензуру садржаја, корисници су све више сналажљиви Матхевсон рекао је да група ради на методе за ублажавање проблема на националном нивоу ограничења разлог за Тор корисника.. Један метод подразумева прелазак на модуларни методу транспорта у циљу превазилажења неких од пригушења који ИСП наступиће на шифровани проток како би Тор коришћење теже. У посебном прича у Леет, Стивенс Леблонд од ИНРИА у Француској представио истраживање о методама Тор за тражење кориснике Назад на њихове ИП адресе једном од напада, који Леблонд и његови коаутори под називом "Бад Аппле". користити излаз чвор да су истраживачи под контролом, како би траг токовима података послатих од стране корисника преко БитТоррент тор Назад на њихове ИП адресе. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Гемалто довођење НФВ исплате телефоне било које обавештајне са МастерЦард ПаиПасс СИМ картице

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/29/gemalto-bringing-nfc-payments-to-phones-of-any-intelligence-with/:
Гемалто довођење НФВ исплате телефоне било које обавештајне са МастерЦард ПаиПасс СИМ картице
Ми видимо НФЦ чипова приказују и голицање изнутрица више и више мобилних уређаја, али овим темпом ће то бити година пре него што видимо неки прави продор на тржиште. Гемалто могу имати само скок-започео тај процес са новим НФЦ-у СИМ картица дизајн који је оверен од стране МастерЦард ПаиПасс . То је слично компаније Цукерберг на СИМ пројекту чули смо прошлог месеца, али овај пут то бежично је плаћа за пиће, а не бежично говорим својим пријатељима колико сте управо имали за пиће. То значи да у близини поља бежични плаћања могу бити изведени пред скоро сваки ГСМ телефона на планети, такође омогућавајући безбедно на апарату трансакције, као што је додавање више минута да припејд телефона. Ово се каже да је почетак "масовне комерцијалне избаце", дајући нам разлога за наду да ускоро заборављајући наше новчанике код куће ће бити функција, а не баг.

Наставити читање Гемалто довођење НФВ исплате телефоне било које обавештајне са МастерЦард ПаиПасс СИМ картице

Гемалто довођење НФВ исплате телефоне било које обавештајне са МастерЦард ПаиПасс СИМ картице првобитно појавио на Енгадгет дана Уто, 29 Апр 2011 15:26:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Гемалто | Емаил тхис | Цомментс

Нокиа Ц5-03, пун смартпхоне за 170 евра

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Већ ове недеље смо представити неке од иновација финске компаније Нокиа. Овога пута је ред на Ц5-03 Нокиа старији брат Ц5 Нокиа мобилни, а ми присутни пре неког времена у Гизмос

Нокиа Ц5-03 карактерише терминала лаган (тежак само 90 грама), који допуњује свог претходника са екраном осетљивим на додир и неке друге функције које га чине врло комплетну цену тржишту смарт телефона који се нуди, 170 евра.

Поред екрана осетљивог на додир 3, 2 инча, Нокиа Ц5-03 поседује камеру од 5 мегапиксела који омогућава видео запис, радио и ГПС везе, Блуетоотх, ВиФи и УСБ.

Што се тиче меморије, Нокиа Ц5-03 нуди 40 МБ интерне, који се може претворити у до 16 ГБ ако користите мицроСД картицу, али серија ће садржати 2 ГБ

Као оперативни систем Нокиа Ц5-03 ради на Симбиан 1, који је до сада познате као Симбиан С60. Појављивати у менију уређаја нуди добру збирку икона које пружају директан приступ поште и социјалне мреже.

Неке апликације врхунац Нокиа Ц5-03 су приступ Нокиа Мусиц Сторе, и Ови Сторе, од којих можете да купујете музику и апликације за Нокиа телефоне. С друге стране, Нокиа Ц5-03 обезбеђује приказ свих врста Мицрософт Оффице документе, ПДФ и Зип.

Цена Ц5-03 Нокиа као што сам рекао да ћемо бити 170 евра.

Човек у невољи за коришћење хеликоптера на скијање на води

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/mUdrAGgjDPM/Man-In-Trouble-For-Using-Helicopter-to-Water-Ski:
Аустралијски човек потрошње поподне скијање на води са својим сином не могу да схватим шта све фрка је око. Уосталом, он није био пилот хеликоптера за вучу непромишљено његов син. "То је лов на вештице", Милтона, каже Џонс. "Он је био кући са интернату само сам га видим за неколико недеља сваке године, а ми смо само имали мало забаве Било је савршено безбедан. И'ве беен. Лете за 20 година и веома сам искусан.. Све је Иахоо отишао из мене до сада. " Нажалост, Ауторитет Цивилног Ваздухопловства не мисли хеликоптера скијање је здрав отац-син активности и претила правне радње.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Страна Цан'т Турн Назад сат у Гоогле-у

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/LJGf9rxgIvo/Page-Cant-Turn-Back-Clock-At-Google:
рсмиллер510 пише "Колико год долазни извршни директор Лери Пејџ би као што је Гоогле да буде тако брзо на своје ноге као мала фирма, када си велики као Гоогле-а, доношење одлука добија заглибиле у управљачке структуре, и то је тешко направити Компанија нешто што није. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Дан са Деадмау5: ЛЕД, Супер Марио, и техно

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/29/a-day-with-deadmau5-leds-super-mario-and-techno/:
Деадмау5 (такође познат као Џоел Цимерман) један је од највећих имена у електронском и хоусе музичка сцена - и он се дешава да се велики Тецх главу. Недавно, канадски произвођач додао неке импресивне нове опрему за своје продукције, у облику масовне ЛЕД покривене Цубе и потпис мау5хеад (то изговара "миш-глава" у случају да нису могли погодити). Прочитајте заједно после паузе за ексклузиван поглед на тачно оно што се дешава унутар ума Деадмау5 - и буквално и фигуративно.

Наставити читање дан са Деадмау5: ЛЕД, Супер Марио, и техно

Дан са Деадмау5: ЛЕД, Супер Марио, и тецхно првобитно појавио на Енгадгет дана Уто, 29 Апр 2011 13:30:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | | Емаил тхис | Цомментс

МиСпаце губи десет милиона корисника у једном месецу

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/c4l9b4UQrps/MySpace-Loses-Ten-Million-Users-In-One-Month:
Голдилокк пише "за социјално умрежавање МиСпаце сајт је изгубио више од десет милиона корисника у периоду од јануара и фебруара 2011, према цомСцоре је у фебруару 2011, Интернет страница је имао мање од 63 милиона корисника, што је пад од претходних укупно око 73 милиона еура.."

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Човек Оптужени продаје УС Милитари Дронес на ебаи

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/hE92KwO1pyc/Man-Accused-of-Selling-US-Military-Drones-On-EBay:
гаримортимер пише "47-годишњи Хенсон Цхуа је мало проблем зато што су покушали да продају РК-11Б 'Гавран' беспилотне возила на еБаи-у из члана:" федерална порота у Тампи вратио оптужницу пуњење Хенсон кола. , 47, од Манилла, Филипини, уз кршење наоружања контроле извоза Закон и кријумчарења, након истраге САД имиграцију и царине спровођење'с Хомеланд Сецурити Истраге Ако буде осуђен по свим тачкама, кола. суочава максимална казна од 20 година у федералном затвору. "Ја сам себе шутирали за несталим Ова аукција.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Ценсорваре продавци могу Заустави Средњи исток Радна

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/1dTkYakABEw/-Censorware-Vendors-Can-Stop-Mid-East-Dealings:
Сласхдот редовне Бенет Хаселтон се вратио са причу о интернет цензури на Блиском истоку. Неколико софтвер за блокирање компаније тврдили су да нису имали контролу над тим колико различитих блискоисточних влада користи њихов софтвер. Бенет каже да је време да се та очигледно лажне тврдње да се одмори. Амерички ценсорваре компаније могу лако да одсече блискоисточне владе да користе свој софтвер, и на тај начин да свој постојећи системи за филтрирање далеко мање ефикасни, они једноставно одбијају да то ураде. Кликните на линк испод да видите шта он има да каже, и чине сопствени ум.

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Самсунг Ксоом званично слетање у Великој Британији идуће недеље, још увек треба да финализира цене и СКУ

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/29/motorola-xoom-officially-landing-in-uk-next-week-still-has-to-f/:
Колико год да волимо наш румормонгеринг, добар чврсти потврду никада не иде странпутицом око тих делова, а ми смо управо чули директно из мото да је Ксоом ће таблета се доласку у Великој Британији идуће недеље. Када тачно, не знамо, али главни продавницама електронике ће све играти свој део - Диконс (и њене подружнице Цуррис и ПЦ), плус Царпхоне Варехоусе су посебно име. Што се тиче цене, видели смо прилично јаке индиције да ће бити £ 500 за ВиФи верзију и само £ 600 за 3Г опремљена један, иако нема непосредне потврде о којој (или ако оба) ће доћи следећи недеље. У сваком случају, важна ствар је да ће први светски саће таблета бити у продаји у неком облику чим наредне фискалне године британски стартује.

Самсунг Ксоом званично слетање у Великој Британији идуће недеље, још увек треба да финализира цене и СКУ првобитно појавио на Енгадгет дана Уто, 29 Апр 2011 12:24:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | | Емаил тхис | Цомментс

Смешно Софтверски патенти: Програмер противник

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/NkxIGxk2cLI/Ridiculous-Software-Patents-a-Developers-Nemesis:
СтормДривер пише "Да ли сте икада размишљали о патентирању искачући напомену, онлајн анкете, Леадербоард у игри на мрежи, односно систем у којем сте отворили апликације кликом на иконе имам лоше вести за тебе -?. Немогуће је не зато што тврде да је глуп, то је само да су све те ствари су већ патентирана и све је то забавно и фацтоидс, све док једног дана нађете у улози софтвера. Старт-уп ".

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.


Ма Бел гуши иновације, АТ & Т, мај учинити исто

Занимљиве вести о УРЛ:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/jysxDdYA2d8/Ma-Bell-Stifled-Innovation-ATampT-May-Do-the-Same:
Анонимни читалац пише "АТ & Т је недавно објавио да планира да купи Т-Мобиле да створи највећу бежичну мрежу у САД Ако договор није дозвољено да се заврши., То ће створити само три главна играча у индустрији са Веризон се близу другог и Спринт су удаљене трећи Спринт, заједно са групама потрошача права., већ плакао фаул Они тврде да ће АТ & Т предложио куповину угуши конкуренцију и иновације.. "

Прочитајте више ове приче на Сласхдот.