вторник, 7 декември 2010 г.

Google Chrome OS получава подробни

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/07/google-chrome-os-gets-detailed/:
Google Chrome OS само demoed работи на парче позоваване хардуер в случай му в СФ. Той просто отнема четири стъпки и по-малко от минута да се създаде съвсем нов Chrome OS машина - тя изтегля всичките си Chrome теми и настройки от облака, така че е готов да отиде почти веднага, и промени могат да разпространяват по-малко от втори в някои случаи. Позоваването машина demoed е в състояние да се върне от спящ почти веднага - Google казва, че ограничителният фактор е всъщност колко бързо потребител може да се движи ръката си. (Това не е толкова бързо в демото, но тя все още е много по-бързо.) Операционната система поддържа няколко сметки с гости сметка, която работи в режим "инкогнито" по подразбиране, и всичко, което се избърсва при изход. Всички потребителски данни са криптирани по подразбиране, и на самата нея се натоварва на памет само за четене, че не може да бъде сменено, без физически достъп - един технологии, който позволява стартиране проверени, но изглежда също означава, че няма да може да изкорени един Chrome OS машина.

Освен това има и офлайн възможности - Google Docs е demoed работи офлайн, с промени синхронизира, когато машината се свърже отново. Изглежда, че това е един апартамент-специфична характеристика все пак - приложения на Chrome Уеб съхранява трябва да се построят за HTML5 офлайн, за да работят, разбира се. Google също demoed Google Cloud печат, който ви позволява да отпечатате на домашния си принтер от всяко място. Chrome OS устройства, също ще могат да използват новите Verizon 3G планове за офлайн достъп - вие ще получите 100 МБ свободно данни на месец в продължение на две години, след което планове започват от $ 9.99 за един ден на "неограничен достъп", без необходимите договори . (Ще има евентуално може да бъде международна опции, но тези, които не са подробно описани.)

Галерия: Chrome OS подробни



Развитие на ...

Google Chrome OS получава подробни първоначално се появи на Engadget на Вто, 7-ми декември 2010 14:20:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар