петък, 25 март 2011 г.

Тјурингова машина изграђена од дрвета, старог гвожђа и магнета, "монструм" достигнућа откључана (видео)

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/25/turing-machine-built-from-wood-scrap-metal-and-magnets-geek/:
Узимамо га здраво за готово данас да сличице величине чипова Силицон може кризу кроз најсложеније прорачуна, али је почетком прошлог века, задаци су математички и даље спроводе од стране људи. Било је то време да је један Алан Тјуринг, енигма код прекидача и опште Информатика пионир, дошао на оно што је суштински мисаони експеримент, механичка машина способна да симулира и решавање алгоритама као одрасла процесора. Па, знате где се ово се дешава сада, један британски софтверски инжењер одлучио да изгради управо такав уређај, од старих бита и БОБС је лежао око његовог Геек јазбину, производећи радни модел који је недавно приказан ван на кафу Фаире Велика Британија у Њукаслу. Само Даунер, како истиче, јесте да би требала "месецима заједно додали два броја", али све добре ствари кренути скромно. Видео након паузе.

Наставити читање Тјурингова машина направљена од дрвета, старог гвожђа и магнета, "монструм" достигнућа откључана (видео)

Тјурингова машина изграђена од дрвета, старог гвожђа и магнета, "монструм" достигнућа откључана (видео запис) првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 25 Апр 2011 15:24:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк НевСциентист | Соурце сримецх | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар