вторник, 7 декември 2010 г.

PC ера прогнозира да приключи през 18 месеца

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/N0eff3sXXDA/story01.htm:
dcblogs пише "В една историческа промяна, превози на смартфони, таблетки и други ап-устройства ще надминат доставките на компютри през следващите 18 месеца, е събитие, което може да означава края на PC-ориентирана епоха, фирмата за маркетингови проучвания IDC каза. IDC каза световните доставки на тази година на ап-съвместими устройства, които включват смартфони и медии таблетки като IPAD, ще достигне 284 милиона. През 2011 г., производителите ще достави 377 милиона от тези устройства, както и през 2012 г., броят ще достигне 462 милиона пратки , над превози компютър. През 2012 г. ще има 448 милиона доставките на компютри. Една пратка се равнява на едно устройство. продажбите на компютри ще продължи да се изкачи, но вече няма правило. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Nvidia GeForce GTX 570 Добавя да Graphics гамата

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/PhvKZ0BgJKs/story01.htm:
crookedvulture пише "запълване на пропастта между карти от среден клас графични около $ 200 марки и висок клас излишък, че разходите нагоре от $ 500, Nvidia добави $ 350 GeForce GTX 570 да си стабилен на графични карти. Според последните GF110 GPU на дружеството, на GTX 570 предлага еквивалентни флагман миналата година GTX 480 с ниска консумация на енергия и по-евтина цена. Стойността предложение е силен с това, въпреки че като преразгледа точки на Tech доклада, то би било разумно да се държат, докато на AMD " Кайман "графична карта почивки капак, който се очаква да направи през следващата седмица."

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Google Chrome OS получава подробни

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/07/google-chrome-os-gets-detailed/:
Google Chrome OS само demoed работи на парче позоваване хардуер в случай му в СФ. Той просто отнема четири стъпки и по-малко от минута да се създаде съвсем нов Chrome OS машина - тя изтегля всичките си Chrome теми и настройки от облака, така че е готов да отиде почти веднага, и промени могат да разпространяват по-малко от втори в някои случаи. Позоваването машина demoed е в състояние да се върне от спящ почти веднага - Google казва, че ограничителният фактор е всъщност колко бързо потребител може да се движи ръката си. (Това не е толкова бързо в демото, но тя все още е много по-бързо.) Операционната система поддържа няколко сметки с гости сметка, която работи в режим "инкогнито" по подразбиране, и всичко, което се избърсва при изход. Всички потребителски данни са криптирани по подразбиране, и на самата нея се натоварва на памет само за четене, че не може да бъде сменено, без физически достъп - един технологии, който позволява стартиране проверени, но изглежда също означава, че няма да може да изкорени един Chrome OS машина.

Освен това има и офлайн възможности - Google Docs е demoed работи офлайн, с промени синхронизира, когато машината се свърже отново. Изглежда, че това е един апартамент-специфична характеристика все пак - приложения на Chrome Уеб съхранява трябва да се построят за HTML5 офлайн, за да работят, разбира се. Google също demoed Google Cloud печат, който ви позволява да отпечатате на домашния си принтер от всяко място. Chrome OS устройства, също ще могат да използват новите Verizon 3G планове за офлайн достъп - вие ще получите 100 МБ свободно данни на месец в продължение на две години, след което планове започват от $ 9.99 за един ден на "неограничен достъп", без необходимите договори . (Ще има евентуално може да бъде международна опции, но тези, които не са подробно описани.)

Галерия: Chrome OS подробни



Развитие на ...

Google Chrome OS получава подробни първоначално се появи на Engadget на Вто, 7-ми декември 2010 14:20:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Google в партньорство с Verizon безплатно 3G данни квоти с всеки нетбук Chrome OS

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/07/google-partners-with-verizon-for-free-3g-data-allowance-with-eve/:
Ето, приятели. Google твърди, че иска винаги свързани, сега тя помага да го направите. 100 МБ свободно данни, Verizon, всеки месец в продължение на 24 месеца, ще бъде ваше като допълнителна екстра при покупката на Chrome OS нетбук. 9.99 $ ще ви даде неограничен достъп за един ден.

Развитие на ...

Google в партньорство с Verizon безплатно 3G данни квоти с всеки нетбук Chrome OS първоначално се появи на Engadget на Вто, 7-ми декември 2010 г 14:29:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

На живо от събитието на Google Chrome!

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/07/live-from-googles-chrome-event/:
Те разтърсиха света вчера с пищен , на Nexus S и с клетъчна основа таблетка , но Google не е направено още - днес, че ще представи един кон с различен форм-фактор в Chrome OS . Точно така, Mountain View е готов да сподели подробности за твърдия си моментално на операционната система (а може би и на нетбук или три ) и ние сме тук, в Сан Франциско liveblogging цялата работа.

На живо от's Chrome случай Google! първоначално се появи на Engadget на Вто, 7-ми Декември 2010 година 13:20:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Има ли краят на KOffice означава край на KDE?

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/LsAfHR9DWBQ/story01.htm:
jfruhlinger пише "Вековна Linux KOffice офис пакет е бил прероден като" Calligra, "име за цел да предизвикат калиграфия, но може би малко прекалено близо до neme на един умопомрачен римския император. Може би по-важното е, Calligra изглежда да си сътрудничат с бъдещето MeeGo мобилни Linux дистрибуции. Може това да е началото на края на работния плот KDE, поне при сегашните си търговска марка? "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Общите продажби на смартфони и таблетки да надмине скромен компютър за 18 месеца, казва IDC

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/07/combined-sales-of-smartphones-and-tablets-to-surpass-the-humble/:
Нашата доставка проверки се каже, че 10 от 10 анализатори са безумно бичи за таблетки - независимо от факта, че има само 2,5 конкурентни продукти на пазара, и един от тях само излезе преди месец. Така че, естествено, не е трудно да изнамирам на продажбите прогнози, които се показват на таблетката разлетяване в стратосферата, намаляване на пазарния дял в PC, а също и разширяване на пазара направо да настани своите пост-PC начини. Gartner е Предполагам, че е 55 милиона таблетки през следващата година, а IDC е по-консервативна оценка от 42 млн. евро, но както прогнозират рязък, експоненциален растеж през следващите години, и IDC отнема една стъпка напред: 18 месеца от момента, в комбинация смартфон и продажби таблетка ще затъмни PC , той твърди, като и двете категории висене в средата-400 милиона.

Сега, този брой е най-вече смартфони, която не е безпрецедентна промяна в и на себе си - на компютъра това беше голям хит по популярност в Япония, след като деца получиха свържа с тези неща, ултрамодерен телефон - но като цяло той представлява преминаване от Отворен, гъвкав и мощен компютър с тесни, по определени задачи, ап-водещата роля на IOS и Android вид. Или можете да го върти на напълно обратния начин: хора се нуждаят от телефони, така че те купуват хубав телефон. Не звън PC смърт в това поведение, и таблетката е все още много продукт ниша с някои добри връзки с обществеността. Така или иначе, ние ще бъдем много по-впечатлен от този вид на пазара на битката, когато е на таблетки (може би с малко помощ от смартбук или нетбук-Lite категория) ще се срещу Windows и Mac компютри с главата напред, без да поеме смартфони голямата част от товара.

Общите продажби на смартфони и таблетки да надмине скромен компютър за 18 месеца, казва IDC първоначално се появи на Engadget на Вто, 7-ми декември 2010 година 12:44:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink HardOCP | източник IDC | Изпрати | Коментари

Google представя Android "пчелна пита" Tablet

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/_dGW_xz-g9o/story01.htm:
adeelarshad82 пише "Google Mobile платформа VP Анди Рубин unvieled първия Android" пчелна пита "таблетка. Макар че много малко характеристики бяха пуснати за него, се казва, че е лъскав, черен, Motorola таблетка, която е около 10-инча и работи NVidia двуядрен процесор. Устройството е с много чиста страница и на страницата ап изглеждаше почти Apple IPAD подобни. Infact приложението Gmail изглеждаше почти точно като Gmail на IPAD. Според Анди Рубин, пчелна пита трябва да отделят по някое време следващата година, а най-големите ОЕМ компании планиране на изграждане на Android таблетки са изразили интерес да използват тази версия на платформата Android. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Acer Revo 100 вече се предлага в Обединеното кралство, плъзгащ се RevoPad и всички

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/07/acer-revo-100-now-available-in-uk-slide-out-revopad-and-all/:
Ние направихме доста голяма двойна вземат, когато за първи път видях съобщение за пресата тази сутрин за новия Acer Revo 100. Пресяване през паметта ни банки (и Engadget архиви), най-накрая спомен на "Revo 2" с Intel CE4100 показано на разстояние по-рано тази година на IDF. Ние сме залагания това е само с две и версията на Intel е все още на път, но за сега, на Revo от 100 опаковки AMD Athlon II Нео двуядрен процесор с графика NVIDIA ION, до 4GB DDR3 SDRAM, Dolby Home Theater v3, Blu-Ray диск, 802.11b/g/n, и множество портове включително HDMI и два мини-PCI Express слотове за карти за разширяване. По-интересното обаче е плъзгаща се RevoPad, която може да функционира или като подложка мултитъч жестове или, когато е активиран, QWERTY клавиатура със запалени действия ключовете на една и съща повърхност. Софтуер-мъдри, ние имаме Windows 7 Home Premium 64-битова и ново Acer clear.fi споделяне на медии система . Когато е на разположение? Сега - най-малко в Обединеното кралство. Колко? £ 599.99 с включен ДДС. Ние спадна Acer линията, която да предоставя информация на САЩ, ние ще Ви уведомим това, което чуваме. Прес съобщение след почивката.

Продължавам четене Acer Revo 100 вече се предлага в Обединеното кралство, плъзгащ се RevoPad и всички

Acer Revo 100 вече се предлага в Обединеното кралство, плъзгащ се RevoPad и всички първоначално се появи на Engadget на Вто, 7-ми декември 2010 г 11:51:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Обиколка на Тоалетна размери жилищните помещения при МКС

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/lYy8i-HMJQs/story01.htm:
Phoghat пише "Кой знаеше, че може да отнеме почти седем минути, за да получите една обиколка на мъничък-малки квартали на екипажа на борда на Международната космическа станция? Но Експедиция 26 командващия Скот Кели предвижда интригуващ поглед отвътре личните му жилищна площ, както и поглед отвътре в живот на борда на Международната космическа станция. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.




Verizon Изпълнителен директор: 4G може да бъде "заместител" за дома интернет и кабелна, ще ускори кабел рязане

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/07/verizon-ceo-4g-can-be-a-substitute-for-home-internet-and-cabl/:
Понякога, ще трябва да се чудя, ако тези видове главен изпълнителен директор се плащат големите пари, само защото те могат да смятат, че техните собствени странни претенции. Последно да се опита и натиснете границите на доверчивост е Verizon Иван Seidenberg, който казал на един инвеститор конференцията, че той вижда наскоро представи компанията 4G предлагат като се превръща в "скромен заместител" за премия развлекателни услуги, дома, предлагани от кабелни и онлайн стрийминг компании. Той признава, че за сега новите LTE VZW мрежа ще се разглежда като допълнение, а не подмяна, свързани с нашия свят, но с течение на времето, Seidenberg очаква, че неговото присъствие ще бъде достатъчно, за да убеди повече хора да срязал . Може би тези, които ще намерите на $ 50 на 5GB таксата най-лесно за преглъщане, ще бъдат тези, които нямат мозък на всички - на хора в селските райони , за които кабелна широколентова все още не е опция. За останалата част от нас, ние ще изчакаме, докато икономиката започне да изглежда съвсем малко по-привлекателни.

Verizon Изпълнителен директор: 4G може да бъде "заместител" за дома интернет и кабелна, ще ускори кабел рязане първоначално се появи на Engadget на Вто, 7-ми 12, 2010 11:22:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник NASDAQ | Изпрати | Коментари

Изтегляне на Firefox, емисия на Червения Panda

Интересни новини разглежда в http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/PGjPObEcml0/story01.htm:
KenW пише "Mozilla стартира нова маркетингова кампания за насърчаване на Firefox. Приемане на червени панди и пускането им на живо камери на компанията иска да подчертае факта, че червената панда е талисман за открит източник на браузъра чрез нов раздел на сайта си наречен Firefox Live. Ясно е, че Mozilla се опитва да се мисли за нови начини за насърчаване на браузъра си преди старта на Firefox 4. Фирмата е борят наскоро като Firefox постоянно губи дял на Google Chrome. "

Прочетете повече на тази история в Slashdot.