петък, 25 март 2011 г.

Стиропор дотакне електроде да створи невероватно брзо пуњење вондербаттериес

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/25/styrofoam-touches-electrodes-to-create-incredibly-fast-charging/:
Стиропор дотакне електроде да створи невероватно брзо пуњење вондербаттериес Елон Муск срце можда већ одустали од скромном батерију, пожуде за кондензаторе, али истраживачи Универзитета у Илиноису су да постоји живот у "Ол ћелије још увек, стварајући батерије које пуњења и пражњења у секунди. Пронашли су начин да се створи електроде користећи стиропор куглице као врста подлоге, мале сфере помаже да подесите порозности или никл-метал хидрид или литијум-манган кондензатора материјала. Подешавањем величине и густине пасуља кеса изнутрице тим је успео да створи електрода порозности од 94 одсто, што је само неколико кратких крпеља теоријски идеалан за излагање максималне површине електроде на батерију материјала. То резултује изузетно брз оптужби и пражњења, НиМХ ћелију удара 90 одсто капацитета за само 20 секунди и пражњење у најкраћем 2,7 секунди. Док ми не знамо баш какав пуњења система тима је користио да се то постигне, чак и под претпоставком високе струје ток електрона ово је још увек изузетан подвиг. Али, као и већина великих достигнућа постоји недостатак: сличан Тосхиба СЦиБ Баттс капацитет ових ћелија је само око три четвртине како би било користи нормална батерија изградњи, што значи да бих је потребно отприлике 25 одсто више масе да се исти опсег у Ваш ултра брзо пуњење ЕВ у будућности. Која би могла да буде достојан компромис.

Стиропор дотакне електроде да се створи невероватно брзо пуњење вондербаттериес првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 25 Апр 2011 00:29:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Арс Тецхница | Соурце Природа Нанотехнологија , Универзитета у Илиноису | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар