неделя, 23 октомври 2011 г.

Мицрософт Мастила Десети Андроид патенте понуде, потписала споразум са Цомпал Елецтроницс

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/kk1ycCDCoFo/:
compal

Мицрософт је потписао још један Андроид патента договор, овај пут са Кином је Цомпал Елецтроницс . Тренутни списак Мицрософт патента споразуми морају укључити Самсунг , ХТЦ, Вистрон, Куанта , Ацер и Генерал Динамицс Итроник. Ово је десети споразум у вези са Мицрософт-ов Андроид патената, а девети споразума у ​​последња четири месеца.

Према ослобађање, патент споразума обухвата све __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с, мобилни телефони, е-читача и других потрошача усмерена уређаје који раде на Андроид или Цхроме ОС платформе. Слично Куанта договор, Цомпал Елецтроницс исплати хонорар исплате накнаде на телефонима, __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с или е-читачи који раде на Андроид или Цхроме. Као и код многих од ових послова, тачан структура хонорар накнада је непознат.

У блогу , Мицрософт је открио да Цомпал, која производи смарт телефонима и рачунарима __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__ за трећа лица, има приход од око 28 милијарди долара годишње.

Од издања: "Ми смо задовољни што смо постигли овај споразум са Цомпал, један од лидера у оригинални дизајн производњу, или ОДМ, индустрија. Заједно са лиценцом уговора потписаних у протеклих неколико месеци са Вистрон и Куанта Цомпутер, данашњи споразум са Цомпал значи више од половине ОДМ индустрије у свету за Андроид и Цхроме уређаја је сада под лиценцу за патентним портфолио Мицрософт ", рекао је Хорацио Гутиеррез, корпоративне потпредседник и заменик генералног заступника, Интелектуална својина групе у Мицрософту. "Поносни смо на континуиран успех нашег програма лиценцирања у решавању питања у вези ИП адреса Андроид и Цхроме."

Мицрософт наставља да зарађује Андроид, и тај посао само додаје више горива на ватру када је у питању поглед Гоогле на Мицрософт праксе. Гоогле верује Мицрософт настоји да профитира искључивање Андроид је изнуду , а одузима од Гоогле уверење да Андроид је бесплатна платформа. Наравно, извршни директор Мицрософта, Стив Балмер јасно не слаже са овим .

Али је Мицрософт шалтерима да своје споразуме смањи број патентних тужби, као што је представљено у табели испод. Од Бред Смит и Гутиерез (Смит је Мицрософт-ов извршни потпредседник и генерални саветник) пише данас, као споразуми обезбеди поштовање и разумне накнаде за Мицрософт патентних портфеља. Једнако важно, они омогућавају лиценци да искористе наш патентирани иновација на дугорочне и стабилне основе ... Док парница може да доминира многих наслова, ови су преузете по броју уговоре о лиценцирању који је потписао. У овом тренутку, брзи темпо издавања дозвола је преобликовање правни пејзаж за смарт телефона патената.

Компанија додао да је након Самсунг уговор о лиценци, Мицрософт сада има уговоре о лиценцирању у месту са ОЕМ који чине 53 одсто свих Андроид

Няма коментари:

Публикуване на коментар