неделя, 23 октомври 2011 г.

Како Питцх Џеф Безос (и друге "Див-мозак странаца")

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/M676AkRgqn8/:
big.brain.alien

Да ли је Џеф Безос заиста као у категоризацију необично геније Амазона оснивача "гигант-мозак Алиен", Гугл (и бивши Амазон) инжењер Стив Иегге пореди Безос и оне попут њега да "хипер-интелигентни ванземаљци са тангенцијална интерес у људским пословима. "Он не покушава да буде непоштовање. Он само покушава да објасни како да се о бацање идеја да неко као Безос. (Кратак одговор: Претпостављам да је већ све зна о теми коју ће представити, без слајдова и "избрисати сваки трећи параграф" вашег терена).

Иегге чини на праћење порука на Гоогле-у + да му раније галами на Гоогле-у + и Амазона.

Ако нисте чули за Стив Иегге ипак, он је човек који случајно деле 4,500 плус речи указао критику на недостатке Гоогле +, његов бивши послодавац, Амазон, између осталог, јавно на самој друштвеној мрежи да је критикује . Пост је требало да се дели међу својим колегама, али изгледа да се Гоогле + 'с круговима Дељење чак бити збуњујуће за оне који раде на Гоогле. ( пуни галами је оглашен на Хакер вести овде .)

Почетна порука је рунде, чак и ради све до ланцу Гоогле Суоснивач Сергеј Брин. У Веб 2.0 ове недеље, Брин је постављено питање о меморандуму, до које је донекле у шали одговорио: "Ја сам престао са читањем после прве странице или 1000 тако". Кредитним Гоогле, упркос томе што епске одговор Све врсте неуспех и да је "потенцијални ПР-ноћна мора" написао све што је изнад, компанија изабрана да се не смени Иегге, а уместо тога узимајући његов говедине у обзир. Окретање мрштење наопачке, или минус у плус, уколико то желите. Лично, аплаудирају Гоогле-због начина на који је обрађују ову ситуацију. Сви ми правимо грешке, и јасно Иегге је, у најмању руку, покушавајући да буде конструктиван у својој критици. У различитим степенима, сви смо били тамо.

После које се баве много медија (и унутрашње) пажњу, Иегге вратио на Гоогле-у +, и одлучили да користе платформу за појасни неке од његових ранијих изјава , посебно око његовог бившег послодавца, Амазон и њеном оснивачу, Џеф Безос. У својој почетној манифесту, Иегге из Безос као "Дреад пиратских".

У петак ујутру, Иегге (тренутно инжењер у Гоогле-) објашњава:

Још увек имам много пријатеља на Амазону. У ствари месту је клин-пун људи се дивим и поштовање. И до сада сам се придед на мој професионализам када сам говорио о Амазону. Баггинг о компанији, чак и у интерном допису, био је неуобичајено непрофесионално од мене. Тако сам осећај прилично крив за последњих недељу дана.

Дакле, у свом посту, Гоогле инжењер покушава да боја уравнотеженији слику милијардер геније иза Амазона, флесхинг се његове мисли кроз које се односе специфично искуство је бацање ЦЕО један од његових идеја.

Садржај је веома сличан порука Џоел Сполски писао за часопис Инц давне 2008 , у којем је испричао своје искуство радећи за Мицрософт-а, а посебно, Бил Гејтс. Сполски написао пост убрзо после Гејтса повукао из Мицрософт да се фокусирају на свој добротворни рад. Он је дао много аутсајдера увид у стил управљања Гејтс "и увео је многе да милијардера

Няма коментари:

Публикуване на коментар