неделя, 20 февруари 2011 г.

Аппле патента указује на гушће батерије, боље пуњење техника

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/02/20/apple-patent-application-points-to-denser-batteries-improved-ch/:
Неки би помислили десет сати МацБоок батерију моћни у реду, али смо срећни да кажем да Цупертино није сасвим задовољан повећава. АпплеИнсидер приметио пар јабука патентних пријава детаљима побољшани начин цеђење до оних литијум-полимер ћелије, што би требало да у великој мери број допуне циклуса могу издржати - или, опционо, дозволите да користе Аппле-гушће батерије које трају дуже од пуњења. Ми ћемо га разбити за Вас: граф у горњем левом показује колико литијум-јонске батерије се тренутно наплаћује, прво врло брзо (константна струја, повећање напона), а затим спорије (константан напон, опадајући струје) на врх ћелије Искључено.

Оно што Аппле предлаже је мулти-корак метода приказана на десној страни, где је струја и напона трампа, за пуњење батерија, док се много мање оштре на физичку хемију електрода унутра. Као што можете видети у доњем графикону, Мулти-корак ЦЦ-ЦВ-ћелије губе много мање од њихове потенцијалне после 300 допуне циклуса, али то није све Аппле кување Уп - Компанија бројке које могу да се повећа дебљина електроде на побољша животни век батерије (чак 28Вх / л, према једном графикону) без негативног ефекта захваљујући мекше пуњења. Наравно, радије ћемо имати биљака једу графин суперцапциторс , али ово звучи као план за сада.

Аппле патента указује на гушће батерије, боље пуњење техника првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 20 Мар 2011 15:31:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Аппле Инсидер | Соурце УСПТО (1) , (2) | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар