вторник, 4 януари 2011 г.

Shocker! Media зависими страдат симптоми на абстиненция, точно както пристрастените

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/04/shocker-media-addicts-suffer-withdrawal-symptoms-just-like-rea/:
... И ние всички сме зависими медии, нали? Едно скорошно проучване , проведено от Международния център за медийни и дневния ред на обществото (ICMPA) със сигурност идва да покаже, че това наистина е така. Помещението е много проста: студенти от дванадесет университети по целия свят са били инструктирани да се въздържат от използване на всички медии за двадесет и четири часа. Резултатите бяха до известна степен предвидим: равномерно, без телевизор ще е малко по лесно да се направи, като същевременно се въздържа от изпращане на текстови съобщения и мигновени съобщения, подадена на симптоми на абстиненция: "Когато аз не са имали тези две луксозни стоки", пише един студент, "Почувствах съвсем сам и изолиран от живота ми. Въпреки, че отиде на училище с хиляди студенти, фактът, че не бях в състояние да комуникира с всеки, който чрез технологията е почти непоносима. " Според д-р Роман Gerodimos от Университета в Портсмут както психологически и физически симптоми са били докладвани от млади техно-наркомани.

Shocker! Media зависими страдат симптоми на абстиненция, точно като истински зависими първоначално се появи на Engadget на Вто, 4-ти Януари, 2011 02:41:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink TG Daily | източник Залцбург академия | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар