вторник, 7 декември 2010 г.

Общите продажби на смартфони и таблетки да надмине скромен компютър за 18 месеца, казва IDC

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/07/combined-sales-of-smartphones-and-tablets-to-surpass-the-humble/:
Нашата доставка проверки се каже, че 10 от 10 анализатори са безумно бичи за таблетки - независимо от факта, че има само 2,5 конкурентни продукти на пазара, и един от тях само излезе преди месец. Така че, естествено, не е трудно да изнамирам на продажбите прогнози, които се показват на таблетката разлетяване в стратосферата, намаляване на пазарния дял в PC, а също и разширяване на пазара направо да настани своите пост-PC начини. Gartner е Предполагам, че е 55 милиона таблетки през следващата година, а IDC е по-консервативна оценка от 42 млн. евро, но както прогнозират рязък, експоненциален растеж през следващите години, и IDC отнема една стъпка напред: 18 месеца от момента, в комбинация смартфон и продажби таблетка ще затъмни PC , той твърди, като и двете категории висене в средата-400 милиона.

Сега, този брой е най-вече смартфони, която не е безпрецедентна промяна в и на себе си - на компютъра това беше голям хит по популярност в Япония, след като деца получиха свържа с тези неща, ултрамодерен телефон - но като цяло той представлява преминаване от Отворен, гъвкав и мощен компютър с тесни, по определени задачи, ап-водещата роля на IOS и Android вид. Или можете да го върти на напълно обратния начин: хора се нуждаят от телефони, така че те купуват хубав телефон. Не звън PC смърт в това поведение, и таблетката е все още много продукт ниша с някои добри връзки с обществеността. Така или иначе, ние ще бъдем много по-впечатлен от този вид на пазара на битката, когато е на таблетки (може би с малко помощ от смартбук или нетбук-Lite категория) ще се срещу Windows и Mac компютри с главата напред, без да поеме смартфони голямата част от товара.

Общите продажби на смартфони и таблетки да надмине скромен компютър за 18 месеца, казва IDC първоначално се появи на Engadget на Вто, 7-ми декември 2010 година 12:44:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink HardOCP | източник IDC | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар