събота, 25 декември 2010 г.

Toshiba аутсорсинг производството на полупроводници за съперник Samsung

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/25/toshiba-outsourcing-semiconductor-production-to-rival-samsung/:
"Тис на сезона за производство на сделки? Разбира се, каквото изглежда. Само час след Sony обяви намеренията си за обратно изкупуване на Cell чипове съоръжения за производство на Toshiba, тя изглежда като че ли Тош е на път да влезе в още едно споразумение. В този случай, тя ще бъде аутсорсинг на нерентабилни производството на полупроводници за съперник Samsung, който ще отговаря за избиване на мозъците зад редица смартфони, телевизори и цифрови уреди вкъщи. Многобройни източници обясниха, че Toshiba има интерес в областта на реорганизацията своя фокус върху бизнес цъфтеж чип памет, а освен това му се надява да избегне скъпо съоръжение подобрения, които биха били необходими, за да останат конкурентоспособни в системата LSI бизнес.

С други думи, компанията се избягват инвестиционните разходи и поставяне на по-голямо внимание на един сектор, който вече е рентабилно (NAND флаш производство, за тези любопитни), и след като инсталацията Оита се предава на разстояние, тя ще се използва за изображение сензори в цифрови фотоапарати. Заводът Нагазаки, както чухме по-рано, ще бъдат предадени на Sony. запаси на Toshiba бяха изпратени на север след като инвеститорите приветстваха новината, но, разбира се, остава да се види какъв вид на потребителите това ще има въздействие. Независимо от всичко, се надяваме, Toshiba никога не работи в нито проблеми с Sammy - не е като да си топ месинг могат да бъдат докоснати, независимо от нарушението .

Toshiba аутсорсинг производството на полупроводници на Samsung съперник първоначално се появи на Engadget на Съб, 25-ти декември 2010 година 14:40:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink EE Times | източник В Япония Times , предаде АФП | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар