петък, 28 януари 2011 г.

Hubble телескоп вижда отдалечената галактика, 13,2 милиарда светлинни години от Земята

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/27/hubble-telescope-sees-furthest-galaxy-13-2-billion-light-years/:
Ако мислите, че Star Wars се състоя в една галактика далеч, далеч, вероятно ще трябва да подготвят да си представи за разстояние разтърси. NASA астрономи смятат, че съм положиха очите това, което изглежда е най-отдалеченият обект някога забелязан от хората .. . в историята на човечеството, не по-малко. Галактиката е първият peeked през 2009 г., но НАСА е само потвърдено (посредством тази надежден Хъбъл измишльотина), че това, което видях, всъщност е най-старата известна в галактиката съществуване. На разстояние 13,2 милиарда светлинни години, тази галактика е зашеметяващите 150 милиона години по-стар от предишния рекорд за събиране на определяне на звездите. Клъстерът на сини звезди е само една малка галактика, все пак - НАСА казва, че ще се нуждая от стотици, тези малки групи, за да компенсирате нашия Млечен път. Ръководителят миналото почивка за по-тясно изстрел на съзвездието, иначе известни като невзрачна червен пиксел.

Продължавам четене телескопа Хъбъл вижда отдалечената галактика, 13,2 милиарда светлинни години от Земята

Hubble телескоп вижда отдалечената галактика, 13,2 милиарда светлинни години от Земята, първоначално се появи на Engadget на Чет, 27-ми Яну 2011 г 19:52:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Reddit | източник НАСА | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар