четвъртък, 29 септември 2011 г.

Ох, Нокиа. Још 3.500 људи без посла, производних операција Скраћена доле

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Qzya8LjHso4/:
nokia-logo-1

Нокиа јутрос најавио "планира да предузме додатне мере да усклади своје радне снаге и операције." Знате шта то значи: масовна отпуштања и затим неке. У саопштењу, фински гигант мобилне каже да ће смањити своје особље од најмање 3.500 радника до краја 2012.

Нокиа је такође каже да неће бити смањења у производњи, компанија је затворила производни погон у Румунији до краја ове године и каже да ће се удвостручити доле на азијским фабрикама уместо.

Нокиа ће такође "преглед дугорочне улоге" својих производних операција у Сало (Финска), Комаром (Мађарска) и Реиноса (Мексико).

Пре мање од пола године, Нокиа је смањити 4.000 радних места и пребачени још 3.000 Симбиан запослене да Аццентуре. Претпостављамо отпуштања најавио је данас су, поред оних олакшица.

У одвојеном саопштењу, Нокиа , каже да је пронашао нови извршни директор за компаније Нокиа Сиеменс Нетворкс (тренутни председавајући Оли-Пекка Калласвуо је оставку), и да је улагање још 500 милиона евра (око $ 682 милиона евра) у пословању - као што ће својим партнером Сиеменс-а.

Радост свету!

Шта траинврецк.

Пуна за штампу:

Нокиа наставља да усклади своју радну снагу и операције

Еспоо, Финска-(Маркетвире - Јан 29, 2011) -

Следећа фаза промене у циљу побољшања ефикасности у производњи, Локација и трговине, као и подршку функцијама

Еспоо, Финска -

Нокиа данас најавила планове да предузме додатне мере да усклади своју радну снагу и операције.

Мере подршке и извршење стратегије компаније и уштеде циљ компаније је раније најављено ове године, као и циљ да доведе ефикасност и брзину за организацију.

Раније ове године, Нокиа је најавила промене првенствено усмерена на усклађивању свог Р & Д активности у Смарт уређајима и мобилним телефонима. Данас, компанија је најавила следећу фазу оперативних усклађивања, што укључује планове за смањење производње, Локација и трговине пословања, и подржавају функције.

Нокиа планира да прилагоди своје капацитете за производњу и обнавља своје операције производне да боље служити своју глобалну мрежу купаца, партнера и добављача у следећи начин:

- Фокус својих производних карактеристика телефона на тим локацијама са оптималним близини добављачима и кључним тржиштима. Као резултат тога, Нокиа је планира да затвори постројење за производњу у Клужу, Румунија до краја 2011, као и Нокиа великог обима азијских фабрика обезбедити већу скалу и близине користи.

- Преглед дугорочне улоге својих производних операција у Сало, Финска, Комаром, Мађарска и Реиноса, Мексико. Ове фабрике се очекује да настави да игра кључну улогу у служењу Европе и Северне Америке смарт телефона купаца, али план је да се постепено помера се његов фокус на купца и тржишним специфичним софтвером и продајни пакет прилагођавање. Процењује се овога не би утицати на број запослених у 2012, без утицаја у 2011. Нокиа ће ангажовати у разговоре са представницима запослених и заинтересованих страна у тих сајтова, и очекује да ће имати више увид у могуће последице по глави становника у првом кварталу 2012.

Нокиа раније је најавила

Няма коментари:

Публикуване на коментар